Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, letos nás čeká rozhodování o škole. V úvahu co se týká vzdálenosti by přicházely školy Chelčického, Lupáčova, Vlkova a Jiřího z Poděbrad. Našel by se někdo, kdo by se podělil o zkušenosti a pomohl nám se rozhodnout?
Děkuji
Jé, to je téma pro mě, taky vybírám, ale až na přespříští školní rok…
Já bych vybrala určitě Lupáčovku…chodila jsem tam já..a minulý rok jsem tam šla i se synem na zápisy…dostal teda odklad a odstěhovali jsme se mezitim, ale kdyby ne tak půjdeme na zápisy zase tam…za mě to byla jedna z těch lepších škol a myslim, že se na tom nic nezměnilo ani dneska…
Vlkova ma silenou povest, Lupacovka je skvela, dite bych dala tam.
Holky a co si myslíte o Seifertce a o Jeseniově? Mne zaujaly právě tyhle 3, Lupáčova, seifertova, Jeseniova, na každé mi přijde něco fajn. Ale netuším, jaká je realita.
@Tuco @Petulinaxx a nevyvíjí zase příliš tlaku na žáky? Někde jsem slyšela, že je hodně neosobní a pouze zaměřená na výkon…osobní zkušenost nemám, tak uvítám informace ![]()
@Tuco chtěla bych vědět to samé co @petabjuda, taky jsem slyšela, že tam chodí hodně prominentních dětí… Já hledám spíš takové rodinné prostředí, otevřený přístup a nevyhořelé učitelky.
Já zas přemýšlím o ZŠ Jiřího z Lobkovic anebo Chelčického…
To netušim teda…na zápisech na mě úči působily teda hodně dobrym dojmem (vyhořelý mi nepřišly ani náhodou)…zápisy samotný byly takovou zábavnou formou, učitelka si pak k němu sedla a fakt se mu věnovala a že tam byl celkem nával a časovej skluz už…jak to bylo když jsem tam chodila já asi ani nemá smysl popisovat-tenkrát to byla jazykovka a dělaly se tam zkoušky do třetí třídy…ty doby už jsou dávno pryč a dneska už je to jinak…ale to, co popisujete jsem neslyšela ani nikde nečetla…chtělo by to zacílit na někoho, jehož dítě tam fakt chodí třeba i několik let už aktuálně…
@petabjuda píše:
@Kakachna seifetka je podle mě ta vlkovka
Aha, díky. ![]()
@Petulinaxx Můžu se zeptat, proč má špatnou pověst? Děti se tam nic nenaučí? Nebo špatné prostředí? Mě právě zaujala, že to není žádný obr, ve třídě je málo dětí… A co ta Jeséniova?
@Tuco jo, to by bylo nejlepší, jenže moc nevím, kde někoho takového hledat. Asi zkusím maminky ve školce…
@AnastazieB píše:
@Tuco jo, to by bylo nejlepší, jenže moc nevím, kde někoho takového hledat. Asi zkusím maminky ve školce…
Já bych si klidně nějakou maminku odchytila u školy…
Tak jen nové info co jsem zjistila od jedné maminky. Že prý Vlkovku ne, prý se tam hodně střídají učitelé, pořád mají suplování nebo volno. Z čehož mi plyne, že výuka asi nebude ideální. Ale je to zase jen jeden názor.
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost se zš chmelnice? Moc děkuji.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.