Ztvrdlá ovčí kůže

205
23.5.11 15:22

Ztvrdlá ovčí kůže

Ahoj, mám dotaz. Podařilo se mi vyprat a následně i vysušit ovčí kůži - předložku. Protože jsem se někde dočetla, že není problém dát do sušičky, mám teď doma ztvrdlé „cosi“. Nemáte někdo zkušenost s tím, jak napravit chybu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
23.5.11 16:03

Ze strany „podkožní“ promazat lanolinem a nechat ležet, aby se rovnoměrně nasákla… Třeba. Nemám vyzkoušeno, jen jsem slyšel.
Počítej ale s tím, že ta kůže pak bude mastná. Lanolín má totiž mimo jiné i hovorový název „ovčí tuk“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.5.11 17:38
tinpet píše:
Ahoj, mám dotaz. Podařilo se mi vyprat a následně i vysušit ovčí kůži - předložku. Protože jsem se někde dočetla, že není problém dát do sušičky, mám teď doma ztvrdlé „cosi“. Nemáte někdo zkušenost s tím, jak napravit chybu?

nic.Ona zase za chvilku změkne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.5.11 17:47

nezměkla, mám jí tvrdou už půl roku… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.5.11 18:05
tinpet píše:
nezměkla, mám jí tvrdou už půl roku… :-)

a už si jí přelámala?U nás se pere často a vždy jí pak přetáhneme přes zábradlí každej z jedné strany a taháš a taháš a lámeš a změkne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.5.11 18:39

aha, tak to jsem nezkoušela… zkoušela jsem jí mazat krémem :-) ale to nepomohlo.. takže možná ji zkusit znovu vyprat? v čem? a pak zkusím tedy lámat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.5.11 18:51

Kamčo a v čem a jak to perete? Kdysi dávno jsem viděla prodávat jakýsi tekutý prášek s lanolinem, děsně to smrdělo.
Já mám starý ovči kožich, chci z toho ušít dětem potahy do autosedaček, ale pokud to nepůjde prát, tak nevím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.5.11 18:52

já to peru v normálním prášku i aviváží aby voněla.Asi je to zhovadilost,ale máme jí jako ležení pro psa tak jí peru už 2 roky a určitě každej měsíc a je měkká,ale lámem a furt je jak nová :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
23.5.11 19:41

Zkus si koupit v lékárně lanolin - je to taková žlutá pasta, tuk, dělají se z toho masti. Třeba 50g? A pak do vany (nebo velké nádoby, třeba dět. vaničky, ale bude pak mastná) nalít vlažnou vodu. V misce zalej ten lanolin vařící vodou, přidej tam dětský šampon, ono to zbělá a ten lanolin se rozpustí. Pak ho nalij k tý vlažný vodě do vaničky a v tom nech tu kůži do vychladnutí (třeba přes noc).

Nezkoušela jsem to, ale dělá se to tak s vlněnýma kalhotkama na plenky. Třeba se ten lanolin pěkně vsákne a pak ta kůže půjde líp lámat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.5.11 19:55

Díky, to by taky mohlo být řešení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie