Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Chtěla jsem se zeptat ,zda někdo netuší o co se má žádat v případě stěhování se do zahraničí - domácí výuka nebo individuální vzdělávací plán? Jedná se o druhý stupeň ZŠ. Děkuji za rady
Omlouvam se, ale nejak jsem nepochopila, zda chces o to zadat v CR nebo v zahranici. ![]()
stěhujeme se do zahraničí a syn je v 7 třídě. Vzhledem k jazykové barieře ho budeme učit doma
Aha, tak by bylo mozna dobre napsat, kam do zahranici se stehujete.
Ja ziju v Anglii a tady deti ve skole dostavaji osobniho poradce, ktery se jim venuje, maji extra hodiny anglictiny a celkove jim pomaha projit tou skolou, takze se da studovat i ve skole.
Jinak doporucuji si zajit na radnici v danem meste a tam vam urcite poradi. Vzhledem k tomu, ze nepises vubec nic konkretniho, tak se vic poradit ani neda.
![]()
Nejde mi o stav v zemi kam se stěhujeme, nemáme v plánu tam syna dávat do školy,ale jde o to ,co mám žádat v ČR - jestli domácí výuku nebo individuální vzdělávací plán. I tak ale děkuji.
No, a proto jsem se ptala, kde chcete zadat.
Kdyz v CR, tak to neporadim.
![]()
Existuji i ceske skolky (Ceska skola bez hranic), ktere zajistuji vyuku cestiny a tusim dejepisu a zemepisu. To ostatni asi budete muset asi zajistit sami.
s ostatnim neporadim,…
suik píše:
Existuji i ceske skolky (Ceska skola bez hranic), ktere zajistuji vyuku cestiny a tusim dejepisu a zemepisu. To ostatni asi budete muset asi zajistit sami.s ostatnim neporadim,…
Vy jste asi zakladatelku špatně pochopili. Ona se stěhuje se synem, který je v 7. třídě, do zahraničí a NECHCE ho tam dávat do školy, ale učit ho doma a o podklady k učení bude žádat tady v ČR. Teda takhle jsem to pochopila já.
Zakladatelce bohužel neporadím, ale myslím, že ti řeknou ve škole, kde teď syn chodí.
lleennttiillkkaa píše:suik píše:Vy jste asi zakladatelku špatně pochopili. Ona se stěhuje se synem, který je v 7. třídě, do zahraničí a NECHCE ho tam dávat do školy, ale učit ho doma a o podklady k učení bude žádat tady v ČR. Teda takhle jsem to pochopila já.
Existuji i ceske skolky (Ceska skola bez hranic), ktere zajistuji vyuku cestiny a tusim dejepisu a zemepisu. To ostatni asi budete muset asi zajistit sami.s ostatnim neporadim,…
Zakladatelce bohužel neporadím, ale myslím, že ti řeknou ve škole, kde teď syn chodí.
Ano tak to je,děkuji. Ředitelka nám řekla ,že jde o individuální vzdělávací plán,ale na netu jsem našla jen odkazy na nadané děti popř. s poruchami učení. Tak jsem celkem na rozpacích. Bojím se ,že naše žádost nebude platná a pak budeme mít oplétačky se sociálkou ![]()
Maliku nevím zda existuje ještě něco jako školský úřad, ale možná bych se poptala tam. Nebo napsalapřímo na ministerstvo školství.
Ty české školy vlastně jen pomáhají českým dětem zahraničí se připravit na zkoušky, které musí pak skládat - právě aby splnili českou školní docházku. Netýká se to všech českých dětí, které žijí v zahraničí, ale pro některé je to povinné - teda složit ty zkoušky, podrobnosti nevím, dcera je ještě malá, tak jsem se o to ještě moc nezajímala.
Jinak ty děti normálně chodí do školy v zahraničí. Což ve vašem případě, byste museli tuto výuku zajistit doma a tu češtinu a spol, tak s tím by vám mohli pomoct, ale taky nemuseli. Výuka ovšem probíhá většinou o víkendu.
Určitě musí být nějaké řešení, tohle je ale na řešení z českou školou, případně se školním úřadem nebo tak.
http://www.csbh.cz/ nahoře jsou pak města, kde česká škola působí.
Ahoj, ja vim, ze se ptas na neco jineho, tak me klidne ignoruj, ale proc nechces syna davat do skoly? Ja bych si skoro typla, ze je to povinne, kdyz bude zit trvale v zahranici. On se prave v te skole hrozne rychle ten cizi jazyk nauci. Vetsinou je to tak, ze dite chodi do skoly v zahranici a do CR jezdi 2× za rok na prezkousky. Je mi jasne, ze k tomu mas asi nejaky duvod, jen se ptam.
Děkuji všem za reakce,už jsme si to s ředitelkou ujasnily. ![]()
teredes povinné do školy chodit není,dostane plán výuky a jednou za půl roku bude jezdit na přezkoušení (půl roku je nejkratší možný termín,mohli bychom jezdit i jednou za dva roky)
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.