Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím a prosím o názory, pocity a asociace ![]()
Vybíráme jméno pro třetí dceru a máme přesně napůl Zuzanku a Simonku a nejsme moc schopní s tím pohnout… Už cca půl roku..
Minule mi diskuze moc pomohla a správné jméno vyplynulo jak mělo, tak zkouším i tentokrát. A ano, vím, že to za nás nikdo nerozhodně a že to bude cca půl napůl..
A ještě - obě jména rozhodně dávat nechceme ![]()
Děkuji všem.
Ty jo. Nevím
.
Když jsme vybírali jméno my tak jsem navrhovala Simonu. Zuzka mě nenapadla.
Když jsou takhle vedle je to na stejno.
Zuzanka byla naše Andulka, když už teda zkušenost
.
Simona je spolužáka a i přes svůj nelehký život bere všechno se zvláštní lehkostí. Nenechala se složit životem ani jednou.
@Atisia moc děkuju za odpověď! Simonu s nelehkým životním úkolem taky znám a taky je to úžasná a pozitivní ženská ![]()
Dcera měla takhle dvě jména, tak je napsali na lístek, dali do misky a nechali staršího prcka losovat.
@vokishka píše: Více
Spolužačce jméno vylosoval primář porodnice. Jestli je to pravda netuším ale historka je to hezká.
@vokishka pokud bude nejhůř, tak to taky tak uděláme, ale spíš bych se potřebovala rozmyslet ![]()
@KaroliinS píše: Více
Plusy, mínusy, hodí, nehodí, vadí nevadí, datum, měsíce
Mezi nimi bych se rozhodovala podle data narození.
Příspěvek upraven 26.09.24 v 17:42
Za mne ani jedno. Simon znam par a ani jedna neni normalni 😁 Jmena jsou celkem tvrda, ale to je muj nazor. A co treba Šárka. Taky je to tradicni jmeno a pritom malo pouzivane.
@Atisia bohužel ani po tomhle všem, co sem si sepsala, nevím..
@Anonymní píše: VíceŠárku určitě ne. Chtěla bych právě tu koncovku -na, chci jméno bez háčků a čárek v základním tvaru a i ve zdrobnělině. A podobné jménům prvních dvou dcer. Ale děkuji.
@KaroliinS píše: Více
No a co ostatní děti. Co ty by chtěli? Co se líbí. Třeba jak ony mají daleko narozeniny verzus svátek.
. Aby to měly všechny podobně
. Ono těch způsobu může člověk vymyslet spoustu.
Pokud by se nedalo rozhodnout, sáhla bych po třetím.