Dát 2,5letého do školky?

107
22.8.13 16:37

Dát 2,5 letého do školky?

Prosím o názor zkušenějších. Dnes mi volala ředitelka naší MŠ, že navýšili kapacitu školky a malého mi od září přijmou. Nemůžu se ale úplně rozhodnout. SITUACE: Synovi je 2, 5 roku

PRO:

• je řečově na velmi dobré úrovni,
  • jí a pije samostatně,
  • je bez plen (sem tam kolečko na slipech),
  • obuje se, ale obléct se neumí,
  • tvrdí, že by do školky rád chodil (i když se mi zdá bojácnější v kolektivu),
  • stejně s ním by nastoupil i jeho největší kamarád.

PROTI:

• ve dvou letech byl na zkoušku v soukromé školce 2× ok, po třetí řev, že jsem ho tam ani nemohla nechat,
  • v září rodím, čili školku nutně nepotřebuji,
  • cca za rok se stěhujeme, tak bychom od dalšího školního roku školku měnili.
  • nijak jsem ho na školku nepřipravovala, protože jsem počítala s tím, že bude se mnou doma

Můj pocit, je takový, že první půlrok by se bez školky obešel, ale zase si říkám, že by mu časem mohl kolektiv jedině prospět (potřeboval by se otrkat) a tak nevím, jestli takovou příležitost, která je v dnešní době téměř sci-fi, využít nebo ne.

Díky M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
22.8.13 16:39

Nedala bych, když budeš stejně doma. Navíc když rodíš v září, nepřijde mi to uplně nejlepší, aby se necítil odsunutej.
I když je šikovnej, tak to má svoje důvody, že je školka od tří let.
Přihlaš ho příští rok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
22.8.13 16:44

Těžko říct, ty ho znáš, dala bych na vnitřní pocity. První syn šel ve 2 a 3/4.Narodil se druhý a vůbec to nebral jako odsunutí, nikdy neplakal ba naopak školku měl velmi rád a těšil se, je takový lump od mala, rád mezi dětma. Druhého jsem nedala ni ve 3,půjde jako 4 leták a i tak se obávám. Co ho tam dávat třeba jen 2× týdně do oběda? To by nešlo? Aspon by si chvilku pohrál s dětma, něco nového se naučil a ty bys měla chvilku jen na mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.13 16:47

Moja slecna od roku chodila do jasli, 10 mesiacov - potom som sla na matersku a uz sme si jasle nemohli dovolit - slecne to ohromne prospelo, od dvoch rokov sa medzi rovesnikmi spravala ako o rok starsia. Ked mala mensia pol roka, zacala som starsiu davat na styri hodiny raz do tyzdna do skolicky v MC. Aj ked rano plakala ze nechce za detickami, ked som po nu prisla lucila sa „prijdu zas“.
Ale je tiez pravda, ze nikdy nebola v kolektive vacsom ako 10 deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.13 16:51
@rigousek píše:
Asi bych ho nechala ještě doma když se stejně budete stěhovat a nechala to volné místo třeba nějaké mamině která ho bude potřebovat nutně kvůli práci nebo tak…pokud tě vyloženě nic nenutí.

Na tento druh solidarity neverim. A v mojom konkretnom pripade, ja osobne budem solidarna ked sa vratim do prace, pretoze „otvaracia doba“ skolky sa na minutu zhoduje s mojou pracovnou dobou. Takze az mi skonci materska, tak bud vypoved, alebo sukromna skolka, pretoze inak budem nechavat deti na voditku pred skolkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
22.8.13 16:53
@Crystal87 píše:
Co ho tam dávat třeba jen 2× týdně do oběda? To by nešlo? Aspon by si chvilku pohrál s dětma, něco nového se naučil a ty bys měla chvilku jen na mimčo.

Takhle bych to chtěla řešit, alespoň ze začátku. Líbí se mi ta možnost, že by byl v kolektivu. V podstatě mi jde jen o tohle. Dokonce mi ředitelka říkala, že bych mohla chodit s ním… to vůbec nevím, že jde.

Co se týče ostatních dětí, moc jich po nás už není, malej je v únoru a všechny děti před ním nastoupily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
22.8.13 17:00

Já bych viděla největší problém v tom, že budeš mít doma novorozeně a starší bude nosit ze školky různé nemoce. To není moc dobré :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
e-máma
22.8.13 17:04

Já bych malého do školky nedala, vždyť budeš doma, tak proč si h ještě neužít, když do školky nemusí? popřípadě bych se poptala, zda by tam mohl být třeba 2× v týdnu, aby byl v kolektivu. Otázkou je, zda by se mu tam líbilo :-)

• Citovat
  • Upravit
74217
22.8.13 17:19

Dala bych, šak nemusí chodit každý den nebo ho můžeš brát po obědě dom, pokud nebude chtít být dýl.
My taky dáváme od září 2 letou do školky (do firemní), je hodně společenská, má ráda děti, tak proč by nešla do školky, že je matka doma :nevim:.
Když se jí někdy nebude chtít, tak ji ten den ráno odhlásím a půjde zas až se ji bude chtít, ale má takovou povahu, že ji s tama spíš budeme tahat.
Tak já bych 2,5 letého dala klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.8.13 17:19

Já bych nedávala. teĎ ti sice říká, jak chce do školky, ale 2,5 leťák si to ještě moc představit neumí, že to je jakoby napořád..podle mě pak po porodu na 90 porcent stejně nebude chtít chodit, až ho to omrzí, a nabaží se dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
22.8.13 17:25

Proč bys ho tam nedala..ty budeš mít dělat co sama se sebou po porodu a nebudes mít na obě dětí tolik času…vim o cem mluvím…jediné co doporucuji nenechat ho tam spát..jé větší riziko nemocí a to se ti k malemu mimiu zrovna nehodí, protože že školky ti bude pořád něco nosit:) moje dcera už ví že jak začne pokaslavat sama si bere roušku aby mimco nenakazila:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.8.13 17:28
@gina76 píše:
Proč bys ho tam nedala..ty budeš mít dělat co sama se sebou po porodu a nebudes mít na obě dětí tolik času…vim o cem mluvím…jediné co doporucuji nenechat ho tam spát..jé větší riziko nemocí a to se ti k malemu mimiu zrovna nehodí, protože že školky ti bude pořád něco nosit:) moje dcera už ví že jak začne pokaslavat sama si bere roušku aby mimco nenakazila:)

a tak to my jsme žádné roušky nebo opatření neměli, holka teda nosila bacily, menší byla narozená v září, když starší začla chodit do školky a nic od ní nechytla, nijak ji nenakazila a to byly mimo školky furt spolu, poprvé ji nakazila až daleko po roce, ale jako miminko ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
22.8.13 17:33
@Žižule píše:
Já bych viděla největší problém v tom, že budeš mít doma novorozeně a starší bude nosit ze školky různé nemoce. To není moc dobré :nevim:

Tohle se myslím trochu přeceňuje, měla jsem dvouleťáka ve školce na 2 dny v týdnu od října, v listopadu se narodilo mimčo a moc toho nepřinesl a když náhodou nějakou rýmičku jo, tak to mimčo nechytlo.
A já na to ocenila hlavně to, že ten starší měl 2 dny v týdnu zábavu šitou na míru pro něj a já se zas mohla plně věnovat miminu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
22.8.13 17:37

@Kelsey já jsem od malé byla v tehotenstvi nakazena pořád. Dokonce i patou 6 nemoc pak samé chřipky. takže jš už jsem vystihovana:) a když sem přišla z porodnice opět měla 39 to bylo něco pro me :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.8.13 17:40
@gina76 píše:
@Kelsey já jsem od malé byla v tehotenstvi nakazena pořád. Dokonce i patou 6 nemoc pak samé chřipky. takže jš už jsem vystihovana:) a když sem přišla z porodnice opět měla 39 to bylo něco pro me :,(

to já taky v těhotenství, jsem chytala kde co pořád od holky, ale děcka to mezi sebou naštěstí nechytají, ani jedno ani druhé ani třetí a to nemám kojené děti ani jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin