Zavazadla do letadla

2184
29.7.12 21:51

Dotaz ohledně zavazadla do letadla

Ahoj,
mám dozat, můžeme mít s manželem do letadla jen jedno společné zavazadlo (kufr)?
A můžeme mít toho jednoho společného zavazadla váhu 30 kg?

Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
440
29.7.12 21:54

Na to takhle nelze odpovědět. Každá aerolinka to má jinak a taky se to liší economy/business. Doporučila bych zeptat se aerolinek, se kterými poletíte… Šťastnou cestu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.7.12 21:55

Pokud jedete s cestovkou, projdi papíry, co jste dostali od nich, my to tam měli napsané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
29.7.12 21:55

Záleží u jaké společnosti, přečti si přepravní podmínky. My jsme teď letěi s Travel service (Smartwings), a tam to tuším možné bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
29.7.12 22:00

Obvykle se na osobu může mít 20kg.

Příspěvek upraven 27.07.16 v 22:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
29.7.12 22:02

Většina leteckých společností váhy na osobu nesčítá, tudíž nemůže mít jeden kufr o váze 30 kg. Jsou společnosti, které to neřeší, ale to je snad jen Travel (alespon to tak ještě před 2 lety bylo). Ale v přepravních podmínkách to najdeš stoprocentně. Ale pozor, ať letíte s kýmkoli, jeden kuft nesmí mít více jak 36kg, protože ho nakládají lidé a ti nesmějí tahat těžší věci než těch 36kg. Aspoň taková jsou pravidla na Ruzyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.12 22:05

Je to možné a kufr nesmí mít více než 30 kg. Předpokládám, že letíte s Travel Service/Smart Wings.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
29.7.12 22:06
@Lucuska píše:
Ahoj,
mám dozat, můžeme mít s manželem do letadla jen jedno společné zavazadlo (kufr)?
A můžeme mít toho jednoho společného zavazadla váhu 30 kg?Díky za odpověď

Ne. Každá aerolinka má určené množství kg na osobu a pokud zavazadlo má víc než povolené množství, bez ohledu na to, že tam má věci zabalené např. celá rodina, už je to bráno jako nadměrná hmotnost a musíš si připlatit za tato nadbytečná kg.
Pokud cestuješ s manželem, je proto lepší vzít si s sebou třebas 2 menší kufry, ale v přípustné hmotnosti, pak neplatíš nic navíc.

Nicéně hodně záleží na letecké společnosti, se kterou letíš. Podívej se do přepravních podmínek nebo si zavolej na Ruzyň a požádej o přepojení na tuto společnost, tam ti potřebné info jistě řeknou.

• Citovat
  • Upravit
440
29.7.12 22:14

@hanak s tou váhou na osobu to taky nemusí být pravda. Některé aerolinky při společném odbavení počítají váhu dohromady a je jim jedno, kolik které z těch zavazadel váží, pokud společně nepřekročí celkový limit pro daný počet osob. Takhle je to blbě psané, ale pokud je limit na osobu 20kg a jeden bude mít kufr 15 a druhý 25, nadváhu platit nebudou. Minulý měsíc jsme např. letěli s Lufthansou a ta to tak dělá. Takže bych se opravdu zeptala u přepravce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
29.7.12 22:16

Záleží opravdu s kým letíš. Pokud s cestovkou měly by ti zaslat podmínky. My teď letěli a s travel servis a zavadla se sčítala na rodinu. V našem případě konkrétně 3letenky - 3×15kg = 45kg, do toho jsme se museli vejít. měli jsme jeden obr kufr (27,5kg) a druhý menší. Na zpáteční cestě (odbavení v Řecku) to vůbec bylo s limitem dost volnější…

• Citovat
  • Upravit
2184
29.7.12 22:18

Letíme s Travel Service.
Něco o sčítání váhy do jednoho společnoho zavazadla - do max 30 kg, jsem právě četla v emailu, co jsem dostala od cestovky a týkalo se to podmínek dopravce.
Tak doufám, že to tak je, protože dopravci to mají opravdu různě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
29.7.12 22:21

@kroutilka

Zatím mám zkušenosti s Air France, Delta, American Airlines a KLM.. a nikdo z nich tu váhu nesčítá a většinou se jednalo o povolenou hmotnost 23kg / osobu. Ale přesné info zakladatelce opravdu řeknou na aerolinkách společnosti, se kterou letí.

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
29.7.12 22:23

@Lucuska
s těma jsme letěli. Mám čerstvou zkušenost, že takto to funguje i v praxi, odbavení na Ruzyni. Váhu sčítají. Já to zjišťovala předem protože původně jsem měla být počítána jenom já a holka a mám jen jeden velký kufr.

• Citovat
  • Upravit
hanak
29.7.12 22:34
@Lucuska píše:
Letíme s Travel Service.
Něco o sčítání váhy do jednoho společnoho zavazadla - do max 30 kg, jsem právě četla v emailu, co jsem dostala od cestovky a týkalo se to podmínek dopravce.
Tak doufám, že to tak je, protože dopravci to mají opravdu různě.

Když se dívám na přepravní podmínky této letecké společnosti, tak tam info o sčítání zavazadel je - že: „pokud letí skupina lidí prokazatelně jako skupina (rodina, partneři) stejným letem a odbavují se společně, umožní letecká společnost hmotnost sčítat, tzv. poolovat, nároky na volnou váhu zavazadel se sečtou a zavazadlo je odbavené společně na jednoho cestujícího. Maximální váha jednoho zavazadla nesmí překročit 32 kg, délka každé strany zavazadla menší než 120 cm, celkový součet všech tří stran menší než 250 cm.“

http://www.travelservice.aero/…avazadla.pdf
bod 11.3. d-g :)

• Citovat
  • Upravit
4226
30.7.12 10:51

@Lucuska měli jsme to s manželem a dětma přesně tak, před měsícem u stejné letecké společnosti. Takže to možné je, úplně bez problému - jen Ti při odbavení na kufr daji červenou ceduli že je těžší než 25kg.
My byli vždycky 1 dospělý a 1 patící dítě na 1 kufr.
Ale nesmí to být přes těch 32kg na jedno zavazadlo (u nás to bylo 25kg a 27kg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí