Ztráta menstruace bez HA

123
5.10.20 19:07

Ztráta menstruace bez HA

Ahoj holky, chci se zeptat jestli má někdo stejný problém a jak jste ho vyřešili a co by jste mi doporučili. Nikdy jsem nebrala HA a přesto nějaký měsíc se ms nedostavi. Dr mi psala v minulosti nějaké vitaminy který pomohli tak na rok pak se zase ms nedostavila. Dávala mi vyvolavacky po kterých sice přišla ms ale jen ten měsíc pak zas nic. Někdy přišla sama z ničeho nic a pak zas nic. V říjnu 2019 jsme se rozhodli s přítelem se snažit o miminko dr mi napsala clostilbegyt a utrogestan na 2cykli. V prosinci jsem zjistila že jsem těhotná ale v lednu jsem potratila v 7tt udělal se mi hematom. V dubnu mi nasadila znova clostilbegyt a utrogestan který jsem brala do července a to neudělalo zase nic. V srpnu jsem dostala normálně ms bez prášku a v září nic. Na testu mi to házelo duchy ale nesilila. Dr mi brala krev a hcg jsem měla 2, něco takže prý negativní. Do pátku jestli nedorazí tak mi dá vyvolacku ale moc ji nechci. Omlouvám se za sloh 😂 ale už si nevím rady. Hledám furt příčinu a co mě jediný napadá tak ze před 3lety jsme se rozešli s bývalým a já zhubla z ničeho nic 6kg a dělám v 3smenym provozu tak jestli noční taky na to nemá trochu vliv. Budu vděčná za každou odezvu a radu. Jelikož si miminko moc přejeme a s takovouhle to proste nejde. Už jsem z toho zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
694
5.10.20 19:27

Co za vyšetření ti tvá doktorka dělala? Nechci tě strašit, ale takto mě napadá jedině PCOS (syndrom polycystických ovárií).
Také by mohla zkusit přírodní věci - čaj z kontryhele, cvičení - Mojžíšová a/nebo hormonální joga. Další ženy tady ti určitě poradí další přírodní prostředky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.10.20 19:42

@Myška321 čaj jsem pila, gynex jsem měla i hormonální jógu jsem cvičila. A co to je to PCOS a jak se to léčí? Žádné vyšetření mi nedelala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4122
5.10.20 19:53

Můžu se zeptat jak máš třeba dlouhé cykly? Jako kolikátý den cyklu třeba jsi, když jdeš na vyvolávačku?
Také s tím mám problémy, ale MS se nakonec dostaví a o dítě se ještě nepokoušíme, takže to zatím s Dr neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
5.10.20 20:07

@DNikolaD
Kolik ti je let? A jak dlouho jsi ty věci zkoušela, přírodním prostředkům obvykle trvá dost dlouho, než zaberou. Např. u Mojžíšové se říká alespoň půl roku každodenního cvičení.
PCOS je nemoc, při které se na vaječnících vytváří maličké cystičky. Žena pak má absolutně rozhozené hormony, má prodloužené cykly nebo nemusí menstruovat vůbec. Dalšími příznaky, které ale nemusí být vždy, jsou obezita, vysoký testosteron, nadměrné ochlupení.
Léčí se dietou (u obezních to velmi pomáhá), změnou životního stylu. A samozřejmě léky, které ale neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.10.20 20:12

@Nicole 1234 teď jsem 43 den cyklu. A na vyvolavacku bych měla jít v pátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.10.20 20:16

@Myška321 je mi 23, a čaj jsem pila asi 3mesice a gynex jsem brala 2mesice s clostilbegytem.
Už jsem si o tom něco teď četla. Mám z toho strasnej strach. Že nikdy nebudu mít miminko. Já vím že jsem mladá ale když slyším některý lidi vám je po 30 to bude na dlouho. A když řeším problémy tak vy jste ještě mlada mate čas. Ale myslím si ze mi je akorát na to mít dítě.
A cysty jsem nikdy neměla. Spis to nadměrné ochlupení.. a vážím 58kg na 167cm to si myslím ze je v normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
5.10.20 20:36

Taky si možná nechte změřit tukovou tkáň v těle, to někdy hormony rozhazuje - optimum u ženy je 15-25 %. Váha toho moc nepoví, znám holku 163/43 a přitom 30 % tuku, a taky 168/65 a přitom 15 %…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.10.20 20:41

@listento a tu mi změří kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
6.10.20 08:45
@DNikolaD píše:
@Myška321 je mi 23, a čaj jsem pila asi 3mesice a gynex jsem brala 2mesice s clostilbegytem.
Už jsem si o tom něco teď četla. Mám z toho strasnej strach. Že nikdy nebudu mít miminko. Já vím že jsem mladá ale když slyším některý lidi vám je po 30 to bude na dlouho. A když řeším problémy tak vy jste ještě mlada mate čas. Ale myslím si ze mi je akorát na to mít dítě.
A cysty jsem nikdy neměla. Spis to nadměrné ochlupení.. a vážím 58kg na 167cm to si myslím ze je v normálu.
Čaj 3 měsíce je rozumný, ale klidně s ním můžeš pokračovat dlouhodobě, to samé gynex, také je to jen doplněk stravy a 2 měsíce mu nestačí, jen se u nich řiď návodem. U obou by měly být krátké pauzy v braní. Cvičení potřebuje být dlouhodobější - každý den, alespoň půl roku, klidně rok a déle.
Clostilbegyt není lék na PCOS, je to na vyvolání ovulace - jednorázové, vyvolání ovulace, když je něco v nepořádku.
Dále pak obezita není u PCOS povinná, jsou i hubené ženy, které mají PCOS. A cysty jsou doopravdy jen malinkaté cystičky, které nejsou pořádně vidět ani na ultrazvuku. Musí je doktor doopravdy hledat a i tak si je může splést např. s dozrávajícími folikuly (když dělá ultrazvuk před ovulací).
Dále mě ještě napadl vysoký prolaktin nebo problém se štítnou žlázou.
Jaké všechny vyšetření ti tvoje doktorka dělala? Vyšetření krve, hormonální profil, folikulometrie…?
A ano, i já ti řeknu, že je ti 23 let a máš čas. Važ si toho, máš čas na zjištění, co ti vlastně je, a na vyzkoušení přírodních postupů, které jsou vždy šetrnější. Jestli nechceš čekat, tak do sebe můžeš cpát clostilbegyt (obvyklá kůra jsou 3 měsíce, pauza, 3 měsíce). Nebo můžeš jít do centra asistované reprodukce, kde ti určitě pomohou, právě i proto, že máš čas.
Hodně štěstí :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
6.10.20 11:10

@Myška321 Děkujuu za tyhle slova! Strašně si mě uklidnila. Dr mi nedělala žádné vyšetření jen mi teď brala krev jestli jsem těhotná. Chtěla mě poslat do centra jenze jsem říkala ze je to brzo a že u toho mám strach ale přemýšlím teď nad tím čím dal ti víc. I o změně dr.
A gynex mužů brát i když jsem to nedostala? Vždycky ho začnu brát jak jsem dostala ms ale teď prave nic a nevím jestli jo nebo je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
6.10.20 11:44

@DNikolaD
Dr. rozhodně změň, když ti ani neudělá základní hormony z krve.
Podle mě by bylo na centrum opravdu brzy, ale jestli nechceš čekat, tak je to dobrá volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
6.10.20 17:50

@Myška321 já prave nevím mám z toho strasnej strach 😭 jestli mám fakt ten syndrom ale četla jsem ze ženský normálně otěhotní přes to sice to je na dlouho ale otěhotní. Já si pripadam úplně jiná než ostatní nevím jak to říct. Proc proste to nemůžu mít normálně.
A ten gynex nevíš jestli mužů brát normálně bez ms? A neznáš inositol? To mi poradila dr ze bych to taky mohla zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
14.10.20 10:01

Ahoj, včera jsem byla u dr a střídají se tam dvě a k ty druhy chodím málokdy a ta mi hned říkala že mi udělají hormonální profil a ze to asi vypadá na ten syndrom jestli mi to de říkala. Tak jsem na jednu stranu rada ze mi to konečně někdo řekl a začne s tím něco dělat. A prej se nemám ničeho bát ze zná hodně žen co mají tento syndrom a ze mají přirozené 2deti. Ale že se odpichneme od profilu a přítel půjde na spermogram. A mě po veškerým vyšetření když tak udělají laparku. Prej mám ještě čas do caru že jsem ještě mlada a nezkusili všechno. Tak mám já jednu stranu radost ale na druhou stránku se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí