Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já jsem též majitelka, tak napíšu, co by mne obměkčilo ![]()
1. určitě za ní jdi hned a nedělej mrtvého brouka, to akorát ještě víc rozčílí
2. pokud můžeš, dej jí alespoň něco, třeba litr a zbytek se dohodni, že doplatíš do nějakého konkrétního termínu.
Můj nájemník měl taky jednou problémy, vyhodili ho z práce. On mi nic neřekl, vždy nějak zaplatil, párkrát se opozdil o týden, ale vždy to dopředu hlásil. Pak jsem s ním jela něco vyřídit a on se svěřil, že musel prodat disky od auta a nějaký věci, aby měl na nájem
a že teda shání práci a já se poptala u známých a práci mu dohodila přes kámošku. Viděla jsem, že je to slušnej týpek, nikdy neprudil a ještě v bytě lecos opravil a než bych sháněla nové nájemníky… Netvrdím, že by vám majitelka měla shánět lepší práci, ale nikdy nevíš
Tak držím palce, ať vám to dobře dopadne.
Gina108 píše:
Já jsem též majitelka, tak napíšu, co by mne obměkčilo
1. určitě za ní jdi hned a nedělej mrtvého brouka, to akorát ještě víc rozčílí
2. pokud můžeš, dej jí alespoň něco, třeba litr a zbytek se dohodni, že doplatíš do nějakého konkrétního termínu.
Můj nájemník měl taky jednou problémy, vyhodili ho z práce. On mi nic neřekl, vždy nějak zaplatil, párkrát se opozdil o týden, ale vždy to dopředu hlásil. Pak jsem s ním jela něco vyřídit a on se svěřil, že musel prodat disky od auta a nějaký věci, aby měl na nájema že teda shání práci a já se poptala u známých a práci mu dohodila přes kámošku. Viděla jsem, že je to slušnej týpek, nikdy neprudil a ještě v bytě lecos opravil a než bych sháněla nové nájemníky… Netvrdím, že by vám majitelka měla shánět lepší práci, ale nikdy nevíš
Tak držím palce, ať vám to dobře dopadne.
Ok, díky za radu. Já počkám, až přijde přítel z práce, pač tu situaci dneska řeší a snad vyřeší .)).
Ona je paní solidní, tak se s ní snad dohodneme.
S majitelkou promluv.
Vyhodit Vás může až ve chvíli, kdy budete dlužit nájemné odpovídající výši třech nájmů, takže případně plať alespoň něco.
mag píše:
S majitelkou promluv.Vyhodit Vás může až ve chvíli, kdy budete dlužit nájemné odpovídající výši třech nájmů, takže případně plať alespoň něco.
To není pravda, záleží jakou mají smlouvu
monikalysa píše:mag píše:To není pravda, záleží jakou mají smlouvu
S majitelkou promluv.Vyhodit Vás může až ve chvíli, kdy budete dlužit nájemné odpovídající výši třech nájmů, takže případně plať alespoň něco.
No tak ty to asi víš líp než já, no.
Výpověď z nájmu upravuje občanský zákoník a nelze se od toho odchýlit, pokud by byla výpovědní důvod jiný (pro kratší neplacení) a nájemník se proti výpovědi (jejíž přesná pravidla upravuje taktéž obč. zákoník) bránil žaqlobou u soudu, vyhrál by.
§ 711
(1) Pronajímatel může vypovědět nájem pouze z důvodů uvedených v zákoně.
(2) Pronajímatel může vypovědět nájem bez přivolení soudu:
a) jestliže nájemce nebo ti, kdo s ním bydlí, přes písemnou výstrahu hrubě porušují dobré mravy v domě;
b) jestliže nájemce hrubě porušuje své povinnosti vyplývající z nájmu bytu, zejména tím, že nezaplatil nájemné a úhradu za plnění poskytovaná s užíváním bytu ve výši odpovídající trojnásobku měsíčního nájemného a úhrady za plnění poskytovaná s užíváním bytu nebo nedoplnil peněžní prostředky na účtu podle § 686a odst. 3;
c) má-li nájemce dva nebo více bytů, vyjma případů, že na něm nelze spravedlivě požadovat, aby užíval pouze jeden byt;
d) neužívá-li nájemce byt bez vážných důvodů nebo byt bez vážných důvodů užívá jen občas;
e) jde-li o byt zvláštního určení nebo o byt v domě zvláštního určení a nájemce není zdravotně postižená osoba.
(3) Písemná výpověď pronajímatele musí být doručena nájemci. V písemné výpovědi pronajímatele musí být uveden důvod výpovědi, výpovědní lhůta (§ 710 odst. 2), poučení nájemce o možnosti podat do šedesáti dnů žalobu na určení neplatnosti výpovědi k soudu, a pokud nájemci podle tohoto zákona přísluší bytová náhrada, závazek pronajímatele zajistit nájemci odpovídající bytovou náhradu.
(4) Má-li nájemce právo na náhradní byt nebo na náhradní ubytování, je povinen byt vyklidit do 15 dnů po zajištění odpovídajícího náhradního bytu nebo náhradního ubytování.
(5) Nájemce není povinen byt vyklidit, pokud podá ve lhůtě šedesáti dnů ode dne doručení výpovědi žalobu na určení neplatnosti výpovědi a řízení není ukončeno pravomocným rozhodnutím soudu.
kattkka píše:
A to se divim ze pritel tam dal dela.Vyplatni termin je dany a pokud do 14 nedostane vyplatu tak muze odejit a jeste musi dostat odstupne.
jako rezervu ste mmeli mit jeste nez si otehotnela to jste ji delat mohli.
jestliže nemají peníze na výplaty, už vidím, jak by měli peníze na odstupné ![]()
souhlas s mag! Ve smlouvě si můžete ujednat hodně věcí, ale podstata se musí opírat o OZ. Kdyby je chtěla vyhodit dřív, tak je to v rozporu s OZ, i kdyby to ve smlouvě měli tak dohodnuté.
Pájinka25 píše:kattkka píše:jestliže nemají peníze na výplaty, už vidím, jak by měli peníze na odstupné
A to se divim ze pritel tam dal dela.Vyplatni termin je dany a pokud do 14 nedostane vyplatu tak muze odejit a jeste musi dostat odstupne.
Paji: toto se pak nejak resi.Ale tak ti nereknu.Zakon mluvi jasne.takez enkul na me ty oci.
mag píše:monikalysa píše:mag píše:To není pravda, záleží jakou mají smlouvu
S majitelkou promluv.Vyhodit Vás může až ve chvíli, kdy budete dlužit nájemné odpovídající výši třech nájmů, takže případně plať alespoň něco.No tak ty to asi víš líp než já, no.
Výpověď z nájmu upravuje občanský zákoník a nelze se od toho odchýlit, pokud by byla výpovědní důvod jiný (pro kratší neplacení) a nájemník se proti výpovědi (jejíž přesná pravidla upravuje taktéž obč. zákoník) bránil žaqlobou u soudu, vyhrál by.
přesně tak
nedávno jsem četla jeden příběh na tohle téma v časopise. Majitel pronajal byt mladému páru. Jeden měsíc zaplatili normálně a pak to začalo. Dva měsíce neplatili, ale ten třetí mu „něco málo“ dali. Vždycky tak, aby se nedostali na ty tři nezaplacené nájmy. A on je tak nemoh vyhodit, kdyby se stavěl na hlavu. Radil se i s právníkem a bylo mu to prd platný
měli to dobře ošéfovaný
kattkka píše:Pájinka25 píše:Paji: toto se pak nejak resi.Ale tak ti nereknu.Zakon mluvi jasne.takez enkul na me ty oci.kattkka píše:jestliže nemají peníze na výplaty, už vidím, jak by měli peníze na odstupné
já je přece nekulím
neber to hned špatně
já jen že s to lehce řekne. Nedávají ti peníze tak odejdi, ale když se pak v takový situaci ocitneš, tak je to těžký. Pořád si říkáš, že se to nějak spraví. Vezmi si třeba skláře ze Světlé nad Sázavou tehdy před dvěma roky nebo kdy to bylo...... ![]()
Pájinka25 píše:mag píše:přesně takmonikalysa píše:mag píše:To není pravda, záleží jakou mají smlouvu
S majitelkou promluv.Vyhodit Vás může až ve chvíli, kdy budete dlužit nájemné odpovídající výši třech nájmů, takže případně plať alespoň něco.No tak ty to asi víš líp než já, no.
Výpověď z nájmu upravuje občanský zákoník a nelze se od toho odchýlit, pokud by byla výpovědní důvod jiný (pro kratší neplacení) a nájemník se proti výpovědi (jejíž přesná pravidla upravuje taktéž obč. zákoník) bránil žaqlobou u soudu, vyhrál by.nedávno jsem četla jeden příběh na tohle téma v časopise. Majitel pronajal byt mladému páru. Jeden měsíc zaplatili normálně a pak to začalo. Dva měsíce neplatili, ale ten třetí mu „něco málo“ dali. Vždycky tak, aby se nedostali na ty tři nezaplacené nájmy. A on je tak nemoh vyhodit, kdyby se stavěl na hlavu. Radil se i s právníkem a bylo mu to prd platný
měli to dobře ošéfovaný
Jj, nájem je u nás chráněn a nájemník má víc práv než pronajímatel, ještě nemám nastudováný nájem v připravovaném občanském zákoníku, jestli dojde k posunu nebo ne.
Jinak pronajímatel si ze zákna může počítat za každý den prodlení popltek z prodlení, který je oproti úrokům z prodlení vyšší.
kattkka píše:
Ksdyž firm anedává výplaty, těžko bude dávat odstupné, copak jsi nikdy neslyšela, kolik lidí takhle dělalo zadara? A jasi mají pomoct?
No a rezervu nemají, stane se......
Ale zakladtelce poradím: určitě řešit, a může s tebou jít přítel, ne? aBys na to nebyla sama- když jsi těhotná
Pájinka25 píše:kattkka píše:já je přece nekulímPájinka25 píše:Paji: toto se pak nejak resi.Ale tak ti nereknu.Zakon mluvi jasne.takez enkul na me ty oci.kattkka píše:jestliže nemají peníze na výplaty, už vidím, jak by měli peníze na odstupné
jako rezervu ste mmeli mit jeste nez si otehotnela to jste ji delat mohli.neber to hned špatně
já jen že s to lehce řekne. Nedávají ti peníze tak odejdi, ale když se pak v takový situaci ocitneš, tak je to těžký. Pořád si říkáš, že se to nějak spraví. Vezmi si třeba skláře ze Světlé nad Sázavou tehdy před dvěma roky nebo kdy to bylo......
Ja nemam rada t ykoulejici oci. ![]()
Ale jinak mas pravdu.Ono taky zalezi co clovek dela.Jakou ma pozici.A jestli je o nej zajem.Aspon tak to vidim ja.
Jo tak tohle moc dobře znám
, taky jsem v noci nemohla spát jak zaplatíme nájem.Naštěstí jsme si půjčili v bance na nájem a pak se to nějak dalo.
Určitě bych promluvila s majitelkou jestli je člověk tak pochopí a počká.Držim ti palce