Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud byt navštěvuje i několikrát denně tak by uklízat dle mě měla
Něco jiného je kdyby tam nebyla vůbec
Nepřijde mi normální, chtít po někom, aby tam uklízel, když tam nebydlí-pokud se tam opravdu nevyskytuje.
Ale nikdy jsem se nesetkala s tím, že by byl nějaký byt na patře prázdný, takže se to třeba tak dělá.
Sany80s píše:
Nepřijde mi normální, chtít po někom, aby tam uklízel, když tam nebydlí-pokud se tam opravdu nevyskytuje.
Ale nikdy jsem se nesetkala s tím, že by byl nějaký byt na patře prázdný, takže se to třeba tak dělá.
Brala bych,kdyby sem nejezdila. Ale chodí sem,ťape bahno jako ostatní,tak nevidím důvod proč neuklidit. ![]()
pokud to máte od začátku dohodnuté tak že se budete střídat v úklidu a ona se sice odstěhovala ale přesto tam byt čas od času navštěvuje a pořád tam oficiálně bydlí (trvalé bydliště nebo byt v OV apod) měla by uklízet dál. Pokud se jí to nehodí tak by měla být ona sama tak slušná a přijít se domluvit jestli by to někdo z vás nevzal za ni a popřípadně vám nabídnout nějaké drobné finanční vyrovnání.
jpichova píše:Sany80s píše:Brala bych,kdyby sem nejezdila. Ale chodí sem,ťape bahno jako ostatní,tak nevidím důvod proč neuklidit.
Tak pokud tam jezdí, tak je to něco jiného. Jak často? Pokud je to jednou nebo dvakrát za měsíc, tak bych to brala, jako že tam není, ale pokud jezdí třikrát do týdne, tak je to samozřejmě jiné.
Sany80s píše:jpichova píše:Tak pokud tam jezdí, tak je to něco jiného. Jak často? Pokud je to jednou nebo dvakrát za měsíc, tak bych to brala, jako že tam není, ale pokud jezdí třikrát do týdne, tak je to samozřejmě jiné.Sany80s píše:Brala bych,kdyby sem nejezdila. Ale chodí sem,ťape bahno jako ostatní,tak nevidím důvod proč neuklidit.
Zakl. psala,že tam chodí každý den ![]()
No, asi záleží, jakčasto jezdí…po oravdě si ale neumím představit, jak někoho donutit, aby uklízel.POkud nebude chtít, uklízet nebude......
U nás se to vůbec neřeší, já každý víkend uklidím, sousedka tak jednou za tři měsíce
. kolikrát to nechám fakt zajít do bordelu- jestli uklidí- jen výjimečně
byron píše:
No, asi záleží, jakčasto jezdí…po oravdě si ale neumím představit, jak někoho donutit, aby uklízel.POkud nebude chtít, uklízet nebude......U nás se to vůbec neřeší, já každý víkend uklidím, sousedka tak jednou za tři měsíce![]()
Tak u nás na patře nikdo neuklízí.Já se zpočátku snažila,ale vedle bydlí babka která jen sbírá drby a další je taková sociální rodina.Já jen luxuju předložku a zametám před naším bytem ![]()
merett píše:
Pokud se jí to nehodí tak by měla být ona sama tak slušná a přijít se domluvit
jenže od toho má mého manžela-blbce,aby špinavou práci udělal za ní. Apropo od rána tu byla 2×
byron píše:
No, asi záleží, jakčasto jezdí…po oravdě si ale neumím představit, jak někoho donutit, aby uklízel.POkud nebude chtít, uklízet nebude......U nás se to vůbec neřeší, já každý víkend uklidím, sousedka tak jednou za tři měsíce![]()
Při založení společenství se dohodlo,že si budeme uklízet sami a pokud se to neuchytí holt si budeme platit uklízecí firmu,která stojí penízky
verenika píše:Sany80s píše:Zakl. psala,že tam chodí každý denjpichova píše:Tak pokud tam jezdí, tak je to něco jiného. Jak často? Pokud je to jednou nebo dvakrát za měsíc, tak bych to brala, jako že tam není, ale pokud jezdí třikrát do týdne, tak je to samozřejmě jiné.Sany80s píše:Brala bych,kdyby sem nejezdila. Ale chodí sem,ťape bahno jako ostatní,tak nevidím důvod proč neuklidit.
Holt člověk nemá dělat pět věcí najednou a radši pořádně číst. Omlouvám se, jsem úplně pitomá
.
Tak to by samozřejmě uklízet měla.
Sany80s píše:verenika píše:Holt člověk nemá dělat pět věcí najednou a radši pořádně číst. Omlouvám se, jsem úplně pitomáSany80s píše:Zakl. psala,že tam chodí každý denjpichova píše:Tak pokud tam jezdí, tak je to něco jiného. Jak často? Pokud je to jednou nebo dvakrát za měsíc, tak bych to brala, jako že tam není, ale pokud jezdí třikrát do týdne, tak je to samozřejmě jiné.Sany80s píše:Brala bych,kdyby sem nejezdila. Ale chodí sem,ťape bahno jako ostatní,tak nevidím důvod proč neuklidit.
Ale nikdy jsem se nesetkala s tím, že by byl nějaký byt na patře prázdný, takže se to třeba tak dělá..
Tak to by samozřejmě uklízet měla.
Já nechápu, jak se mohla sousedka odstěhovat a zároven tam chodit 3× denně?? Co tam dělá?? ..tak to tam asi stále bydlí ne??
![]()
Jinak odsouhlaseno je, že vytřeš jednou za 3 neděle, tak jakýpak copak..Já bych si jela podle dohody a nezajímalo by mne, že jeden víkend někdo nevytře..Já tohle tedy moc neprožívám..
Jedině, kdyby za mnou přišli ostatní, že je lepší vytřít vícekrát, tak možná..Ale z vlastní iniciativy ne
![]()
Ps. tedy za debatu spíš stojí váš „hezký“ vztah se sousedkou a manžel trdlo, co se může přetrhnout..já bych přetrhla spíš jeho.. ![]()
Lizbeth píše:
Já nechápu, jak se mohla sousedka odstěhovat a zároven tam chodit 3× denně?? Co tam dělá?? ..tak to tam asi stále bydlí ne??![]()
![]()
Jinak odsouhlaseno je, že vytřeš jednou za 3 neděle, tak jakýpak copak..Já bych si jela podle dohody a nezajímalo by mne, že jeden víkend někdo nevytře..Já tohle tedy moc neprožívám..
Ps. tedy za debatu spíš stojí váš „hezký“ vztah se sousedkou a manžel trdlo, co se může přetrhnout..já bych přetrhla spíš jeho..
Jedině, kdyby za mnou přišli ostatní, že je lepší vytřít vícekrát, tak možná..Ale z vlastní iniciativy ne![]()
Taky nechápu,ale má volné zaměstnání a vždy to tak praktikovala - během dne si v prac.době uklidila byt apod.a večer,když přišla měla volno. Teď tu nespí a tak asi ani nebydlí.
Co se týče manžela,tak jakákoliv diskuse je zbytečná,co já se nahádala,zbytečně. Teď už to řešit nechci,když je kopyto,tak s ním nic nepohne. Každý máme asi svou modlu já na to už nemám čas,náladu a nervy
. Ale to už patří do jiné diskuze
Ahoj,
. Jenže teď se jedna sousedka odstěhovala k příteli a byt zatím ponechala volný,bez nájemníka. Manžel mi proto oznámil,že bude muset říct druhé sousedce,že se s úklidem budeme střídat jen my dvě a ona třetí sousedka tohoto bude ušetřena(už teď nechápu,proč on by měl něco sdělovat). Jenže,zde začíná problém.
. Díííííky
chtěla bych poprosit o jiný názor než můj „neobjektivní“.
Bydlíme s manželem a dětmi v novostavbě,kde máme na každém patře 3 byty. Úklid společných prostor v našem patře máme vždy 1× za 3 týdny a předáváme si na zárubně magnetek s košťátkem
Když jsme se přistěhovali začala s manželem až moc důvěrně kamarádit,já žárlila,ale ne proto,že by s ní něco měl-tedy snad,ale když jsem potřebovala něco doma udělat,přivrtat,neměl čas. Když zazvonila ona,mohl se přetrhnout,aby už byl u ní.Trávil tam hodiny a hodiny o víkendu,v týdnu a zásluhou mu byl koláč,buchta.....které ode mne,byť to nebylo často,tolik neopěvoval. Dokonce byl tak hloupý,že když vrtal v její komoře,co má na codbě,měl prodlužovačku z našeho bytu,to už mě dorazilo. Hádali jsme se kvůli tomu,ale on si stál za svým. Časem jsem si zvykla,už doma nic moc nepotřebuje a tak i denodenní zvonění opadlo. Navíc máme mimi a ona neváhala zazvonit i v 8,9 večer a ten blbec ji to ani nedokázal říct. Ostatní v domě klepou i v šest,aby náhodou malého nevzbudili.
Začala jsem ji říkat pracovně Kasandra,protože tak se jmenovala myslím včelí královna ve Včelce Máje a on jako správný trubec k ní vzhlížel. Jednou mě slyšela přes dveře cosi proti ní říct a tak naše ahoj na chodbě i tak ochladlo. Měla poměrně smůlu najít si chlapa a teď když se stěhuje z manžela vypadlo,že je to trouba a že ji není hoden. Já ho viděla 2× a celkem sympaťák,manža asi žárlí.
Ale zpět k problému,opravdu si myslíte,že bychom měli uklízet jen my dvě? Přece nikoho v domě nemusí zajímat,že tu někdo nebydlí. Navíc stále pracuje v našem městě a její návštěvy „domova“ jsou i 2×,3× za den,jak tomu byla doposud zvyklá.
Naši kdysi dávno dostali byt,ale nebydleli tam. Máma byla i s dětma u svých rodičů a táta voják věčně na cvičení. Ale uklízet chodili pravidělně,když na nich byla řada. Prosím poraďte,třeba jsem jen zapšklá