Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To jsou hrozný situace tohle.člověk maká a ve finále nedostane peníze
.nezbyde než si s majitelkou na rovinu promluvit a snad vám vyjde vstříc
.dokud s váma doted nebyly problémy,tak určitě počká(snad).jen se jí nevyhbat,to bude ještě horší.vůbec ti to teda nezávidím,ale může se to stát každému.držím palce at to dobře dopadne ![]()
To jsou. Člověk není vůbec právně chráněný. Bavili jsme se s právníkem a žádné řešení není
.
No budu muset za ní zajít a nějak ji to říct.
Nedávno jsme řešili podobnou situaci, výplata nabyla 4měsíce
No, zbývá jediné - dojít na úřad a na soud a podat návrh na insolvenci, pokud je jich ve firmě víc, tím lépe ![]()
softvelvet píše:
To jsou. Člověk není vůbec právně chráněný. Bavili jsme se s právníkem a žádné řešení není.
No budu muset za ní zajít a nějak ji to říct.
Určitě bych zašla co nejdříve za majitelkou, a řešit to. Myslím, že když uvidí zájem z Vaší strany bude vstřícnější
a posečká Vám s doplacením.
Taky souhlasím s tím za ní dojít a promluvit si s ní. Hlavně to řešit! Nezávidím, pokud nemáš rizikové těhotenství, tak třebas brigádu někde u zmrzliny nebo tak. Nečetkat,zda mu zaplatí, aby jste neskončili na ulici ![]()
A nedávali jste na začátku nějakou kauci na bydlení? - že by si to vzala z toho a potom byste jí to doplatili… Každopádně se s ní zkus domluvit na rovinu a vysvětlit jí situaci, snad není bez srdce…
A to se divim ze pritel tam dal dela.Vyplatni termin je dany a pokud do 14 nedostane vyplatu tak muze odejit a jeste musi dostat odstupne.
jako rezervu ste mmeli mit jeste nez si otehotnela to jste ji delat mohli.
kattkka píše:
A to se divim ze pritel tam dal dela.Vyplatni termin je dany a pokud do 14 nedostane vyplatu tak muze odejit a jeste musi dostat odstupne.
jako rezervu ste mmeli mit jeste nez si otehotnela to jste ji delat mohli.
Ono ji dnes psát co měli nebo neměli dělat je trochu blbé, to jí nepomůže
A hlavně, ono tito hodně mladí kolikrát ty rezervy vážně nemají dělat z čeho. Znám spoustu lidí co vyžijí jen tak tak…
Pokud by jste se s paní nedomluvili,tak jedině si půjčit třeba od rodičů?Ty to snad pochopí.Každopádně ať to dobře dopadne ![]()
jo to same ma ted tchyne, uz dva mesice nedostala vyplatu, cela nemocnice, manzel jedne ze sestricek ve slevarne na just zrovna take ne , tak se ta sestricka sla ptat reditele, ze jako nema na platby a ten ji jeste serval, jak je mozne, ze nemaji rezervu bokem, jo nekteri lide absolutne nechapou jak se zije tem obyc.
Nemáte složenou kauci? Mně se nikdy nestalo, že bych neměla na nájem, ale jsme s majitelem domluvení, že kdyby se to vyjímečně stalo, domluvíme se..
Každopádně je lepší mluvit a domluvit se, než se jí vyhýbat. Pokud jste jinak bezproblémoví a doteď jste platili včas, tak s rozumnou majitelkou by neměl být problém..
Jinak má právo na sankce, podle nájemní smlouvy. Někteří majitelé si určují penále z nezaplacení(musí to být předem dáno ve smlouvě)..
Jinak má právo vás vyhodit, mám pocit, že do 15. dne dalšího měsíce(po měsíci, kdy bylo nájemné splatné)..
Nevím, jak dlouho tam bydlíte, ale pokud jste doteď byli bezproblémoví a majitelka není bez srdce, zase takový problém bych v tom neviděla..
mmonica píše:
jo to same ma ted tchyne, uz dva mesice nedostala vyplatu, cela nemocnice, manzel jedne ze sestricek ve slevarne na just zrovna take ne , tak se ta sestricka sla ptat reditele, ze jako nema na platby a ten ji jeste serval, jak je mozne, ze nemaji rezervu bokem, jo nekteri lide absolutne nechapou jak se zije tem obyc.
Taky jsme obyc.Ale rezervy mame.Splacime hypoteku ale rezervu delame dal.
Jinak zkusit to domluvit pres tu zaplacenou kauci.Pokud jste meli.Casem by se dala doplatit.
A máte v tom bytě trvalé bydliště? Žádali jste o příspěvek na bydlení? Pokud jste sociálně slabá rodina, rozhodně si požádejte, málo to rozhodně není. Ale je nutné nájem skutečně zaplatit, protože se to vypočítává s příjmů a nákladů na bydlení za minulé čtvrtletí..Když nezaplatíš, nájemné se Ti nezapočítá a příspěvek bude nižší..
mmonica píše:
Přítelovi se zase vysmívají, ať se postará
. Tenkrát se popral dokonce s finančním ředitelem, když ho napadlo si vybírat peníze z kasy
. Teď už je prázdná i ta kasa. ![]()
Nejhorší je, že to není jen u této firmy, má ještě jednu práci a tam mu taky dluží. Dávají mu to po částech (po 3 tisících). A to tam byl měsíc!!!! Proč si ho teda najímali???
A taky vlastně termín výplaty oddalovali a nakonec přiznali, že nemají peníze. No co to je???
Kam ten stát spěje, fakt nevím.
Hm, ty ředitelové ty firmy mají většinou vytunelované, takže nestrádají .)).
Ahoj. V tomto státě člověk jednou chcípne.
. Rezervy taky nemáme, nikdy nic neušetříme
. Štěstí do teď bylo, že paní majitelka domu byla na dovolené, ale dnes přijela
. Samozřejmě chce peníze. Co jí mám řict?
Potkala jsem ji na zahradě a vůbec jsem se ji k tomu nevyjadřovala, i když ona teda jo. Mám strach, že nás vyhodí nebo tak. Máte někdo taky takové problémy?
.
Přítel nedostal už měsíc výplatu, nemáme zaplacený nájem za minulý měsíc. V práci mu vždycky řeknou, ať přijde v úterý, pak ve středu, v pátek… A pak skutek utek. Ještě, že má i jiné příjmy, jinak bychom chcípli hlady. Pořád akorát sliby a nikdo tam peníze nedostal. Bůhví, zda to ještě uvidíme.
Já studuji, brigádu nemám a navíc jsem těhu, takže žádný příjem bohužel nemám
Je to strašné, člověk je pořád ve stresu, dokonce v noci kvůli tomu nemůžu spát