Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, malej bude mít 7 týdnu a poslední týden se stává že mi vyzvrací strávené mléko, v noci trpíme hodně bolestmi bříška setkal se s tím někdo. Doktor nám řekl dávat espumisan ten nám to ještě zhoršil kroucení v noci hodně zelená stolice, tak jsme ho vysadily. Děkuji za rady.
@Lena127 píše: Více
Můžou se s tím bit probiotika pokud dáváte.. to se stává u již spomínaného Vigantolu ale není to vyloučené ani u jiných druhů decka.. pokud naopak probiotika nedávate tak nasadit..espumisan zelenou stolici neudělá, zelená stolice je oka, pokud přibírá na hmotnosti, barva teto stolice ale může taky poukazovat na to, že je problém s mlékem.. tzv. zadní mléko..to obsahuje více tuku, smetana prostě.. přední mléko je spíš na žízeň..
Ano, mléko se vracelo a nadavovalo, zvracela, vleže byla nevrlá, často se budila. Je kojená a nasadil se Nutriton na zahuštění mléka v bříšku a dobrý. Espumisan je fajn, ale na noc u nás dělal bolení, jak nutil “tlačit”. Zkus před spaním rourku nebo teploměr, když se dobře nevyprdí, dávat na bříško, cvicit nožičky. Teď má Laura 3 měsíce a všechny bolení jsou pryč. Tak ať je to tak i u vás ![]()
@Maybeanotherbaby děkuji cvičíme furt dáváme na bříško, tak snad nás to brzo opustí taky. To na zahuštění mléka jste řešila s doktorem?:)
@Lena127 doktorka poradila, koupila jsem v lékárně. Je to volně prodejné, já o tom nevěděla.
. Koukněte na internetu na Nutriton.
@Lena127 Kojis? Pijes mleko? Muze to byt klidne i alergie na laktozu. Zkus vynachat mleko a nadymave potraviny a uvidis, za par dnu, zda bude situace lepsi.