Zvracení a horečka SOS

Anonymní
12.3.22 23:53

Zvracení a horečka SOS

Dobrý večer, dcera začala kolem 8 hodiny večer zvracet. Měla rotaviry koncem února a myslím, že přišla druhá vlna. Teď zvrací jen tekutiny, zkoušela jsem dát 1/4 kinedrylu a vyzvracela ho. Tak jsem dala vychlazenou coca colu kterou jsem chodila mýchat. Ale přišla zvýšená teplota a dceři jsem dala 4,5ml sirupu nurofenu. Můžu podávat coca colu dál? Nehrozí interkace mezi nurofenem a tou coca colou? Dceři je 5 let. :zed: Jsem v nesnázích :( Všem děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76857
13.3.22 00:04

Interakce mezi kokakolou a nurofenem nehrozí, můžeš podávat dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
13.3.22 00:09

Promiň ale nechápu jak by mohla coca cola ovlivnit nurofen :think:. Pokud jí v sobě udrží tak samozřejmě po lžičkách dávat můžeš. Ale z mé zkušenosti je lepší po zvracení hodinu nedávat vůbec nic a pak až po lžičkách podavat tu ledovou colu nebo studenej čaj s glukopurem. A ten nurofen v sobě udržela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
13.3.22 06:06
@Tejami píše:
Promiň ale nechápu jak by mohla coca cola ovlivnit nurofen :think:. Pokud jí v sobě udrží tak samozřejmě po lžičkách dávat můžeš. Ale z mé zkušenosti je lepší po zvracení hodinu nedávat vůbec nic a pak až po lžičkách podavat tu ledovou colu nebo studenej čaj s glukopurem. A ten nurofen v sobě udržela?

Coca Cola mění dostupnost některých léků tím, že zvyšuje pH žaludečního obsahu… nurofenu se to asi netýká, ale dotaz zakladatelky opravdu není tak nesmyslný, jak tu uvádíš :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
13.3.22 14:13

Pokud zvrací, je na místě podávat ORS roztok na doplnění minerálů.. dále se doporučuje cottage sýr po troškách (fakt troškách).. zklidňuje žaludek a udržuje hladinu vody v těle..rotaviry jsou potvůrky ale pokud se zavodnuje, tak se aspoň vyhnete nemocnici a kapackam..

Edit: co se týče " co se s vím může " SÚKL má docela přehledné stránky kde najdeš veškeré příbalové letáky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí