Zrušený let, náhrada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.8.18 13:41

Zrušený let, náhrada

Dobrý den, právě tvrdneme v Praze na letišti. Měli jsme koupené 4 letenky na přímí let do Bukurešťe od ČSA. Odlet měl být v 11:40 a přílet ve 14:20.Puvodni let zrušili s tím, že poletime do Frankfurtu a tam odtud do Bukurešťe, protože dnes už žádný přímí let neletí. Každý dostal poukázku na oběd. Otázka zní jestli se někomu stalo něco podobného a jak jste to po návratu řešili? Nebo tu poukázku mám brát jako adekvátní omluvu letecké společnosti? Je dost rozdíl přiletět na místo ve tři odpoledne nebo o půlnoci. Navíc s přestupem, kterému jsem se chtěla vyvarovat a proto jsem si priplatila za přímí let :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1883
2.8.18 13:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
2.8.18 13:50

Otázka je, co bylo příčinou zrušení letu. Pokud je to vina dopravce, tak bys měla mít nárok na náhradu podle vzdálenosti, kterou jsi měla letět. Jestli mám správné informace, není to procházka růžovým sadem a letecké společnosti se cukají, takže existují právníci, co se na to přímo specializují za část náhrady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11139
2.8.18 14:14

No, já bych byla ráda, že tam doletím, i když je to pruda. Stát se může cokoliv.

A neuraž se, ale je to přímý let, ne přímí… jen mi to dost rvalo oči:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18211
2.8.18 14:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29459
2.8.18 14:20

Záleží na tom jaká je příčina zrušení letu. Pokud je to tzv. vyšší moc (bouřka, povodeň, ale i výpadek IT systému na letišti), tak odškodnění nenáleží. Pokud byla třeba porucha letadla tak to ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
2.8.18 14:24

nech si vsechny letenky apod., dle EU mas narok na obcerstveni (tedy ten obed) a pak odskodneni, bylo-li zpozdeni delsi nez snad tri hodiny vinou dopravce. Pokud se pak sama nechces parat s reklamaci, jsou primo firmy, ktery to vyridi za tebe, ale nechaji si asi 30 %. Ovsem, pokud ti reknou, ze na odskodneni narok mas, je pak temer 100%ni sance, ze odskodneni dostanes. Nam to takhle temer zaplatilo letenky na Ukrajinu, takze aspon to potesilo,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.18 10:51

Děkuji všem. Nakonec jsme do Bukurešťe dorazili, ale pro změnu bez kufrů. Jsou ve Frankfurtu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí