ZŠ v zahraničí

6
6.3.12 16:38

zš v zahraničí

Ahoj. Chtěla jsem se zeptat ,zda někdo netuší o co se má žádat v případě stěhování se do zahraničí - domácí výuka nebo individuální vzdělávací plán? Jedná se o druhý stupeň ZŠ. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
6.3.12 17:17

Omlouvam se, ale nejak jsem nepochopila, zda chces o to zadat v CR nebo v zahranici. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6
6.3.12 17:26

stěhujeme se do zahraničí a syn je v 7 třídě. Vzhledem k jazykové barieře ho budeme učit doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
6.3.12 17:35

Aha, tak by bylo mozna dobre napsat, kam do zahranici se stehujete.
Ja ziju v Anglii a tady deti ve skole dostavaji osobniho poradce, ktery se jim venuje, maji extra hodiny anglictiny a celkove jim pomaha projit tou skolou, takze se da studovat i ve skole.
Jinak doporucuji si zajit na radnici v danem meste a tam vam urcite poradi. Vzhledem k tomu, ze nepises vubec nic konkretniho, tak se vic poradit ani neda. :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
6
6.3.12 17:37

Nejde mi o stav v zemi kam se stěhujeme, nemáme v plánu tam syna dávat do školy,ale jde o to ,co mám žádat v ČR - jestli domácí výuku nebo individuální vzdělávací plán. I tak ale děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
6.3.12 17:39

No, a proto jsem se ptala, kde chcete zadat. :) Kdyz v CR, tak to neporadim.
:mavam:

• Citovat
  • Upravit
14856
6.3.12 17:56

Existuji i ceske skolky (Ceska skola bez hranic), ktere zajistuji vyuku cestiny a tusim dejepisu a zemepisu. To ostatni asi budete muset asi zajistit sami.

s ostatnim neporadim,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
6.3.12 18:09
suik píše:
Existuji i ceske skolky (Ceska skola bez hranic), ktere zajistuji vyuku cestiny a tusim dejepisu a zemepisu. To ostatni asi budete muset asi zajistit sami.s ostatnim neporadim,…

Vy jste asi zakladatelku špatně pochopili. Ona se stěhuje se synem, který je v 7. třídě, do zahraničí a NECHCE ho tam dávat do školy, ale učit ho doma a o podklady k učení bude žádat tady v ČR. Teda takhle jsem to pochopila já.
Zakladatelce bohužel neporadím, ale myslím, že ti řeknou ve škole, kde teď syn chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.3.12 19:04
lleennttiillkkaa píše:
suik píše:
Existuji i ceske skolky (Ceska skola bez hranic), ktere zajistuji vyuku cestiny a tusim dejepisu a zemepisu. To ostatni asi budete muset asi zajistit sami.s ostatnim neporadim,…
Vy jste asi zakladatelku špatně pochopili. Ona se stěhuje se synem, který je v 7. třídě, do zahraničí a NECHCE ho tam dávat do školy, ale učit ho doma a o podklady k učení bude žádat tady v ČR. Teda takhle jsem to pochopila já.
Zakladatelce bohužel neporadím, ale myslím, že ti řeknou ve škole, kde teď syn chodí.

Ano tak to je,děkuji. Ředitelka nám řekla ,že jde o individuální vzdělávací plán,ale na netu jsem našla jen odkazy na nadané děti popř. s poruchami učení. Tak jsem celkem na rozpacích. Bojím se ,že naše žádost nebude platná a pak budeme mít oplétačky se sociálkou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
6.3.12 19:46

Maliku nevím zda existuje ještě něco jako školský úřad, ale možná bych se poptala tam. Nebo napsalapřímo na ministerstvo školství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.3.12 10:39

Ty české školy vlastně jen pomáhají českým dětem zahraničí se připravit na zkoušky, které musí pak skládat - právě aby splnili českou školní docházku. Netýká se to všech českých dětí, které žijí v zahraničí, ale pro některé je to povinné - teda složit ty zkoušky, podrobnosti nevím, dcera je ještě malá, tak jsem se o to ještě moc nezajímala.

Jinak ty děti normálně chodí do školy v zahraničí. Což ve vašem případě, byste museli tuto výuku zajistit doma a tu češtinu a spol, tak s tím by vám mohli pomoct, ale taky nemuseli. Výuka ovšem probíhá většinou o víkendu.

Určitě musí být nějaké řešení, tohle je ale na řešení z českou školou, případně se školním úřadem nebo tak.

http://www.csbh.cz/ nahoře jsou pak města, kde česká škola působí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
7.3.12 15:20

Ahoj, ja vim, ze se ptas na neco jineho, tak me klidne ignoruj, ale proc nechces syna davat do skoly? Ja bych si skoro typla, ze je to povinne, kdyz bude zit trvale v zahranici. On se prave v te skole hrozne rychle ten cizi jazyk nauci. Vetsinou je to tak, ze dite chodi do skoly v zahranici a do CR jezdi 2× za rok na prezkousky. Je mi jasne, ze k tomu mas asi nejaky duvod, jen se ptam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.3.12 16:05

Děkuji všem za reakce,už jsme si to s ředitelkou ujasnily. :potlesk:
teredes povinné do školy chodit není,dostane plán výuky a jednou za půl roku bude jezdit na přezkoušení (půl roku je nejkratší možný termín,mohli bychom jezdit i jednou za dva roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin