Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, nás roční synek měl včera večer teplotu 38C, dnes ráno měl taky tak nějak a do toho zvracel. Nehne se ode mě na krok, vše vyzvraci.. Udrží v sobě akorát vodu a hermankovy čaj. Kojím, ale to taky vše vyzvraci… Momentálně už teplotu nemá, ale hodně spinká. Prosím není nutné jezdit na pohotovost? Dehydrovany není. Sem tam zaplace, ale ne nějaký zdlouhavý pláč. Přijde mi, že se mu tlačí stoličky, ale to by asi nezvracel, že? Děkuji za odpověď.
Lítají teď střevní chřipky. Zrovna se nám to točí doma. Pokud pije, tak bych vydržela. Na pohotovost by to bylo pouze kdyby byl dehydrovaný.
Pokud udrží čaj a vodu, tak bych na pohotovost nejezdila. Hlavně aby opravdu hodně pil, po troškách studený oslazený čaj. A hlídat, jestli čůrá. My teď měli doma rotaviry, začalo to u sedmimesicni. Já s ní byla na pohotovosti a poslali nás domu, že máme zkoušet ten čaj a pokud ho udrží, tak dobrý, jinak nás hospitalizují. Mohla jsem ji dávat křupky nebo piškoty, ale vůbec nechtěla, tak byla vic jak jeden den jenom na čaji. Taky hodně spala. Ty tekutiny jsem do ní dostávala davkovacem od nurofenu i v průběhu celý noci, abych ji opravdu zavodnila. Po 2 dnech jsme začali dávat bezlaktozove mleko, to už nezvracela, ale měla šílený průjem. Celkově mi zhubla asi kilo, ale ona naštěstí měla z čeho brát. Držím palce, ať to malého brzy přejde ![]()
Pokud zvládá udržet tekutiny, nejela bych. Teď toho je všude dost. Zrovna včera mi pětiletý problil celý boží den. Až někdy kolem šesté večer
v sobě zvládl udržet lžičku čaje. V práci se nám to taky točí, pracuji u malých dětí.
@nozu @citlivaduse @Pegus Díky holky! Musím zatukat, za celé odpoledne už se nepozvracel, dal si i kukuricnou krupku a nechal se nakojit. Jen se nám zase vrátila teplota. Říkám si, nemůže se jednat o angínu? Vůbec netuším, jak bych to u tak malého dítka poznala, když ne Prakticky nemožné se mu podívat do krku. Hodně slinti, což je prý taky příznak.
@Drndadvě hele uvidíš, jak se to bude vyvíjet. Pokud by teplota nespadla během tří dnů, jdi s dítětem k lékaři udělá CRP test, podle toho se pozná bakteriální infekce. Ale je super, že už nezvrací. My se teď hrabeme z virózy, syn měl horečku u 39,3. To už bylo drsnější. Ale je mu 11 let, tak to člověk snáší lépe nez u těch prvků.
@nozu Joo to je mi jasný, že k dr jít až po třech dnech nejdřív. Je mi ho tak líto broučka. O jeje, tak to musel být syn taky hotový, ale výhoda v tom věku, že už reken, co ho bolí. Ať jste brzy fit! Koukám, že to teď asi litá všude.. Nojo, první hezké dny 🙈