Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ani fyziologický novorozenci nemají tabulkový vývoj. A ber korigovaný věk, když už, ne bio věk.
Vzdycky (!!!) ber korigovany vek. Co rika pediatricka na to otaceni a paseni, nema slabé bříško? Nemluví o fyzio? A dej mimcu cas, o měsíc dříve narozené děti potřebují čas ![]()
@Janli na fyzio chodime, cvicime Vojtovku. Ted uz pase hezky, ale neotoci se sam
. Na fyzio ho relativne chvali, ale ze pry je to vyvojove na hrane ![]()
@Anonymní píše: Více
Mám o 3 týdny dřív narozeného chlapečka, ale s nízkou váhou. A ten vývoj je hodně podobný, první otočka v cca 4,5 měsících, druhá strana 5,5 měsíců, hlavičku držel v 5ti měsících, cca v 5,5 měsíce rotace na bříšku kolem vlastní osy, v 7 měsících z bříška na záda. Teď je mu 7,5 a neplazí se, zatím se posunuje pouze dozadu, nesedí a dle fyzio umí, co má umět.
Jo a prská doteď
Teď ještě k prskání přidal řvaní jako lev.
@Magda124 sikulka
malej se prave na bricho neotoci, jen na bok na jednu stranu.. prijde mi ale, ze se mu proste jen nechce, nema duvod 😄 na nejakou motivaci hrackams mi z vysoka se**
Naše přesně 6měsíční narozená o 6 týdnů dříve se točí na břicho i zpět, umí 2.vzpřímení, pivotuje, válí sudy, péruje na čtyřech…ale každé je originál, naše první přenošená byla taky velmi rychle na nohou…
Na otoceni na bricho ma cas do 6. mesice - a to u zdraveho donoseneho ditete, jeste ani na ty hrane teda neni
netlacte na nej, vsak si k tomu dospeje.. pokud je pod dohledem fyzio, tak bych nestresovala
Jo, motivace hračkami taky u nás moc nefunguje. Ale jestli umí už na bok, tak tomu moc nechybí. A mně na fyzio říkali, že do 6ti měsíců by se měl umět otočit na břicho na obě strany. Takže ještě pořád máte měsíc.
Cože? Děláš si srandu? Vždyť to dítě má 4měsíce. Jak by mohlo být vývojově na hraně.? Ta tvoje fyzio vůbec neumí pracovat s nedonošenci, tlačí tvoje dítě někam, na co nemá kapacitu a vývoj, to je špatně. Na otáčení má to dítě dva měsíce čas. Zbytečně ho přeťežujete. Tlačíte mozek, aby uměl něco, na co není stavěný. Prosím tě zvolni. Nedonošený děti potřebují na svůj vývoj víc času než normální děti.
Ahoj, mam dotaz k psychomot. vyvoji miminka o mesic driv narozeneho.
Prijde mi, ze maly nesplnuje co by mel, mohl by to nekdo s podobne nedonosenym mimcem ohodnotit?
Napisu, co se kdy naucil (uvadim oficialni vek, ne korigovany).
Ted je mu presne 5m.
Moc dekuju, nevim si s tim vyvojem rady.