Zvláštní sen o mrtvém
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Myslí, že ti babička chtěla sdělit, že je jí dobře. Takto se mi zdálo o mrtvém dědovi. Seděl u nás za stolem, kýval hlavou a usmíval se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná ses nemohla celý rok smířit s tím, že zemřela…že kdyby si nohu nechala uříznout, byla by tady…a tak přišel tento sen, který ti pomohl se s tím smířit a pochopit, že by stejně brzy zemřela ![]()
Já třeba, když mi zemřel švagr-mladý kluk po nemoci, tak jsem nemohla pochopit, proč zrovna on a proč to takhle dopadlo a že to není možný…Měla jsem hrozné nutkání se jít podívat k rakvi a to normálně nechodím nikdy…a když jsem ho viděla, tak mě to svým způsobem uklidnilo, že musel zemřít, že mu je teď líp…
Prosím o zachování anonymu.
- Citovat
- Upravit
Může být, že babička podvědomě věděla, že operace by jí přinesla jen něco málo času navíc, že její čas byl prostě tak jako tak vyměřený. že to možná byl ten důvod, proč se nechtěla nechat „mrzačit“. Jiné slovo mě nanapadá, zní ošklivě, třeba ve starém Egyptě věřili, že do „nebe“ nemůže ten, kdo z nějakého důvodu není kompletní, nebo aspoň odňaté části těla nejsou uloženy v hrobě s tělem. To byl typicky problém eunuchů, ti amputovaný penis s sebou nosili z tohoto důvodu jako přívěšek celý život s sebou. To jsem ale odbočila. Prostě že vám babička vzkazuje, že se nemáte trápit, že by jí tak nebo tak nešlo zachránit, a že ona byla smířena tak jak to bylo a „odešla“ v míru. Ten čas navíc by pro ni možná znamenal jen psychické trápení, že je „mrzák“. Teď jen pro klid potřebuje, abyste byli smířeni i vy a pochopili to.
Je to deset let, co umřel děda. Byl dlouho nemocný a konec byl bolestný pro všechny. Pak za mnou chodil do snů a vzkazoval babičce, že už je mu dobře. Ale potřebuje, aby ona znova začala žít, veselit se, přestala truchlit, že jinak nemůže „odejít“. Bylo to pro ní těžké, ale je fakt, opakuju, je to deset let a jak to zpočátku vypadalo, že to babička nedá… tak se přestěhovala blíž k pravnoučatům, které občas pohlídá, je absolutně soběstačná, a předloni v 84 letech si dokonce zatančila na tátových šedesátinách. Děda se pak přišel rozloučit a dokonce mi přivedl ukázat anděla strážného našich kluků. Má teda co dělat, ale díky bohu se jim fakt zatím nic horšího nepřihodilo.
Jojo, jsou to věci mezi nebem a zemí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie píše:
To byl typicky problém eunuchů, ti amputovaný penis s sebou nosili z tohoto důvodu jako přívěšek celý život s sebou.
Jojo, jsou to věci mezi nebem a zemí.
Semo tamo to má někdo trochu pomotané.
Eunuchové něměli amputovaný penis ale takový přívěšek kousek pod ním. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karola5 píše:
Semo tamo to má někdo trochu pomotané.Eunuchové něměli amputovaný penis ale takový přívěšek kousek pod ním.
Vím, co myslíš. Klasická kastrace samozřejmě. Ale někteří otroci, kteří zhřešili v domě pána s jinou otrokyní, byli potrestáni tím, že jim ho ufikli komplet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Možná ses nemohla celý rok smířit s tím, že zemřela…že kdyby si nohu nechala uříznout, byla by tady…a tak přišel tento sen, který ti pomohl se s tím smířit a pochopit, že by stejně brzy zemřelaJá třeba, když mi zemřel švagr-mladý kluk po nemoci, tak jsem nemohla pochopit, proč zrovna on a proč to takhle dopadlo a že to není možný…Měla jsem hrozné nutkání se jít podívat k rakvi a to normálně nechodím nikdy…a když jsem ho viděla, tak mě to svým způsobem uklidnilo, že musel zemřít, že mu je teď líp…
Prosím o zachování anonymu.
Ano presne tak to je
!!Ja se nemohla smirit s tim, ze kdyz moje mama umrela, tak mi ani nerekla, ze mne miluje!!Dlouhych 7,let se mi o ni zdalo kazdy den.Az jsme si dokazali vse rict ve snech, klidne pak odesla a byl klid!!Ja ji odpustila a ona mi rekla konecne, ze mne miluje!!Smireni a odpusteni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem. Dokázal byste někdo vysvětlit tenhle sen? Zdálo se mi, že jsem s někým šla (myslím, že sestra) po silnici a uprostřed silnice stalo auto. V něm byl chlap okolo 50-60. Chtěla jsem se zeptat, zda je vše v pořádku a hned jak jsem nahlédla do okýnka, viděla jsem jak je úplně bledý, oči vytrestene, byl mrtvý. Hned jsme volali záchranku a říkala jsem, že už je mrtvý určitě dlouho, že je skoro bílý a úplně studený. A najrdnou začal sebou skubat. Nejdřív jsem myslela, že to dělají nervy nebo tak, ale skubal sebou čím dál víc a pak jsem se probudila. A také by mě zajímalo, jak je možné, že se mojí mamce zdál sen a cca týden na to mi ten samý sen vyprávěla dcera. To zas bylo o tom, že se mi narodilo miminko a mělo dvě hlavy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminy,
omlouvám se za anonym ale je to pro mne takové zvláštní se ptát na takovou věc. Asi před dvěma měsíci se mi zdál sen o babičce (zemřela přesně před rokem - dnes má „výročí“). Babička zemřela poté, co si nenechala uříznout „mrtvou“ nohu takže dostala otravu krve. A ten sen byl o tom, že si tu nohu uříznout nechala žila, byla ještě v nemocnici a po nějaké době se jí stala podobná věc jako s tou nohou a ucpala se jí céva v ruce a odumřela jí ruka a měli jí řezat ještě k tomu ruku a ona o ní nechtěla přijít. Nevím jak sen dopadl to si už nepamatuji, ale zajímalo by mne, jestli to nebylo nějaké „znamemí“ o tom, že babi udělala dobře že si nohu nenechala uříznout že by to stejně nebylo na dlouho. Od té doby mám i takový „lepsí“ pocit, že jsme ji zbytečně nepřemlouvali aby si nohu nechala vzít.