Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
pokud manžel podepsal dohodu o ukončení práce, podporu dostane, ale mnohem menší než kdyby ho vyhodili sami
Fuj, to je hnusná situace, taky jsemv permanentním strachu, žese nám taky stane něco takového…jestli vaříš ajdi doma, já bych to vůbec neřešila, malá je ještě ve věku kdy jsou podle mě děti rády doma s rodiči, obědy i družinu zruš, jak jsi psala, stejně vaříš a jestli jí jako vrabečerk, myslím, že je to vyhazování peněz z okna. V klidu bych si ji vyzvedávala nebo nechala chodit domů po škole a kdyby měli dlouho, dávala bych větší sváču s tím, že se dojí doma..takto to funguje v zahraničí (Irsko, Anglie) roky, děti mají teplé jídlo až po příchodu ze školy, což je někdy až ve 4 h a nikdo se z toho nehroutí
Tímto se nestresuj, odhlaš jí. Hodně síly a štěstí
, tento rok bude hnusný co se týká peněz
![]()
Právě jsme si to moc nepřipouštěli,protože to bylo pořád jak je skvělej,jak by ho dali případně na jiný objekt apod. Jenže poslední možnost,kam se mohlteď na rychlo upíchnout,tak to správcovství dali údržbářovi,který to nikdy nedělal,ale maloval šéfovi chalupu,a to je velký plus
. To že ho pak vykopnou a na manžu si ani nevzpomenou,to je jiná věc. Takže je na něm vidět,jak je zklamaný,je mi ho líto,ale navíc řeším ty peníze,ach jo. Asi to tak udělám,zruším to,jen nevím,jak ji to mám říct,má tam plno kamarádek,se kterými chodila do školky. Je hodně plachá a tak se bojím,aby pak o ně nepřišla,když s nima nebude v kontaktu. Co se týče chození domů,tak pokud nestojím u dveří školy,je skoro hysterie. Máme to ke škole cca 10 min.,přes 2 silnice, z toho jedna bez přechodu a když ji pozoruji,jak se rozhlíží ![]()
Teď mě napadlo,že my jako děti na obědy nikdy nechodily,máma byla celý život doma a tak jsme chodily na oběd až po vyučování ![]()
taky si myslím, že na obědy chodit nemusí pokud vaříš doma, my jsme taky nikdy na obědy nechodili a to jsme byla přespolní takže jsem se domů hned tak nedostala.
Vždyť je s nimi ve škole, já bych se toho nebála, jak jí to říct…to je těžký, vysvětlovat ji, že to stojí moc peněz, to je jak pro které rodiče, někteří do toho děti nechtějí zatahovat a zatěžovat je tím, jiní jsou pro metodu - už jsi velká tak si zvykej
Já bych jí za družinu nabídla něco jiného - že k ü Vás můžou kamarádky třeba občas přespat, jít odpoledne po škole k Vám a pod.....Jestli je to teda ve Tvých možnostech ![]()
Vergis píše:
taky si myslím, že na obědy chodit nemusí pokud vaříš doma, my jsme taky nikdy na obědy nechodili a to jsme byla přespolní takže jsem se domů hned tak nedostala.
Já ani nechtěla,ale ona je taková zvláštní povaha,že jsem chtěla aby se začlenila v jídelně do kolektivu,aby pak ve 4 třídě až to bude nutnost,nebyla outsider,který neví co a jak. No a bez družiny to na obědy prostě nešlo-jak jsem psala výše ![]()
Kalla1412 píše:
Vždyť je s nimi ve škole, já bych se toho nebála, jak jí to říct…to je těžký, vysvětlovat ji, že to stojí moc peněz, to je jak pro které rodiče, někteří do toho děti nechtějí zatahovat a zatěžovat je tím, jiní jsou pro metodu - už jsi velká tak si zvykejJá bych jí za družinu nabídla něco jiného - že k ü Vás můžou kamarádky třeba občas přespat, jít odpoledne po škole k Vám a pod.....Jestli je to teda ve Tvých možnostech
Už jsem ji to řekla,prý v pohodě
. Akorát má logopedii a tam bude asi problém,kdo ji tam odvede,ale to už je snad v pohodě,holt musí si zvykat.
Tak hlásím,že vše řádně zrušeno. Sice mi bylo hospodářkou řečeno,že za obědy se ještě ztrhne 330 Kč za leden a pak vyučtuje v červenci,což nechápu,ale budiž
. Byli jsem doma už v jednu,venku sluníčko,krásné počasí,úkoly ve dvě hotové a teď leháro,akorát jsem našla vši,tak máme jiný tanec
. Že já to nezrušila už dávno ![]()
Ahoj,u nás v Brně platíme obědy a družinu zvlášt.Od nového roku jsme dceři taky zrušili obědy.Jak píše jen se v tom pofrflá a 450 kč letí každý měsíc z okna.Každý den to všechno ve škole vyhazovala,nechutnalo jí nikdy nic.A když jsem si náhodou pro oběd kvůli nemoci šla,tak se to fakt jíst nadalo
!!!!Dostane vždy sebou více svačiny,já vařím každý den(jsem na mateřské).Takže to teplé jídlo si dá ve 3h když přijde dom.
Teda,že já to neudělala už dávno. Teď pro ni chodím kolem jedné po vyuč.,malý rovnou usne v kočárku,hodinku pojezdím kolem sídliště a pak ho šoupnu do baráku ke schodišti a on tam chčí další hodinku. Máme ve 2 hotový úkoly a vše se stíhá a není to honem,honem úkoly.
Kreali my jsme taky platili zvlášť-drůža 09-12/11 1000Kč a 01-06/12 1500Kč a obědy cca 450Kč/měs.. Teď se mělo platit 1500 od ledna do června a proto jsem to vlastně stopla. 700 měsíčně je doma,ale včera jsme 600 investovali do odvšivovací kúry,co malá dotáhla ze školy
a jsem na nule ![]()
Ježiši takové šílené ceny
???Tak u nás teda družina na půl roku 500.A na ty vši my máme Capissan,je to něco přírodního.Cenu si už nepamatuji,ale určitě to nestálo 600.A co vím tak to všem opravdu hnedka pomohlo ![]()
Ahoj.
Já také přemýšlím nad zrušením družiny a obědů. Ale můj synáček je nejedlík a tak opravdu vyhazuji 500 měsíčně za obědy z okna. Družina se u nás platí na půl roku 1500.
Jen mám prolém, že syn má školu 15 km daleko.
Ale pokud ty máš školu kousek, tak to zruš, je to pak zbytečný výdaj.
Ahojky,
.
koketuju s myšlenkou od zítřka zrušit naší druhačce družinu i s obědama. Proč.
Manžel si v červenci musel podat výpověď k únoru tohoto roku,aby mu podepsali smlouvu na dobu neurčitou. Nevědělo se,zda objekt,který spravuje jako správce jedné nejmenované nadnárodní stavební společnosti,bude i od března v jejich správě. Bohužel před vánoci se dozvěděl či nikoliv. Jako rodina máme po odečtení všech povinných výdajů-hypotéka,úvěry…,na domácnost necelých 5 tis.-jídlo,drogerie,oblečení… A tak už teď eliminuji veškeré nepovinné a zbytečné výdaje,které je možno škrtnout. Družina s obědama dělají měsíčně 700Kč,nikdy jsme to neřešila a nepočítala,ale při představě,že hodím do školy za školní rok 7 tis.,docela síla. Ale říkám si jsem doma na RD ještě 1,5 roku,stejně vařím pro malého a manžela. Navíc naše princezna je šťoura,jídlo pošolichá a odnáší,polívky ani nebere. Nejdřív jsem přemýšlela jen o zrušení družiny,ale tam zase mají tak úžasný systém,že když nejsi v družině,jako bys pro školu nebyl a tak veškeré posílání na kroužky,či pomoc s načipováním vybraného obědu učitelky nezajímá a dítěti nepomůžou. To byl vlastně důvod zapsání do družiny,holka mi v provních dnech první třídy chodila domů ubrečená,protože ji nikdo nepomohl a neporadil a ona chudák běhala po jídelně
Navíc mi včera v posteli došlo,jestli náhodou není nový zákoník práce i o tom,pokud dáš sám výpověď nedostaneš podporu. Což ještě musím zjistit. Takže by jsme byli uplně v pr… a zaměstnavateli poděkovat,jak to krásně navlékl.