Zvíře na ulici

Bara50000
22.2.24 14:49

Zvíře na ulici

Dobrý den jmenuju se barbora a je mi 14 let. Moje sousedka má asi 28 koček a nestará se o ně. Máji blechy, klíšťata, jsou vypelychané a některé jsou i nemocné nebo nastydlé a také vyhublé tak že je dokážu vzít jednou rukou. Je mi jich moc líto a chtěla bych jim nějakým způsobem pomoct. Dávám jim najíst a napít ale mám pocit že to dostatečně nepomáhá a chci pomoct více. Sousedka si je vědoma že kočký má (sama si je zakoupila a pak je nechala rozmnožit). Nevím co s tim táta říká že se s tím nedá nic dělat ale já vím že dá akorát nevím jak. Proto sem sem napsala a doufám že mi poradíte

Tady ukážu fotky jak kočky vypadají.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
22.2.24 15:02

Kontaktuj státní veterinární správu nebo se koukni jestli u vás není spolek, co se stará o kočky. Oni už pak budou vědět, jak pokračovat.

• Citovat
  • Upravit
Bara50000
22.2.24 15:16

@Janli to mě také napadlo ale bojím se že by mi táta vynadal a měla bych z toho problémy. Navíc se bojím že by to nebrali vážně.. navíc vubec nevím jak se tyto věci řeší a nikde sem nenašla tel číslo…

• Citovat
  • Upravit
2863
22.2.24 15:24

@Bara50000 odkud jsi? Klidne do SZ. Najdu ti, komu napsat. O tom se tata nemusi dozvedet, ze jsi psala ty. Ty kocky potrebuji peci a jsi skvela, ze ti nejsou lhostejne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bara50000
22.2.24 16:12

@Janee19 už jsem si kontakt našla. Zkusím zavolat třeba zítra nebo pozítří.. ale děkuji za pomoct :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2902
22.2.24 18:41

Vůbec se toho neboj. Kdyby měli nějaké pochybnosti, klidně řekni, že jim můžeš ukázat foto. Určitě je moc dobře, že ti to není jedno. Kočičky s největší pravděpodobností skončí v útulku a snad se najdou noví majitelé. Ovšem počítej s tím, že to také může dopadnout tak, že neshledají závažné pochybení a kočky ponechají majitelce. I když, že by nechali takový počet, to si myslím, že by byl div. Ještě by pak byla další možnost obrátit se na starostu, s tím, že kočky obtěžují okolí zápachem a mohou přenášet nemoci, co se s tím dá dělat. Nejlepší by bylo, kdyby se v té věci angažoval někdo dospělý. Proč by se měl táta na tebe zlobit? Nemohl by ti spíš pomocí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.2.24 18:44
@Bara50000 píše:
@Janee19 už jsem si kontakt našla. Zkusím zavolat třeba zítra nebo pozítří.. ale děkuji za pomoct :srdce:

Ahoj, urcite zavolej, nikdo se to nedozvi, ze jsi to byla ty, ale ty tem zlatickam pomuzes, jsou to chudinky. Tvoje pani sousedka je pekna p*** :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.2.24 18:48
@Buba mara píše:
Vůbec se toho neboj. Kdyby měli nějaké pochybnosti, klidně řekni, že jim můžeš ukázat foto. Určitě je moc dobře, že ti to není jedno. Kočičky s největší pravděpodobností skončí v útulku a snad se najdou noví majitelé. Ovšem počítej s tím, že to také může dopadnout tak, že neshledají závažné pochybení a kočky ponechají majitelce. I když, že by nechali takový počet, to si myslím, že by byl div. Ještě by pak byla další možnost obrátit se na starostu, s tím, že kočky obtěžují okolí zápachem a mohou přenášet nemoci, co se s tím dá dělat. Nejlepší by bylo, kdyby se v té věci angažoval někdo dospělý. Proč by se měl táta na tebe zlobit? Nemohl by ti spíš pomocí?

Myslim si, ze blechy a vyhladovely kocky jsou zavazne pochybeni. Kontaktovala bych tu veterinarni spravu, starostu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
22.2.24 22:10

@Seky22222 Bohužel, ani veterinární správa nepracuje vždycky jak má. Kolikrát už byly i v médiích případy opravdu i pro laika jasně zanedbaných zvířat, zejména ve velkochovech. A stejně bez výsledku. Uložili pokutu a sjednat nápravu a za pár týdnů to bylo všechno jako dřív. Ale tady si myslím, že všechny ty kočky nenechají. To není normální, takhle je nechat množit. Ta paní asi nebude úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77444
22.2.24 22:19
@Buba mara píše:
@Seky22222 Bohužel, ani veterinární správa nepracuje vždycky jak má. Kolikrát už byly i v médiích případy opravdu i pro laika jasně zanedbaných zvířat, zejména ve velkochovech. A stejně bez výsledku. Uložili pokutu a sjednat nápravu a za pár týdnů to bylo všechno jako dřív. Ale tady si myslím, že všechny ty kočky nenechají. To není normální, takhle je nechat množit. Ta paní asi nebude úplně v pořádku.

lepší je kontaktovat nějaký kočičí útulek, spolek - ti mají o kočky upřímný zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bara50000
28.2.24 14:27

Poradila sem se s mamkou a ta kontaktovala nějakou pravovnici starosty.
Ta nám říkala jak může zařídit to aby se vykastrovaly. Teď to je asi týden a nic se neděje. Asi budu volat do útulku sama protože to mamka ani paní neřeší…

• Citovat
  • Upravit
4164
28.2.24 15:15
@Bara50000 píše:
Poradila sem se s mamkou a ta kontaktovala nějakou pravovnici starosty.
Ta nám říkala jak může zařídit to aby se vykastrovaly. Teď to je asi týden a nic se neděje. Asi budu volat do útulku sama protože to mamka ani paní neřeší…

Báro, fakt napiš na tu veterinární správu, svscr.cz, tam máš pak kontakty na jednotlivá pracoviště dle lokality, kam spadáte.

Jsi hodná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77444
28.2.24 15:21
@Karamba2020 píše:
Báro, fakt napiš na tu veterinární správu, svscr.cz, tam máš pak kontakty na jednotlivá pracoviště dle lokality, kam spadáte.Jsi hodná :srdce:

veterinární správa ovšem nic konkrétního pro život těch koček neudělá, zaeviduje, popíše problém, možná dá majiteli pokutu - to pro ty živé tvory NIC neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný