ZŠ Praha 3

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
10.2.16 17:45

Já mohu doporučit Jiřího z Lobkovic (mslobkovicovo.cz), syn sem přecházel z malé školky (vesnice) a adaptace byla suprová, teď už je tam 2 roky a je mi do pláče z toho, že ho budu muset přesunout jinam - stěhujeme se do Letňan.. každop. nic proti školce jsem nikdy neměla, super přístup, syn chytil skvělou učitelku -mladou, hodnou… druhá je taky skvělá, působí rázněji, ale syn si jí oblíbil… pokud jdem do školky, tak se jim kolikrát vrhá i do náruče a každý en se do školky těší :) takže za mě 100% spokojenost a těžko se nám bude opouštět… :zed: a modlit se abychom v Letňanech chytli něco podobného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.19 15:03

Ahoj holky, nejake novinky ohledne ZS? Patrime pod Jeseniovou, ale pry se tam sikanuje. Nemate nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.1.19 11:40

@mandarinka21 ahoj, pry jo, sikanuje a ucitele to moc neresi. My patrime taky pod Jeseniovu a mam z ni husi kuzi.

Chodime ted na dny otevrenych dveri i uplne jinam: byli jsme zatim v Londynske P2, Kladske P2 a Lupacovce P3 (Olsanske nam.). Z tech se nam nejvic libila Kladska (zast. tramvaje 10,16 - Vinohradska Vodarna). Krasna skola a je videt ze ty ucitelky jsou hodne pysny ze tam delaji. Pekne ucebny a chodby, interaktivni tabule, lezecka stena etc.

U nas na Zizkove jdeme na DOD do 1)ZS Jarov, (28.2.2019 od 14.00 do 16.00 hodin). Zni fajn, hlavne s tou jejich vyukou angliny, akorat neco se tam pry plati.

2)ZS nám. Jiřího z Lobkovic 22/121 tam je den otevrenych dveri 12. března 2019 od 14.30 do 17.00. Pry je to mensi ZS rodinneho typu, tak uvidime :)

3)Taky uvazujeme o ZS Chmelnice, na kterou jsou dobre reference. (DOD 05.02.2019 Sraz zájemců vždy v 15, 16, 17 hodin ve vestibulu školy.)
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13772
24.1.19 16:45

ZŠ Kladská je hodně o výkonu, děti mají NJ už od první třídy, mají spoustu aktivit. Dělají se tam přijímací zkoušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.1.19 16:49
@AnastazieB píše:
ZŠ Kladská je hodně o výkonu, děti mají NJ už od první třídy, mají spoustu aktivit. Dělají se tam přijímací zkoušky.

Ano, ale pry prednostne berou stejne spadove, pak sourozence, pak Prahu 2… a potom pokud maji kapacitu tak koukaji na vysledky vstupnich testu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.19 19:49

@subversion A znas ty lidi z Jesenink se spatnou zkusenosti osobne? Nebo jsou to zkusenosti vyctene z internetu? Ja znam totiz i lidi, co v ni jsou spokojeni.
Jsem zvedava, jak to dopadne. Ty budes nekde z okoli. Ja si jen rikam, jestli dojizdeni neni velke sousto. Mam jeste druhe ditko, uz ted se dohrabat do skolky, kterou mam pred domem na 8.45 je nadlidsky vykon, a vubec si nedokazu predstavit vstavani a dojizdeni na 8 rano. Zvlaste v zime. Ja ke vsemu neridim, takze jsem odkazana na tramvaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13772
24.1.19 20:43

@subversion myslím že ne, tedy spádové, pokud tam chtějí, tak vzít musí, ale pokud zkoušky nedopadnou dobře, tak se to snaží rodičům rozmluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.1.19 10:45

Lupáčova pro nás nejlepší volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
25.1.19 12:12

Holky, jak jsem tak zjistila že své zkušenosti a mého blízkého okolí, tak je to nakonec spíš o tom, jaká je učitelka, než jaká je škola jako taková. Mám příklady ze svého okolí kdy jedni jsou na škole spokojeni a další ne. A je to u více škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
25.1.19 14:55
@petabjuda píše:
Holky, jak jsem tak zjistila že své zkušenosti a mého blízkého okolí, tak je to nakonec spíš o tom, jaká je učitelka, než jaká je škola jako taková. Mám příklady ze svého okolí kdy jedni jsou na škole spokojeni a další ne. A je to u více škol.

Souhlasím, dostávám stejný feedback od kamarádek. Ze proste hodně záleží na učitelce.

@mandarinka21 znám, naši sousedi museli dát kluky jinam protože je tam šikanovali. Ale zase jiné sousedky holčička tam chodí a prý ok. Těžko říct, ale je pravda je že vyloženě kladné reference jsem o Jesenince zatím neslyšela. Kdyžto o ZS Chmelnice - spoustu.

Lupacovka se nám moc nelíbila: kamarád co byl s námi na DOD a studoval tam zamlada řekl že se tam za posledních 30 let „nezměnilo nic“ :) Akorát dvorek před školou kde dřív bylo velké hřiště - teď chátrá a totálně zarostl Děti při tom nemají v samotné škole žádné venkovní hřiště, tak musí chodit jinam.

Taky nechápu: říkají tomu jazyková škola a mají angličtinu od první třídy - Jednu(!) hodinu tydne.. druhý jazyk v šesté třídě myslím. :nevim: Nicméně na schůzce se paní angličtinářka chlubila že jejich děti jsou oproti ostatním školám v Angličtině o jeden rok napřed.

jinak jsem dávala nějaké fotky ze dnů otevřených dveří na Instagram, account se jmenuje Czechschools tak se můžete mrknout, budu postupně přidávat víc, dělám to jen pro sebe (pro nas, maminky), žádný business). Kdybyste měli taky nějaké fotky z pražských ZS - pošlete, přidám

@AnastazieB super, díky za reakci, tak máme šanci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.21 12:16

Jiřák

Zdravím, já nedám dopustit na Jiřák. Mám tam dvě děti a obě jsou tam spokojené.
Učitelky super, vychovatelky taky ujdou, vedení vstřícné (pokud máte normální a slušné požadavky nebo dotazy).
Sice je to klasická škola, ale připadá mi, že jsou dost otevření novým metodám a přístupům…například se tam klasicky známkuje, ale zároveň děti dostávají v pololetí i slovní hodnocení. Nebo tedka na čtvtletí jsme dostávali o takový list se smajlíky, kde je podrobnější hodnocení v předmětech. Co mám tak známé na jiných školách, tak myslím, že jento něco mezi londýnskou a Kladskou). Dost děti naučí, vedou je k samostatnosti, ale zároveň tam majil i různé programy na vztahy ve třídách, prevence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.21 07:04

Ja jsem zase zklamana ze Zerotinky. Opravdu je to takova rodinna skola, dite se tam sndno orientuje, ale nenauci se tam skoro nic. Navic tam nejsou skoro zadne krouzky, pry kvuli covidu, aby se deti nemichaly. ALe ze jsou smichany v druzine, to je v poradku. Anglictina je uplne k nicemu. Vsichni se soustredi na jine projekty nez na samotne uceni. Navic opravdu presuny na druhy stupen na jinou skolu rozbiji kolektiv. Rodice nechteji deti nechat deti prejit na Chelcickeho, protoze tam je nic moc dobreho neceka a v jine skole na vsechny deti neni kapacita. Tridy jsou preplnene, deti je ve tride i 30. Takze jestli chcete kvalitni skolu, ktera nauci, Zerotinka ani Chelcickeho to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.12.21 19:31

ZŠ Praha 3

Chtěla bych oživit diskuzi ohledně základních škol na Praze 3, protože to bude brzo pro nás aktuální téma. A také proto, že Dny otevřených dveří se možná ani neuskuteční. Spádově patříme na ZŠ Lobkovicovo, zajímá nás také Jarov nebo Lupáčova. Nekoukame úplně po výkonové škole, spíš po jazykově zaměřené. Budu ráda za jakýkoliv názor na jakoukoliv školu na Praze 3. ;) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.1.22 14:14

Vybírám základní školu mezi Lupačova a Kladská. Muže nikdo doporučit? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.3.22 10:49

Základní škola Praha 3

Dobrý den,
rozhoduji se kam dát dceru na základní školu. Rozhoduji se mezi těmito Zš Jeseniova, Zš Pražačka a Zš Jarov. Prosím Vás o své zkušenosti, názory na tyto školy. Já totiž vůbec nevím :)
Děkuji moc.
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin