Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Podnájemní smlouvu lze ukončit okamžitě snadno tak, že se nájemník domluví s majitelem na výpovědi dohodou a tím zaniká i podnájemní smlouva.
Nájemní - musela bys dlužit 3 měsíce a pak můžeš dostat výpověď a máš ještě 3 měsíce výpovědní lhůtu. Stát stále ještě nahrává spíš nájemníkům, zbavit se legálně nájemníka, který neplatí, je pěkná fuška.
@Pudloslava Jenže my máme smlouvu PODnájemní ale je to psané na majitele bytu a na mě a co když se na výpovědi dohodou nebudu chtít dohodnout.
Pokud je pronajímatelem bytu jeho vlastník, nemáte smlouvu podnajemni aké nájemní.
@softvelvet píše:
Přítelovi se zase vysmívají, ať se postará. Tenkrát se popral dokonce s finančním ředitelem, když ho napadlo si vybírat peníze z kasy
. Teď už je prázdná i ta kasa.
Nejhorší je, že to není jen u této firmy, má ještě jednu práci a tam mu taky dluží. Dávají mu to po částech (po 3 tisících). A to tam byl měsíc!!!! Proč si ho teda najímali???A taky vlastně termín výplaty oddalovali a nakonec přiznali, že nemají peníze. No co to je???
Kam ten stát spěje, fakt nevím.
Hm, ty ředitelové ty firmy mají většinou vytunelované, takže nestrádají .)).
to je divný, co dělá za práci, nedělá něco načerno? v normální firmě by se tohle snad stávat nemělo a nevymýšlí si přítel? já jsme taky měla jednou takovýho, co pořád řikal, že nedostal peníze, přitom je dostal, ale zaplatil s tim nějaký svoje pohledávky
@araw píše:
Ale finanční rezerva se neplácá na výbavičku, kočárek a podobné blbiny… Finanční rezerva je na účtu pro případ neschopnosti platit účty v případě, že se živitel octne bez peněz. Můj muž by na rezervu kvůli kočárku a hadříkům nikdy nesáhl..Ani já…
souhlas
@_BBQ_s píše:
Hodne lidi si pletenno to je pravda, např. Nájem a pronájem je jedno a to samé. Resp. Obojí je smlouva nájemní. pojmy najem, pronajem a podnajem.
@petulagabi píše:
to je divný, co dělá za práci, nedělá něco načerno? v normální firmě by se tohle snad stávat nemělo a nevymýšlí si přítel? já jsme taky měla jednou takovýho, co pořád řikal, že nedostal peníze, přitom je dostal, ale zaplatil s tim nějaký svoje pohledávky
Jiste ze se to stava deje se to dnes a denne. tchan to ma podobne tedkom…
Manzel kdyz jsme spolu zacinali tak sem ji zacli zpozdovat vyplaty no stihli to k datu tak aby nemohli dat vypoved a nemuseli jim davat odstupne…Vitej v realite…
@martina.se píše:
nemůže Tě jentak vyhodit na ulici. I když jde o neplacení - mrkni se, co je ve smlouvě, ale normálně se musí žádat vyklizení nemovitosti přes soud
najednu stranu jak k tomu příjde ten najímatel, třeba taky čeká na peníze, aby mohl uhradit něco jinýho, chápu, že chce nájemce, co budou platit
@mag píše:
nnějak se mi to z mobilu nepovedlo. Snad to rozklicujete. Prostě nájem a pronájem je to samé.
@kattkka píše:
Jiste ze se to stava deje se to dnes a denne. tchan to ma podobne tedkom…
Manzel kdyz jsme spolu zacinali tak sem ji zacli zpozdovat vyplaty no stihli to k datu tak aby nemohli dat vypoved a nemuseli jim davat odstupne…Vitej v realite…
aha, tak to jsem nevěděla, omlouvám se, to je hrozný..ale rezervu, to se na mě nezlobte by měl mít každý, aspoň ty dva nájmy
@mag píše:
nnějak se mi to z mobilu nepovedlo. Snad to rozklicujete. Prostě nájem a pronájem je to samé.
Taky jsem to chtela napsat, ale verim, ze ted v tom budou mit diskutujici tady jeste vetsi hokej ![]()
@petulagabi píše:
aha, tak to jsem nevěděla, omlouvám se, to je hrozný..ale rezervu, to se na mě nezlobte by měl mít každý, aspoň ty dva nájmy
Jinak s tebou souhlasim samozrejme.
@petulagabi píše:
najednu stranu jak k tomu příjde ten najímatel, třeba taky čeká na peníze, aby mohl uhradit něco jinýho, chápu, že chce nájemce, co budou platit
to je jasné. Ale zákony jsou nastavené tak, jak jsou. pokud doteď normálně platili, nemůže je vyšupnout na ulici.
@kattkka píše:
Jinak s tebou souhlasim samozrejme.
mně se nikdy nestalo, že bych nedostala výplatu, nebo přítel, jen ten ex a u toho jsem pak zjistila, že lhal a dlužil, kde se dalo..pokud má člověk dítě, musí mít něco nastraně, jen se to asi lehko řiká, ale je to těžký-lidi platěj hypotéky, leasingy, pořád se zdražuje a platy jsou stejný, my naštěstí nic takovýho řešit nemusíme, přítel je IT, takže kromě svojí práce, může dělat po večerech i zakázky, já jsem měla taky dobrou práci a pomáhají rodiče, takže nemusíme mít ani hypotéku a bydlení máme vlastní, takže o starost míň..