Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, mám dotaz. 13.6. jsem měla poslední menstruaci, 18.7. jsem měla první pozitivní test, a 24.7. jsem šla na ultrazvuk. V děloze ale nebylo nic, nabrala se krev, kde HCG bylo 900. 29.7. jsem šla na další ultrazvuk, a v děloze stále nic. Mám jít do FN na vyšetření kvůli vyloučení mimoděložního těhotenství. 29.7. jsem ale dostala večer menstruaci a dnes 30.7. mám téměř druhou čárku na těhotenském testu pryč. A večer, kdy má být hladina HCG menší, mám o něco silnější čárku, ale pořád slabší než před dvěma týdny a týdnem. Bolesti žádné nemám. Ani nevolnost nic.
Chci se zeptat, je možné že to bylo třeba biochemické těhotenství? Nemá tu s tím někdo zkušenost? ![]()
Nejspíše těhotenství odešlo.
Jak je krev a mizí čárka, tak je to u konce.
Tomu rozumím, ale nechápu odkud, když v děloze nebylo a mimoděložní samo neodejde.
@Andrea 3268 píše: Více
V děloze být klidně mohlo, jen to takhle brzo nemuselo být ještě vidět.
To právě nebylo nebylo, podle posledního styku, jsem musela být už nejmíň 6 týdnů. U vsech dětí jsem měla vidět na ultrazvuku aspoň váček už ve 3 týdnu.
V děloze je to vidět až nad 1000 HCG. Šla jsi brzo na UZ.Ale nechala bych se raději zkontrolovat UZ.Nebo jít na krev, mělo by začít HCG pomalu klesat. V každém případě se poraď s lékařem. Ale taky bych to viděla na biochemické.
A váček ve 3 týdnu doktor opravdu neuvidí to si pleteš, vidět je nejdřív v 5 týdnu.
Ve třetím týdnu ještě ani nevíš že jsi těhotná, v té době dochází k zahnizdovani embria do děložní sliznice…asi máš zmatek v určování týdnů ne? Jinak dle MS si možná byla v 6tt ale těhotenství mohlo být klidně mladší pokud nevíš kdy byla ovulace…proto na utz nic nebylo. Jak bylo psáno na utz bývá něco vidět když je HCG nad 1000
Je možné, že se jednalo o biochemické těhotenství, kdy dochází k časnému potratu ještě před tím, než je plod viditelný na ultrazvuku. Pokud hladina HCG klesá a máte menstruaci, je pravděpodobné, že těhotenství se neudrželo. Je důležité pokračovat v lékařském vyšetření, abyste vyloučili mimoděložní těhotenství a získali jistotu o vašem zdravotním stavu.
Nemám v ničem zmatek, 31.12. 23 jsem měla menstruaci a 2.2.24 už mám první snímek váčku malýho. Byla jsem tehdy opravdu tak tři týdny. 9.10. 24 jsem porodila ještě s týdenním přenášením.
Příspěvek upraven 31.07.24 v 07:54
Já jsem to zjistila hned, protože my se hodně snažili o třetí dítě a dělala jsem si testy snad každý týden, a 24.1. jsem měla test pozitivní a za týden jsem šla na první ultrazvuk.
Jak by ženský stíhaly miniinterrupci do 6 TT, když by do 5 TT nic neměly vidět na ultrazvuku.
To jsi byla těhotná 4+5 tedy 5. týden. A zmatek máš i v kalendářních datech ![]()
Nemohla jsi porodit 10/24 ![]()