Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lamballe no, my takhle odstraňovali dveře v bytě v cihlovém domě. Kolem samotných zárubní snad ani cihla nebyla, díra zůstala skoro jednou taková. Takže nevěřím, že to půjde. Potom se používá vyříznutí, ale vím, že vyšlo strašně draho a prach by byl úplně všude. I když ti z bourání také. A hlavně bych se za ty peníze bála, že ta malta, co je okolo zárubní vypadne a stejně by se dozdívalo.
Dali jsme obe kridla pryc a nechali udelat novy pekny oblozky… jinak to neslo. Podlaha a steny vsechny delane nove, nechtela jsem aby to popraskalo a zmrvila se podlaha. Musim rict ze to vypada dobre.
Dekuji moc. Prave se take bojim jak se s tim pohne, ze budu stavet celou zed. Navic podlahy bych nerada delala nove. Jsem z toho uz zoufala…
@Lamballe píše:
Prosim o radu vas devcata, nebo vase sikovne partnery. Potrebuji zrusit dvere mezi dvema mistnostmi v byte z 50tych let- cihla. Vubec by mi nevadilo ponechat drobny vyklenek tam, kde jsou zarubne. Je mozne provest tuto upravu jinak nez za cenu bourani a stavby? Dekuji moc za rady.
V takovém starém domě máme z jednoho pokoje hladkou zeď a z druhé vestavnou skříň přesně ve výklenku…
Z jedné strany jsme zaslepili dveře sádrokartonem, ze strany druhé jsme nechali původní dřevěné zárubně, zrenovovali jsme je a přidali police. Pokud tam máte kovové zárubně, můžete na ně nechat udělat nové obložky.
Ano, neco takoveho jsem mela na mysli. Nebourat, jen zaslepit. Akorat jak dosahnout, aby ten sadros byl rovny…zarubne vycnivaji cca 1 cm. A muzu se zeptat, kdo vam to delal? Jestli treba ne firma z Prahy a okoli…A dekuju za rady vsem!