Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, máte někdo zkušenosti se základkou Červený vrch (Alžírská). Jestli je škola těžká, spíše pro nadanější děti? Jaký je přístup učitelů, jaká je družina a případně další podrobnosti pro první stupeň. Díky.
@TerkaBila píše:
Zdravím, máte někdo zkušenosti se základkou Červený vrch (Alžírská). Jestli je škola těžká, spíše pro nadanější děti? Jaký je přístup učitelů, jaká je družina a případně další podrobnosti pro první stupeň. Díky.
Ahoj…moje dcera tam chodila první a druhou třídu, než jsme se odstěhovali…škola myslím dobrá, neměli jsme problémy…v té době fungoval plně i bazén, takže měli od září do října místo TV plavání přímo ve škole-super a od května do června to samé…nevím jak to je teď, opravoval se-tuším-
Jinak dcera měla naprosto super učitelku, jmenuje se Kudrnová. Moc hodná, milá a normálně lidská osoba…s mnoha rodiči si tykala. Je tam teda pár uč., které bych nechtěla, ale to je spíš na SZ než tady veřejně…
Mají od 1.tř. angličtinu a měli možnost (tehdy, nevím jak teď…je to rok zpátky, co tam dcera chodila) kroužek AJ s rodilým mluvčím za cca 150 Kč za měsíc..!!! (doplácelo se to z fondu EU), dceři to hodně dalo, v 10 letech rozumí tak dobře, že si na you tube pouští pohádky v AJ a rozumí…
což můj starý mozek nechápe…
Pokud hledáš družinu, kde se tvoří…tak tady moc ne, na to je lepší družina na ZŠ Dlouhý lán…ale jinak funguje normálně, problémy jsem neměla. Pokud máš tvořivé dítko, je tam super KERAMIKA a kroužek vaření ![]()
V druhé třídě měli už informatiku-(počítače), v každé tř. je samozřejmě interaktivní tabule…v hodinách prvouky chodili často ven, s družinou taky…většinou na to lanové hřiště u sídliště „Terasy Červený vrch“
Je to myslím hezká škola, vyhrála i soutěž o nej školu na Praze 6…
Kdyby něco, ptej se…nic moc mě nenapadá…
Dobrý den Jitko, sice už je to více než rok, ale pokud tady ještě jste, mohla byste se mi ozvat? Blíží se nám zápis a nemohu se rozhodnout, do jaké školy syna dát. Spádovou máme školu Červený vrch, tak bych se chtěla zeptat na zkušenosti. Možná ale více, než škola, mě zajímají učitelky, protože ty jsou koneckonců v začátku to nejdůležitější. A jak píšete, jsou tam i učitelky, které byste pro dítě něchtěla a já se bojím, abychom pod nějakou takovou „nespadli“. I když - vybrat si učitelku asi možné není? Jak dlouho předem se dozvíme, které učitelky budou příští rok nastupovat k prvňáčkům? Nevíte, do kolikátého ročníku vede třídu jedna učitelka? Dívala jsem se na tu „vaši“ paní učitelku Kudrnovou, momentálně má třeťáky. Je tedy šance, že od září nastoupí k prvňákům? Další učitelka, na kterou jsem slyšela chválu, je Draga Klimentová, ale ta má teď prvňáčky ![]()
Další škola, o které uvažujeme, je Na Dlouhém Lánu, mohli byste mi napsat zkušenosti? Je tam montessori třída a normální třída, jaký je v tom rozdíl? V normální třídě se známkuje? Je tam více dětí, než v té montessori? Nejvíce mě na tom zaujalo, že tam je méně dětí, ale mám pocit, že nebude velká šance se do montessori dostat. Tak jsem se chtěla spíše informovat na tu normální třídu. Děkuji!
Nejsem Jitka ale moji kluci do teto školy chodi oba a jsme spokojeni. Na blbou učitelku můžete narazit v každé škole.
Tak moje informace by byly už opravdu opravdu hodně staré
Spíš mě potěšilo, že tady ten název vidím. Chodila jsem do této školy do matematické třídy od 6. do 9. třídy, ale už je to fakt hodně hodně dávno
nostalgie ![]()
@Lili308
Taky nejsem Jitka, ale v této škole mám tři děti. Synové jsou v 5. a 7.třídě a dcera je teď prvňáček - má právě D. Klikmentovou (měl ji i první tři roky můj starší syn). Musím říct, že je opravdu skvělá! Moc jsem si ji pro dceru přála a naštěstí to vyšlo, výborná učitelka - milá, hodná, přísná…ale chápající.
Druhý syn měl první tři roky p. učitelku Hofmanovou, která byla taky perfektní, ale ta má letos druháky, takže je hodně pravděpodobné, že je bude mít ještě i příští rok.
Kluci mají teď také výborné učitele - vlastně musím říct, že zatím jsme se s vyloženě špatnou učitelkou nebo učitelem nesetkali. Celkově jsem se školou hodně spokojená, nikdy jsem neřešila žádný problém a pokud něco bylo, tak škola vyšla vstříc a snažila se o nápravu.
Ve škole je venkovní vyhřívaný bazén, což moje „vodní krysy“ oceňují, výborně vaří, mají velké venkovní sportoviště, hodně kroužků v nabídce školy.
Snad jediná nevýhoda je, že je to škola velká, ale děti v tom problém nevidí, což je nejdůležitější.
K Dlouhému Lánu nemůžu nic říct, ale co vím, tak ta Montessori třída je vždy beznadějně plná a pokud to není vaše spádová škola, tak v podstatě nemáte šanci.
Za mě bych neváhala a dala bych dítko na Červený vrch…pokud chceš vědět něco specifického, tak klidně pošli zprávu. Ráda odpovím…
@Manonka Ano, to je taky poměrně velká výhoda této školy - od 6.třídy je možné dostat dítě do třídy s rozšířenou výukou matematiky a přírodních věd, chodí tam můj starší. Je to vlastně alternativa ke gymnáziu. Bohužel je o tuto třídu velký zájem, takže zkoušky jsou poměrně těžké a dostanou se opravdu jenom děti, kterým učení - hlavně matematika - jde…
@maart Je pravda, že já jsem tam šla právě z jiné školy na přijímačky, protože jsem se nedostala na vybraný gympl. Ale řekla bych, že tak 2/3 dětí už do školy chodily předtím. A jak jsi psala o příspěvek výše o bazénu, tak to byla jediná věc, kterou jsem z duše nesnášela
Každé dítě je jiné
Samozřejmě nevím, jak to tam chodí teď, ale za nás se opravdu hodně věnovali přípravě na přijímačky v 9. a musím říct, že to bylo super, že jsme byli opravdu dobře připravení…
Ahoj, občas jsem jezdila s dětmi z „červeňáku“ na školy v přírodě a na lyžáky. Mám srovnání i s „dlouháskem“, dala bych určitě přednost Červenému vrchu. Myslím, že paní ředitelka to tam vede hodně dobře a je to i „fakultní škola“ pro peďák a matfyz. Děti 2 kamarádek tam chodí 2. a 7. třída a jsou z pohledu rodičů moc spokojené a co vím, tak holky taky.
@Manonka Můj syn se ani na žádný gympl nehlásil, nechtěl, ale moc si přál dostat se právě do téhle matematické třídy. A myslím, že to tak pro něj bylo i lepší. Letos bude dělat zkoušky i můj mladší syn, ale to je o něčem jiném
, ten není tak ambiciózní, takže prostě uvidíme no…
Ve třídě to mají teď na půl na půl - děti z jiných škol a děti z Červeňáku.
Bazén milují moje děti, já bych tam nevlezla ani omylem
, nejsem vodní typ…
@Malaga Taky jsem z tou školou spokojená…a děti taky.
Jůů, děkuju moc za příspěvky a koukám, že jsou jen samé dobré! Já jsem o té škole také spíše přesvědčená, ale trochu mě nalomily kamarádky, které jednoznačně mají zájem o Dlouhásek a taky to, že když někteří šli loni k zápisu, prý to byl docela zmatek, nebylo nic označeno, kam jít, děti to pak také stresuje. A první den školy prý také nic moc, do tříd se nedostali dokonce ani někteří rodiče, protože tam bylo hrozně narváno babičkami a tak. To mi přišlo takové stresující, hlavně pro to dítě. A jak právě psala tenkrát Jitka, že některé učitelky by vyloženě nechtěla. No, mezitím jsem ještě mluvila s jednou maminkou a ta říkala, že si stejně učitelku vybrat nemůžeme a že se ani nedozvíme, ke které naše dítě půjde. Tak to stejně asi nijak neovlivním.
Moje dítě je z montessori školky právě, tak se naučilo říkat svůj názor, když se mu něco nelíbí, tykat učitelkám… no, jsem na to teda zvědavá ![]()
@Lili308 Jojo no
, jak jsem psala - je to obr skola, takze pri nejakych vypjatejsich akcich s rodici se chaosu nevyhnes. Zapis z minuleho roku pro me byl nocni mura…dcera se moc tesila, bohuzel v den zapisu mela nestovice v te nejhorsi chvili a forme, takze jsme meli specialni termin, abychom nikoho nenakazili. Nebylo ji dobre, vypadala priserne, pupinky mela ohromne a mela jich strasne moc. Hruza a des. Byli jsme tam jenom chvilicku a uplne na konci dne..takze jsem nejak moc nevnimala, jak bylo co oznacene.
Prvni den skoly je vzdycky „masakr“, nervozni deti a rodice, hodne lidi..i my jsme s sebou meli i babicku
, takz ano, lidi fakt hafo, ale do tridy jsme se dostali vsichni. Pro dite to ale snad zadny stres nebyl, moc si ten prvni den uzila…
Bohuzel ucitelku/ ucitele si opravdu rodice vybirat nemohou, ale muzes si napsat pri zapisu 1-2 deti, s kterymi chce byt tvoje dite ve tride, coz je urcite fajn.
Holt na spatneho ucitele muzes opravdu narazit vsude…nastesti i na dobreho
!
Dobrý den, maminky. Vím, že tato diskuse je o ZŠ Červený vrch, ale zajímalo by mne, zda vaše děti chodily i do MŠ Červený vrch. Pokud ano, mohly by jste mi prosím napsat postřehy? Hlásíme se nyní do školek a nevím, zda dát přihlášku také tam. Jsme z Vokovic a budeme dávat Motýlka, Dlouhý lán a ještě zvažuji Arabskou nebo Červený vrch. Vokovickou ne - montessori nechci. Na dni otevřených dveří na Červeném vrchu mi školka přišla taková normální, bez výhrad či bez zvláštního nadšení. Prostě na mne nezapůsobila nijak zvláš't výrazně. Děti tam nebyly, ani učitelky, tak jsme se bavili jen s ředitelkou a prošly prostory.To bylo OK, ale o výuce či chování učitelek k dětem nemám zcela žádnou představu. Tak nevím, zda to do ní zkoušet či ne. Případně kdybychom se dostali na Dlouhý lán a Červený vrch, kterou z nich zvolit. Poradíte prosím? Moc děkuji.
Dobrý den, řeším to samé s ročním odstupem. Také jsem z Vokovic a uvažuji o MŠ Červený vrch, Dlouhém lánu a Motýlkovi. Moc by mi pomohla informace, jaké máte zkušenosti s vaší MŠ. Hlavně bych chtěla, aby tam byly fajn učitelky, komunikovaly s rodiči a aby si malá pokud možno našla kamarády, se kterými by potom šla do ZŠ. Ještě jeden dotaz - MŠ Červený vrch a MŠ Pod novým lesem se berou jako samostatné MŠ se samostatnými zápisy nebo se dítě přihlásí do MŠ Červený vrch a vedení rozhodne, do které z budov bude chodit? Na mne působí jako dvě samostatné MŠ, tj. na 2 zápisy. Máte někdo zkušenosti, která z nich je lepší, resp. nějaké bližší informace (vlastní/od kamarádek)?
A ještě jeden praktický dotaz - když si malou zapíšu např. do 4 MŠ v okolí s tím, že bych preferovala MŠ Červený vrch, ale dříve se mi ozvou z jiné MŠ, asi nemůžu počkat na vyjádření z preferované MŠ… Prosím o jakékoliv typy, zkušenosti…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.