Dát 2,5letého do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
362
22.8.13 19:43

Ahojky, zrovna řeším trochu podobnou situaci. Akorát mladší bude mít v říjnu rok, starší 3 roky. Staršího mi teď náhodou vzali do školky. Já v tom zatím vidím problém hlavně z toho hlediska, že ho budu do školky vodit já. Ráno nám trvá než se vyprdolíme dlouho, starší dlouho snídá a zatím mu nevysvětlím, že musí pohnout, aby nám ve školce nezavřeli. Navíc se budí pozdě, asi bych ho musela budit. Nic mě netlačí, abych ho do školky dávala, ale na druhou stranu nevím, jestli se dostane příští rok :nevim: Na spaní má ještě plínu, nepočítala jsem, že se dostane, tak jsme to ani nezkoušeli bez ní, ale odpo po spaní je dost často mokrá. Jinak je soběstačný, mluví dobře, jen ostatní děti zatím moc nemusí (to teda nemusel nikdy). Víceméně jsem ho chtěla dostat jen do kolektivu, aby si na děti zvykal. Pořád jen váhám, jestli ho tam dát nebo ne :nevim: On zatím vidí jen to, že tam budou nový hračky :mrgreen: kolektiv ho absolutně neláká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
22.8.13 20:43

Nedala bych, až příští rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
21.9.13 20:57

Zkusila bych třeba na dvě dopoledne v týdnu, kolektiv určitě prospěje, ty na něho budeš mít míň času s miminem, nebudete tolik chodit na hřiště a budou mu chybět vrstevníci, mě syna (2,5r) do školky nevzali, ale dávám jej do jeslí na dvě dopoledne v týdnu, i když bych nemusela, je šťastný, mezi dětma, hodně se tam naučí. Neříkám, dávat ho tam každý den, ale určitě částečně bych dala. Je to samozřejmě na tobě, výdaje jsou to nepochybně a ranní vstávání hlavně v zimě bude peklo (ještě společně výprava s miminem), prober to s manželem, sepište si všechna pro a proti a uvidíte :pankac:. A ještě jedno plus, ty by sis víc odpočinula, stihla bys uvařit a uklidit, zatímco by byl ve školce, nemusela bys ho brát s sebou do poradny s miminkem, pokud tedy nemáš poblíž rodiče a zajištěné pravidelné hlídání, pak bych o školce asi neuvažovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin