Zvracení a vitamíny v těhotenství?

1006
24.9.12 13:46

Zvracení a vitamíny?

Ahojky,

nemáte někdo zkušenost? Jsem 11+5 tt a od začátku beru těhotenské vitamíny.
Jsou to GS Mamavit. Také mám od začátku prolémy se zvracením. Poslední dobou mi příjde jako kdyby mi to zpouštěli ty vitamány, ikdyž jsem četla, že by to měli zamezovat. Vždy když si vezmu vitamín, po nějaké době, většinou do 1 hod vyhodim žaludek, asi i stím vitamínem, nevím. Již jsem zkoušela změnit dobu užívání, zkoušela jsem to před jídlem, i po jídle v různých intervalech. Dnes jsem si ho vzala cca před hodinou, a ted jsem byla zvracet. Ale posledni dva dny jsem již nezvracela, a myslela si, že mám konečně pokoj. Myslíte, že to má nějakou souvislost? Nebo to je prostě jen náhoda? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
564
24.9.12 13:51

Ahoj, tak přesně tyhle vitamíny jsem měla a taky mi po nich natahovalo, několikrát jsem se i pozvracela, takže myslím, že na vině jsou částečně taky. Já je brala teď v době, kdy plánuju druhý těhotenství, zbyly mi z předchozího. Mě pomohlo je jíst až po snídani, bylo to lepší, ale nalačno jsem z 90% zvracela. Teď mam calibrum babyplan a ty jsou v pohodě.
Tak je zkus změnit, jestli ti nedělají dobře, nemá cenu se trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
24.9.12 13:53
@Dajdaa píše:
Ahoj, tak přesně tyhle vitamíny jsem měla a taky mi po nich natahovalo, několikrát jsem se i pozvracela, takže myslím, že na vině jsou částečně taky. Já je brala teď v době, kdy plánuju druhý těhotenství, zbyly mi z předchozího. Mě pomohlo je jíst až po snídani, bylo to lepší, ale nalačno jsem z 90% zvracela. Teď mam calibrum babyplan a ty jsou v pohodě.
Tak je zkus změnit, jestli ti nedělají dobře, nemá cenu se trápit.

jj, asi změním… já teda nedělám asi dobrou věc, všude mi radej, jakmile vyzvracis, zkus zase něco sníst, ale ja proste dopoledne vyvratim skoro vše, takže dopoledne se snažim hlavne pit, a snim maloco, spis do dohanim pak odpoledne, to mam naprostej klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
24.9.12 13:56

Spíš než výměnu, bych zkusila vitamíny úplně vysadit a uvidíš, jestli ti to nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
24.9.12 14:00

@Baruska2011

a když je vysadím, mám brát místo toho něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
24.9.12 14:02

Já myslím, že to souvislost má. Tentokrát už ze sebe nechci dělat blbce a žádné vitamíny nejím. Je to všecko jen byznys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
24.9.12 14:06

@iwankaanjelik ty vitamíny jíš sama od sebe nebo na radu doktora? Jestli sama od sebe, tak bych místo vítamínu dala přednost ovoci, které ti sedne. Já třeba měla na měsíčky nakrájené jablko a pomeranč a postupně jsem ujídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
24.9.12 14:16
@iwankaanjelik píše:
Ahojky,nemáte někdo zkušenost? Jsem 11+5 tt a od začátku beru těhotenské vitamíny.
Jsou to GS Mamavit. Také mám od začátku prolémy se zvracením. Poslední dobou mi příjde jako kdyby mi to zpouštěli ty vitamány, ikdyž jsem četla, že by to měli zamezovat. Vždy když si vezmu vitamín, po nějaké době, většinou do 1 hod vyhodim žaludek, asi i stím vitamínem, nevím. Již jsem zkoušela změnit dobu užívání, zkoušela jsem to před jídlem, i po jídle v různých intervalech. Dnes jsem si ho vzala cca před hodinou, a ted jsem byla zvracet. Ale posledni dva dny jsem již nezvracela, a myslela si, že mám konečně pokoj. Myslíte, že to má nějakou souvislost? Nebo to je prostě jen náhoda? :nevim:

Gs mamavit jsem měla taky a taky mě dělal zle. U něho je potřeba se před podáním asi hodně najíst, což ne vždy šlo…Já jsem to s ním vzdala, stejně mě jsem na sobě cítila, když jsem ho brala, že mi schází B-complex, který má obsahovat. Ale chyběl mi, tak ho musím brát stejně extra. Takový multivitaminy jsou fakt na prd :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
24.9.12 14:22

Mně to dělaly jiné vitamíny. Sice jsem nezvracela, ale bylo mi špatně celé dopoledne, že jsem ani nic nesnědla. Pak jsem vynechala a zjistila, že bez nich mi je dobře, tak jsem je vynechala a dr.mi to i schválil, dítě je parazit a vezme si, co potřebuje, když jíš normálně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
24.9.12 14:53

Já jsem s těmito vitaminy měla tu samou zkušenost. Nevolnost mě přepadávala i v pozdějším stadiu a byla trochu jiná, než ta v prvním trimestru. Zvracení vždycky přišlo úplně bez varování.
Taky nevím, jestli to mělo souvislost, ale myslím si, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
24.9.12 17:49

No já ty vitamíny beru na popud doktora… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
24.9.12 17:50

Je pravda ale ze snim i docela dost zeleniny a ovoce, min. 2krat denne si neco dam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí