Zvedaní přes bok po CS

Anonymní
5.2.22 22:40

Zvedani pres bok po CS

Ahoj, prosim o odpovedi.

1. jakou dobu po sekci jste se zvedali pres bok? Kdy jste se zvedali normalne pres bricho?

2)jak probihala kontrola po 6N? Vylezli jste na tu,,kozu" a jak zni slezli?

1. omezovali jste se nejak v sexu po 6nedeli? Myslim jako ze jste se treba bali dat nohy za hlavu..nebo tak

Dekuji a prosim anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1238
5.2.22 22:55

1. Kdyz to proste slo. Treba po 2-3 tydnech? To uz si nepamatuju.

2. Po sestinedeli uz je to pohoda, takze na kozu jsem vylezla bez problemu.

3. Po 2 letech od cisare se bojim dat nohy za hlavu i ted… uz by mi tam asi zustaly nafurt, kdyby se mi to povedlo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
5.2.22 23:14

1. Tak po 14 dnech.
2. Po šestinedělí už úplně v pohodě. Na gynekologii stejně jako předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 23:46

Já jsem byla před cs „poučená,“ jK se mám správně zvedat a nepovedlo se mi to ani před cs, takže jsem e zvedala tak nějak všelijak. Přes břicho cca 7dni po porodu (děti brečeli a já na to jakisi zapomněla). Jinak jsem normálně fungovala už ten den, co jsem vstala, po čtyřech dnech jsme šli domů a to jsem bez problémů normálním krokem vyšla schody, pak jsem po nich další dny rovnou běhala (dvojčata a pokojík v patře je ideální kombinace)
Sex jsme měli 3-4 týdny po porodu, do konce šestinedělí jen obyčejná základní poloha(bylo to jak to dělat poprvé, nemohli jsme předtím asi tři měsíce… Po šestinedělí jsem nohy za hlavu dala v pohodě, ale moje postava po porodu na to nebyla ideální, takže jsme asi půl roku jeli jem jednu polohu…
Na kontrole jsem byla 8 týdnu po porodu a na kozu jsem vylezla v pohodě jako před cs, dolů to šlo taky úplně stejně. :)

• Citovat
  • Upravit
4322
6.2.22 00:14

Zvedání přes bok je žádoucí po jakémkoli porodu a to tak dlouho, dokud se nezacelí rozestup břišních svalů. I v těhotenství by se žena měla zvedat přes bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.22 00:21

@Hibou jak po cs zjistit jak jsou na tom břišní svaly? :( :D diky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.22 00:22
@Anonymní píše:
Já jsem byla před cs „poučená,“ jK se mám správně zvedat a nepovedlo se mi to ani před cs, takže jsem e zvedala tak nějak všelijak. Přes břicho cca 7dni po porodu (děti brečeli a já na to jakisi zapomněla). Jinak jsem normálně fungovala už ten den, co jsem vstala, po čtyřech dnech jsme šli domů a to jsem bez problémů normálním krokem vyšla schody, pak jsem po nich další dny rovnou běhala (dvojčata a pokojík v patře je ideální kombinace)
Sex jsme měli 3-4 týdny po porodu, do konce šestinedělí jen obyčejná základní poloha(bylo to jak to dělat poprvé, nemohli jsme předtím asi tři měsíce… Po šestinedělí jsem nohy za hlavu dala v pohodě, ale moje postava po porodu na to nebyla ideální, takže jsme asi půl roku jeli jem jednu polohu…
Na kontrole jsem byla 8 týdnu po porodu a na kozu jsem vylezla v pohodě jako před cs, dolů to šlo taky úplně stejně. :)

Me to taky nejde..ale aspon mi zajima jak dlouho se o to zvedani pres bok,,snazit"

• Citovat
  • Upravit
6879
6.2.22 01:08
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim o odpovedi.
  1. jakou dobu po sekci jste se zvedali pres bok? Kdy jste se zvedali normalne pres bricho?

2)jak probihala kontrola po 6N? Vylezli jste na tu,,kozu" a jak zni slezli?

1. omezovali jste se nejak v sexu po 6nedeli? Myslim jako ze jste se treba bali dat nohy za hlavu..nebo tak
Dekuji a prosim anonym

1. po sekci s dvojcaty pres bok asi 4 dny, potom uz klasicky pres bricho.

2. Kontrola po 6N, klasika, vysetrovaci kreslo, zadny problem.

3. zadne omezovani.

Podotykam, ze ja jsem uz tyden po sekci litala s kocarkem a podporovala syna na zavodech, moje sekce byla absolutne v pohode, byt prvni den to bylo ciste peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4322
6.2.22 21:41
@Anonymní píše:
@Hibou jak po cs zjistit jak jsou na tom břišní svaly? :( :D diky

U těch břišních svalů nejde ani tak o ten CS, ale i o celé těhotenství. Najdi si na youtube nějaké video na zjištění rozestupu břišních svalů (diastázy). Třeba budeš mít štěstí a vše se vrátí rychle zpět. Nebo ne a pokud ti bude ještě rok po porodu připadat, že máš břicho jako těhotná, tak budeš vědět proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí