ZŠ přestup

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.11.22 16:21

ZŠ přestup

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor. Dcera je aktuálně v 8. ročníku ZŠ a přemýšlíme o přestupu na jinou školu. Myslím si že na ten rok a půl to nemá absolutně smysl někam přecházet a myslím si že by to dcera vydržela. Přestup na jinou školu by vyřešil hodně problémů ale zároveň si myslím že dalších několik i vytvořil. Nejvíc mi zabraňuje myšlenka že po přestupu by si musela zvykat na nové učitele a jejich způsoby učení, testy atd… a jen přece je v 8 ročníku tudíž známky z vysvědčení jdou na přijímačky takže je to zahrávání si s ohněm. Dcera by chtěla přestoupit skrz několik důvodu, jeden z nich jsou učitelé. Sama musím říct že tady jsou někteří učitelé kteří by měli radši diplom odevzdat. Nemyslím si že je normální aby učitel řekl u testu když dítě nechápe zadání že je to jeho problém. S jednou učitelkou jsem i telefonovala abych se zeptala jak to je, začala na mě řvát že mám přijít na konzultace. Paní ředitelka jelikož jsme mále město soudí žáky a rodiny podle toho kolik mají peněz a takových je více. Ve třídě dcera nemá žádného přímo kamaráda, ze všemi se snaží vycházet a nějak se baví ale necítí se tam dobře a ráno ji bývá blbě. Říkám si že to zvládla 8 let ten rok to vydrží ale zase na druhou stranu tím že chce co nejlepší známky skrz přijímačky tak aby se stresovala ještě tím co bude ve třídě a jaký učitel bude něco proti ní mít tak je zbytečný stres navíc. Jenže to se zase dostáváme k tomu že při přechodu si bude muset zvykat na nové učitele atd… Žáky na jiné škole zná a má s nimi dobré vztahy takže v tomto problém není. No nevím jsem z toho nešťastná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
14.11.22 16:29

Nechala bych ji přestoupit, další rok trápení na mizerné škole bude vést v lepším případě k nechuti k dalšími vzdělávání, v horším případě k tomu, že se jí rozjednou nějaké psychické či psychosomatické obtíže.

Na lepší učitele si člověk zvykne snadno. A teda pokud je teď na začátku osmičky, tak to jsou sokoro dva roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64971
14.11.22 16:32
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor. Dcera je aktuálně v 8. ročníku ZŠ a přemýšlíme o přestupu na jinou školu. Myslím si že na ten rok a půl to nemá absolutně smysl někam přecházet a myslím si že by to dcera vydržela. Přestup na jinou školu by vyřešil hodně problémů ale zároveň si myslím že dalších několik i vytvořil. Nejvíc mi zabraňuje myšlenka že po přestupu by si musela zvykat na nové učitele a jejich způsoby učení, testy atd… a jen přece je v 8 ročníku tudíž známky z vysvědčení jdou na přijímačky takže je to zahrávání si s ohněm. Dcera by chtěla přestoupit skrz několik důvodu, jeden z nich jsou učitelé. Sama musím říct že tady jsou někteří učitelé kteří by měli radši diplom odevzdat. Nemyslím si že je normální aby učitel řekl u testu když dítě nechápe zadání že je to jeho problém. S jednou učitelkou jsem i telefonovala abych se zeptala jak to je, začala na mě řvát že mám přijít na konzultace. Paní ředitelka jelikož jsme mále město soudí žáky a rodiny podle toho kolik mají peněz a takových je více. Ve třídě dcera nemá žádného přímo kamaráda, ze všemi se snaží vycházet a nějak se baví ale necítí se tam dobře a ráno ji bývá blbě. Říkám si že to zvládla 8 let ten rok to vydrží ale zase na druhou stranu tím že chce co nejlepší známky skrz přijímačky tak aby se stresovala ještě tím co bude ve třídě a jaký učitel bude něco proti ní mít tak je zbytečný stres navíc. Jenže to se zase dostáváme k tomu že při přechodu si bude muset zvykat na nové učitele atd… Žáky na jiné škole zná a má s nimi dobré vztahy takže v tomto problém není. No nevím jsem z toho nešťastná :nevim:

a víš jistě, že tam jsou lepší učitelé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
14.11.22 16:34

Chudák dcera. Ráno ji je blbě a ty bys ji chtěla na takové škole držet řešila bych přestup co nejdřív

• Citovat
  • Upravit
1462
14.11.22 16:44

Pokud u uvazujete o nove skole, tak ver, ze vsude je neco, nemusi to byt krok k lepsimu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.22 17:03
@Ou píše:
Nechala bych ji přestoupit, další rok trápení na mizerné škole bude vést v lepším případě k nechuti k dalšími vzdělávání, v horším případě k tomu, že se jí rozjednou nějaké psychické či psychosomatické obtíže.Na lepší učitele si člověk zvykne snadno. A teda pokud je teď na začátku osmičky, tak to jsou sokoro dva roky…

Souhlasím, dva roky trápení v tomhle věku mi přijdou jako vysoká sázka. Mluvíš o žácích na jiné škole, to by případně šla tam?
Nebo mě ještě napadá udělat rozdílovky na šestileté gymnázium, kde by pak už mohla zůstat. Za ty dva a půl měsíce nejspíš o moc látky a seznámení s novými spolužáky nepřišla - ale nevím, jestli je to takhle vůbec reálné, neví někdo jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64971
14.11.22 17:19
@broskvová zmrzlina píše:
Souhlasím, dva roky trápení v tomhle věku mi přijdou jako vysoká sázka. Mluvíš o žácích na jiné škole, to by případně šla tam?
Nebo mě ještě napadá udělat rozdílovky na šestileté gymnázium, kde by pak už mohla zůstat. Za ty dva a půl měsíce nejspíš o moc látky a seznámení s novými spolužáky nepřišla - ale nevím, jestli je to takhle vůbec reálné, neví někdo jiný?

to je dost scifi s tím gymplem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.22 17:21
@vokishka píše:
to je dost scifi s tím gymplem.
Škoda, tak nějak jsem to čekala :/
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.22 17:33

No a jaké má ty známky? V osmičce bych nepřestupovala. Já, když jsem byla nespokojena se školou svých dětí, řešila jsem to daleko dříve. Už na prvním stupni. Šly z vesnické školy za mnou do města. A že jsem udělala dobře, to si potvrzuji každý den. :andel:

• Citovat
  • Upravit
30395
14.11.22 17:40
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor. Dcera je aktuálně v 8. ročníku ZŠ a přemýšlíme o přestupu na jinou školu. Myslím si že na ten rok a půl to nemá absolutně smysl někam přecházet a myslím si že by to dcera vydržela. Přestup na jinou školu by vyřešil hodně problémů ale zároveň si myslím že dalších několik i vytvořil. Nejvíc mi zabraňuje myšlenka že po přestupu by si musela zvykat na nové učitele a jejich způsoby učení, testy atd… a jen přece je v 8 ročníku tudíž známky z vysvědčení jdou na přijímačky takže je to zahrávání si s ohněm. Dcera by chtěla přestoupit skrz několik důvodu, jeden z nich jsou učitelé. Sama musím říct že tady jsou někteří učitelé kteří by měli radši diplom odevzdat. Nemyslím si že je normální aby učitel řekl u testu když dítě nechápe zadání že je to jeho problém. S jednou učitelkou jsem i telefonovala abych se zeptala jak to je, začala na mě řvát že mám přijít na konzultace. Paní ředitelka jelikož jsme mále město soudí žáky a rodiny podle toho kolik mají peněz a takových je více. Ve třídě dcera nemá žádného přímo kamaráda, ze všemi se snaží vycházet a nějak se baví ale necítí se tam dobře a ráno ji bývá blbě. Říkám si že to zvládla 8 let ten rok to vydrží ale zase na druhou stranu tím že chce co nejlepší známky skrz přijímačky tak aby se stresovala ještě tím co bude ve třídě a jaký učitel bude něco proti ní mít tak je zbytečný stres navíc. Jenže to se zase dostáváme k tomu že při přechodu si bude muset zvykat na nové učitele atd… Žáky na jiné škole zná a má s nimi dobré vztahy takže v tomto problém není. No nevím jsem z toho nešťastná :nevim:

Tvoje dcera vzhledem k tvému projevu a přístupu bude mít problémy všude. Přecházet nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
14.11.22 17:42
@Anonymní píše:

Rozhodne bych uprednostnila psychickou pohodu ditete, ani bych nevahala. Tobe se to nezda mozna dlouho, ten rok a pul, ale pro ni se to bude tahnout a kazdy mesic navic ji neprida. Skoda, ze jste to neresily uz driv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
14.11.22 17:43
@hanka.br. píše:
Tvoje dcera vzhledem k tvému projevu a přístupu bude mít problémy všude. Přecházet nemá smysl.

Nebudte vztahovacna, pani ucitelko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
14.11.22 17:44

Nech ji přestoupit, v půlce osmé třídy jsem se stěhovala od babičky zpět k mámě. Nastoupila jsem na takovou menší školu(na to, že to bylo v Praze) a i ty vztahy tam byly jiné. S učitelkou se dalo o všem mluvit(opravdu o všem, nejen o učení).Když jsem pár prvních dní seděla v lavici, tak přišla spolužačka, proč nejdu za nimi a já jí řekla, že nechci, aby měla pocit, že dolejzám a ona mi řekla, že ho určitě mít nebude.Od dalšího dne mě každé ráno objala na schodech a bavili se se mnou všichni. Prostě celá ta třída fungovala skvěle a nikdo nebyl proti nikomu. A pro mě to byla nejlepší škola za celou základku. Na jiných školách probíhala šikana apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8372
14.11.22 17:58

Přestoupila bych. Zdraví je přednější - jestli se tam necítí dobře tak si zadělá na psychické problémy a bude se z toho lízat hodně dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395
14.11.22 18:07
@marcellia píše:
Nebudte vztahovacna, pani ucitelko..

Prostě to vidím i z druhé strany, ač to prostě tady není moc populární. Už vidím ředitelku, jak posuzuje děti podle majetku a rodičům to na potkání to říká. Už vidím učitelku, jak na matku bezdůvodně řve do telefonu. Umím si představit situaci, kdy učitel vysvětluje zadání, žáci si dělají svoje a pak zadání prostě nechápu. Nevěřím, že je škola, kde jsou jenom špatní a nekompetentní učitelé a děti chudáci, kterým je ubližováno. S přístupem, jaký ukazuje zakladatelka, to na žádné škole nebude lepší a přestup dceři situaci jenom zkomplikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí