Zúžení D1 u Prahy

358
30.7.12 14:25

Zúžení D1 u Prahy

Ahoj,
je tu nějaká zkušená řidička, která jezdí pravidelně po D1? Jsem začínající řidička a pomohlo by mi, kdyby mi někdo poradil, v jakém pruhu je nejlepší jet před tím zúžením (jak směrem z Prahy, tak pak do Prahy),abych pak nějak nezmatkovala a nepřejížděla z pruhu do pruhu úplně na poslední chvíli…díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
30.7.12 14:29

Nevím jaké zúžení myslíš, stabilně tam žádné není… A jako začínající řidička (tj. předpokládám, že těsně po autoškole) bys měla vědět, že se mimo obec vždy jezdí v pravém pruhu a do ostatních se vjíždí jen pokud předjíždíš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. hana20:00
30.7.12 14:58

No, asi tak nějak jak píše @j.a.n.i1
Není důvod ke strachu. Stačí sledovat značky. Zavčas Tě budou informovat. Navíc ne vždy budeš vědět dopředu o všech „překážkách“ na své trati, tj. musíš být schopná reagovat na aktuální situaci.

• Citovat
  • Upravit
4425
30.7.12 15:57

No nevím, ale na D1 je nejlepší jet uprostřed. Vpravo jsou kamiony, takže předjíždět by člověk musel neustále, navíc směrem do Prahy ten pravý pruh uhýbá, tuším směrem na okruh :think: Samozřejmě člověk nesmí jet tak pomalu, aby omezoval ty za sebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
30.7.12 16:50
@aleesha píše:
No nevím, ale na D1 je nejlepší jet uprostřed. Vpravo jsou kamiony, takže předjíždět by člověk musel neustále, navíc směrem do Prahy ten pravý pruh uhýbá, tuším směrem na okruh :think: Samozřejmě člověk nesmí jet tak pomalu, aby omezoval ty za sebou ;)

Jo, tak přesně tyhle řidiče bych na té D1 nejraději „zabila“ protože se pak všichni sunou v tom prostředním pruhu, pravidelně ten pruh jede naprosto nejpomaleji (v pravém je úplně volno nebo tu a tam auto) a ještě ani netuší, že dělají přestupek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.7.12 16:57

No nechci se hádat, ale podle mých znalostí je D1 DVOUPRUHOVÁ dálnice. Ten „pravý“ pruh se nachází za plnou čarou a tudíž je definovaný jako stoupací pruh a pruh pro kamióny. A navíc myslím stále ještě není po celé délce dálnice, někde je jen rozšířená krajnice místo regulérního jízdního pruhu… Takže jízda s plnou čárou po pravém boku auta je podle mě jízda přesně podle vyhlášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
30.7.12 17:01

@Jura007 D1 v úseku před Prahou, tedy až na 21 km je plnohodnotný třípruh, akorát to bohužel většina řidičů stále nechápe a má pocit, že ten pravý pruh kouše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
30.7.12 18:21

Jo tak proto je ten střední pruh tak pomalý :roll: A já proč pořád musím do levého, i když ho nesnáším a považuju za pruh pro opravdu rychlé řidiče. Ona by se snad dálnice měla postupně rozšiřovat na 3 pruhy všude, právě proto ta zúžení a přejezdy do protisměru. Viz zde (Malý miluje to video :lol: )
A dál od Prahy je ten pravý pruh v tak šíleném stavu, že pokud člověk nechce drkotat zuby, stejně raději jede v levém :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
30.7.12 18:37
@aleesha píše:
A dál od Prahy je ten pravý pruh v tak šíleném stavu, že pokud člověk nechce drkotat zuby, stejně raději jede v levém :x

Jojo, dál od Prahy to je jasný, tam se v pravém defacto jet nedá… tam si myslím, že by to člověk i uhádal, protože on přece „přizpůsobuje jízdu stavu a povaze vozovky“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.7.12 18:42
@j.a.n.i1 píše:
@Jura007 D1 v úseku před Prahou, tedy až na 21 km je plnohodnotný třípruh, akorát to bohužel většina řidičů stále nechápe a má pocit, že ten pravý pruh kouše :mrgreen:

Díky, to jsem nevěděl - holt Moravák… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
30.7.12 18:47
@Jura007 píše:
Díky, to jsem nevěděl - holt Moravák… :oops:

Ono není o co stát :-) i když je tam nový (a slušný) povrch, tak to považuju za jeden z nejhorších úseků dálnice, pravě kvůli tomu zmatku, co tam řidiči dokáží vytvořit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí