Nezaplacený nájem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.5.11 13:47

Manžel pracuje v celkem velké a známé firmě,dělá vedoucího pobočky.Tento měsíc mu firma dluží 10 tisíc,i když výplatu teda z části dostal.
Finančí rezervu jsme měli cca 150tisíc,ale jsem těhotná tak bylo potřeba nakoupit výbavu,kočárek atd,něco udělat v bytě…Momentálně nemáme rezervu žádnou a to nejsme jinak žádní chudáci.
Kdyby ted nedostal ještě párkrát zaplaceno,jsme na tom stejně jako zakladatelka!
Tyhle řeči o tom jak má mít každý rezervu fakt miluju :zed:

• Citovat
  • Upravit
17013
18.5.11 15:19
Anonymní píše:
Manžel pracuje v celkem velké a známé firmě,dělá vedoucího pobočky.Tento měsíc mu firma dluží 10 tisíc,i když výplatu teda z části dostal.
Finančí rezervu jsme měli cca 150tisíc,ale jsem těhotná tak bylo potřeba nakoupit výbavu,kočárek atd,něco udělat v bytě…Momentálně nemáme rezervu žádnou a to nejsme jinak žádní chudáci.
Kdyby ted nedostal ještě párkrát zaplaceno,jsme na tom stejně jako zakladatelka!
Tyhle řeči o tom jak má mít každý rezervu fakt miluju :zed:

Ale finanční rezerva se neplácá na výbavičku, kočárek a podobné blbiny… Finanční rezerva je na účtu pro případ neschopnosti platit účty v případě, že se živitel octne bez peněz. Můj muž by na rezervu kvůli kočárku a hadříkům nikdy nesáhl..Ani já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.5.11 15:39
monikalysa píše:
Anonymní píše:
Tyhle řeči o tom jak má mít každý rezervu fakt miluju :zed:
Ale finanční rezerva se neplácá na výbavičku, kočárek a podobné blbiny… Finanční rezerva je na účtu pro případ neschopnosti platit účty v případě, že se živitel octne bez peněz. Můj muž by na rezervu kvůli kočárku a hadříkům nikdy nesáhl..Ani já…

Presne tak.
Rezerva je delana na najem,splatky ale ne rozhodne na vybavicku.Na tu jsi mela mit zvlast nasetreno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
18.5.11 17:40

souhlasím s holkama, taky máme finanční rezervu i když ne nijak moc velkou, cca 40 tis. ale na byt splácíme celkem nízký úvěr, na který bychom peníze sehnali vždy i bez rezervy. Ale teď budem kupovat barák, brát si hypotéku a i když máme pojištění neschopnosti splácet, rezerva je nutná. Nikdy nemáš jistotu, že po tom půl roce, na který se to pojištění vztahuje práci seženeš. Ono na těch řečech o rezervách fakt něco bude, ať se to někomu líbí nebo ne, každý se může dostat do sraček a ne jen vlastní vinou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.5.11 17:49
Pájinka25 píše:
souhlasím s holkama, taky máme finanční rezervu i když ne nijak moc velkou, cca 40 tis. ale na byt splácíme celkem nízký úvěr, na který bychom peníze sehnali vždy i bez rezervy. Ale teď budem kupovat barák, brát si hypotéku a i když máme pojištění neschopnosti splácet, rezerva je nutná. Nikdy nemáš jistotu, že po tom půl roce, na který se to pojištění vztahuje práci seženeš. Ono na těch řečech o rezervách fakt něco bude, ať se to někomu líbí nebo ne, každý se může dostat do sraček a ne jen vlastní vinou :think:

PAjinko: navic to pojisteni kdyz si to dobre prectes tak se vztahuje na jeden duvod.Je tam za jakych podminek ti je vyplaceno.Aspon u nas tomu tak melo byt.Takze ho nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
18.5.11 18:19
kattkka píše:
Pájinka25 píše:
souhlasím s holkama, taky máme finanční rezervu i když ne nijak moc velkou, cca 40 tis. ale na byt splácíme celkem nízký úvěr, na který bychom peníze sehnali vždy i bez rezervy. Ale teď budem kupovat barák, brát si hypotéku a i když máme pojištění neschopnosti splácet, rezerva je nutná. Nikdy nemáš jistotu, že po tom půl roce, na který se to pojištění vztahuje práci seženeš. Ono na těch řečech o rezervách fakt něco bude, ať se to někomu líbí nebo ne, každý se může dostat do sraček a ne jen vlastní vinou :think:
PAjinko: navic to pojisteni kdyz si to dobre prectes tak se vztahuje na jeden duvod.Je tam za jakych podminek ti je vyplaceno.Aspon u nas tomu tak melo byt.Takze ho nemame.

ano pojištění je, když tě propustí z práce z organizačních důvodů. Samozřejmě se to nevztahuje na to, když odejdeš sama, což je pochopitelný, nebo pokud tě vyhodí za porušení pracovní kázně. Nicméně po dobu půl roku za tebe všechno platí a nechtějí to zpátky. Teda my to tak máme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.5.11 19:17
Pájinka25 píše:
kattkka píše:
Pájinka25 píše:
ano pojištění je, když tě propustí z práce z organizačních důvodů. Samozřejmě se to nevztahuje na to, když odejdeš sama, což je pochopitelný, nebo pokud tě vyhodí za porušení pracovní kázně. Nicméně po dobu půl roku za tebe všechno platí a nechtějí to zpátky. Teda my to tak máme :nevim:

to jo ale jeste se podivej po jake dobe to za tebe budou platit.
A mam za to ze z tech organizacnich duvodu nesmis jit na dohodu a dostat odstupne.Jestli si to dobre pamatuju aspon my tam meli neco takoveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
18.5.11 19:41
kattkka píše:
Pájinka25 píše:
kattkka píše:
Pájinka25 píše:
ano pojištění je, když tě propustí z práce z organizačních důvodů. Samozřejmě se to nevztahuje na to, když odejdeš sama, což je pochopitelný, nebo pokud tě vyhodí za porušení pracovní kázně. Nicméně po dobu půl roku za tebe všechno platí a nechtějí to zpátky. Teda my to tak máme :nevim:
to jo ale jeste se podivej po jake dobe to za tebe budou platit.
A mam za to ze z tech organizacnich duvodu nesmis jit na dohodu a dostat odstupne.Jestli si to dobre pamatuju aspon my tam meli neco takoveho.

na dohodu určitě ne, to vím, ale jak je to s odstupným jsem nezkoumala. my to teda ještě nemáme, zatím se hypotéka vyřizuje, ale dělá nám to známej, tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.5.11 19:53

Tak si to hlavne pohlidejte.Pozor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
18.5.11 20:10

když dostane výpověď z organizačních důvodů, tak má nárok na odstupné vždy. Kdyby tam tedy byla podmínky, že nesmí dostat odstupné, tak by se pojištění nikdy nemohlo plnit, protože vyjímky by pokryly všechny případy skončení prac. poměru.

• Citovat
  • Upravit
24320
18.5.11 20:14
aleachimka píše:
když dostane výpověď z organizačních důvodů, tak má nárok na odstupné vždy. Kdyby tam tedy byla podmínky, že nesmí dostat odstupné, tak by se pojištění nikdy nemohlo plnit, protože vyjímky by pokryly všechny případy skončení prac. poměru.

No prave nekde to tam tak bylo.Vim ze jen pri jedne podmince ti to vyplatili.Ja uzu asi ty podminky mit nebudu vlastne mozna v emailu zkusim najit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.5.11 20:21

Tak jsem nasla ze ztrata zamestnani bylo nepovinne.Ale podminky na emailu nemam.A v dokumentech tez ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.5.11 20:38

softvelvet: Zaměstnavatel, který neplatí, pro mě přestává být zaměstnavatelem. O d takového rychle pryč, i kdyby platit začal. A manželovi (i tobě samozřejmě… :wink: ) přeju, aby rychle našel novou práci bez problémů s výplatou.
Jinak při hledání práce není bez zajímavosti si zjistit, kdy má firma výplatní den. Já jsem končil ve firmě, kde to bylo 25. v měsíci, Pak jsem chvilku dělal na DPČ a teď pracuju ve firmě, kde je sice výplatní den 10. v měsíci, ale už 5. nebo 6. máme peníze na účtu. Drobnost, ale potěší… :wink: :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.13 19:57

Tak jsme se dostali taky do situace kdy manžel nedostal už druhý měsíc výplatu minulej dostal část a tak jsme nájem nějak polepili a zaplatili celý jenže tento měsíc nedostal nic a majitel nás chce do neděle vyhodit pokud do pátku nezaplatíme aspon polovinu nájmu má na to vůbec právo máme podnájemní smlouvu a kauci jsme zaplatili 3000kč a majitel řek že když máme platit k 15 v měsíci tak že ty 3000 s kaucce už jsme si ted odbydleli a v něděli budem pryč. Určitě ho nechci připravit o peníze ale nevím už co mám už dělat nemám ani na jídlo manžel minulý měsíc makal odnevidím donevidím každý den a výplata nikde. Můžu se nějak bránit aby mě v něděli nevyhodili?

• Citovat
  • Upravit
6806
20.11.13 20:01

Vyhodit vas nemuze. Je vypovedni lhuta. Urcite ti nekdo poradi presne, kde si o tom nastudovat, vim jen toto. A i kdyby mel neco takoveho ve smlouve, je to neplatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný