Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potřebuješ aktivovat a prokrvit pánevní dno. Ideální je cvičení mojžíšové, orientální tanec a užívat vitamín E. Já si tím před lety vyřešila gynekologické problémy v podobě špinění před menzes, vleklých zánětů a brutálních bolestí.
Já jsem měla taky brutální bolesti, normální prášek mi nezabíral, pomáhal mi pouze Nimesil. Měla jsem to tak už od začátku co jsem ms dostala. Jednou za rok se stalo třeba že ty bolesti byly silnější, ale to bylo ojediněle. Ms také nepravidelná. Pak jsme se začali s manželem snažit o miminko a po prvním potratu se mi cyklus rozhodil ještě víc. Brala jsem inositol a gynex (inositol jsem brala i dřív na podporu otěhotnění) a po dobrání gynexu jsem poprvé zažila co to je nebolestivá ms. Takže můžeš zkusit, jestli ti pomůže. Některým ale cyklus rozházel ještě více, takže hodně záleží jestli ti sedne nebo ne. Já do toho před pár měsíci šla s tím že za vyzkoušení nic nedám, a uvidím jestli mi pomůže. A mam pozitivní zkušenost, cyklus jako hodiny na den přesně, žádné šílené bolesti, poznám přesně kdy probíhá ovulace.
Ahoj holky, mám dotaz, zda nemáte zkušenost.
Je mi 24 let, a od doby co jsem dostala menstruaci jsem to měla pravidelně přesně na den, (cyklus 26 dni), menstruaci mam šíleně bolestivou už od začátku, ale 2 roky zpátky mě vždy po menstruaci (vždy okolo ovule cca) mě strašně bolí břicho ze nemohu ani chodit a musim jen ležet, prášek na bolest nikdy nepomáhal, nikdy mi nic na pohotovostech nezjistily, i kdyz mi daly silné 2 injekce na bolest, také nikdy nepomohly, a ted je tomu tak 3 měsíce co sem ztratila pms, nejvíce asi prsa která mě vzdy natekla a hrozně bolela, to uz nemam, a od doby co me bolí takto břicho mam “rozházenou” menstruaci ale vždy že ji bud dostanu o 4 dny dříve, a nebo zase treba o 4 dny déle, a + pul roku trpím na stále opakované jak kvasinkové tak bakteriální infekce kterých mi nejde se za boha zbavit at dělám co dělám. Lékaři si semnou neví rady a vždy odcházím “nevíme čím to je” at uz břicho, at ty infekce kterých se nemohu zbavit. Nemate někdo nějaké zkušenosti?