Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme fenku 10 let každy den zvraci jak stavy tak jídlo, měla to i v létě a veterinarka říkala ze ji nic není. Nemá někdo zkušenosti co ji pomůže?
Ja nasemu psisku delala ryzi, hodne rozvarenou a lehky odvar z maty, zabralo
uplne jsme na par dnu vysadili granule a vse ostatni a k ryzi pridali absolutne ciste varene kureci prso po par dnech
Jinak bych jeste zabehla na veterinu, nevim, co mate za rasu, ale u vetsich ras jako je treba ta nase je ve vyssim veku bezne, ze se zauzluje zaludek, pokud pri traveni moc janci a to uz vazne sranda neni
Zvracet každý den, je divné. Zdravý pes může čas od času potravu vyzvracet a znovu sníst…,musí být ale zdravý. Ale každý den by se mi tedy nezdálo. Venku mohl něco nalíznout a může mu být blbě a vůbec to nemusí souviset s věkem. Já osobně dávám 1 den pouze převařenou vodu, další den rozvařenou rýži se strouhlou vařenou mrkví…jako dětem. Když to nepomáhá, jdu na veterinu. Jsou slabé zimy, různé nemoci nejsou venku vymrzlé..ještě mě napadlo…,nemůže mít vraženého něco v krku?
A jak dlouho zvrací? Dej jí na den hladovku-jen vodu, pak lehce stravitelné žrádlo (třeba kuřecí prso vařené, k tomu rozvařenou rýži-častěji, ale malé dávky, jako pamlsek piškoty) a zajdi k jinému veterináři
Změňte veterinu, toto není normální aby každý den zvracela
A taky bych jako první nechala udělat kompletní krevní rozbor, fena je už starší takže je to i žádoucí, ono když odejdou třeba ledviny tak už může být taky pozdě. Může to být taky třeba slinivka (opět ukáže krevní rozbor) Ještě bych asi nechala udělat rozbor trusu (na kokcidie, giardie…) tak držím palce, ale určitě bych se nenechala uchlácholit, že je pesan ok
Urcite co nejdriv na jinou veterinu! Rozvarena ryze, malicko kureciho, piskoty, preventivne jedno zivoc.uhli.Napis nam jak to dopadlo a uhanej bez odkladu na veterinu! RESIT, NEZANEDBAT
Tak už nezvracime nejspíše potravinová alergie, lepek. Pomohla změna granuli ![]()