Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Před půl rokem se mi udělala uzlina pod bradou. Měla jsem rozsáhlý opar. Od té doby se zvětší pokaždé, když mi není dobře. Krevní testy v pořádku. Důležité je, zda se zmenšuje. Ale pro jistotu si můžete vyzadat vyšetření.
Já jsem měla před deseti lety škaredou angínu, brala jsem tehdy snad troje atb. Zvětšila se mi uzlina na krku a od té doby ji tam mám. Normálně je velká jak pecka z třešně a pohyblivá a stačí rýma nebo nachlazení a je tam znova boule jak hrom. Je to chronické. Jestli máš strach, tak ať tě Dr. pošle na sono. Určitě to nic nebude ![]()
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, zda se s tím někdo setkal. Jsem už nešťastná. Cca poprvé v únoru po infektu se mi zvětšily uzliny na krku, lékař mi řekla, že je to v důsledku velké rýmy. V červenci se mi zvětšily uzliny znovu. Byla jsem u obvodní lékařky, delala mi krevní testy. Vše až na železo mi vyšlo dobře. Vyfasoval jsem Sorbitol. UZ uzliny také v pořádku (lékař tvrdil, že se jedná nejspíš o infektu v těle nebo zubů - u zubaře jsem byla, vše v pořádku). Uzlina se zmenšila. No a dnes jsem se probudila a zase ji mám velmi zvětšenou. Lékařka bude až v pondělí. A já mám strach, nevím co se děje, mám dvě malé děti a hrůzu. Myslíte, že to muze být nedostatekem železa (zrovna jsem domenstruovala). Železo beru. Reaguje některé takt o tělo? Bojím se, že to může být vážnějšího rázu..