Váha 14let (hubnutí)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.3.22 07:54

Váha 14let (hubnutí)

Dobrý den, je mi 14 let, meřím 171cm a vážím 82kg. Chci zhubnout. Je moje váha v pořádku nebo ne? Popřípadě jak zhubnout?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
26.3.22 08:02

Kdyby byla v pořádku, na co bys chtěla hubnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.22 08:03

@terien prostě si mi nelíbí postava

• Citovat
  • Upravit
4731
26.3.22 08:06

Ahoj, doporucuju probrat nejdriv s mamou, jak spravne v tvem veku zhubnout, by ti asi nejlip poradil pediatr, pripadne nekoho doporuci..zaklad bude jiste pestra, pravidelna strava a pohyb. Zalezi i na typu postavy, jaky mas pomer svaly/tuky, jestli nezadrzujes vodu..,ale ciste v cislech bys mela mit tak +- o 20kg min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
26.3.22 08:27

Asi vidíš, že není. V tvém případě stačí přestat jíst stadké, slané a začít se hýbat. 15kg dolů spadne samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.3.22 08:28
@Anonymní píše:
@terien prostě si mi nelíbí postava

To se nedivím, když máš přes 80 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41680
26.3.22 08:39

Přestaň jíst a pít sladké, chipsy atd. Omez pečivo, zařaď místo části pečiva zeleninu. Hodně pij a hýbej se. Nedávej si za cíl zhubnu 20 kg, ale třeba 10, ať tě neodradí to, že to není splněné rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.3.22 08:54
@Havlova píše:
Přestaň jíst a pít sladké, chipsy atd. Omez pečivo, zařaď místo části pečiva zeleninu. Hodně pij a hýbej se. Nedávej si za cíl zhubnu 20 kg, ale třeba 10, ať tě neodradí to, že to není splněné rychle.

Nemyslím si, že pečivo je nutné z jídelníčku vyřazovat. Třeba kvalitní kváskový chleba k snídani není nic hrozného. Člověk by měl jíst všemi smysly a jídlo v rozumné míře si užít. Pak nebude chuť na energy drinky a sladké limonády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41680
26.3.22 09:11
@Russet píše:
Nemyslím si, že pečivo je nutné z jídelníčku vyřazovat. Třeba kvalitní kváskový chleba k snídani není nic hrozného. Člověk by měl jíst všemi smysly a jídlo v rozumné míře si užít. Pak nebude chuť na energy drinky a sladké limonády.

Já nepsala zcela vyřadit, ale část nahradit zeleninou - např. místo 2 rohlíků sníst jeden a k tomu zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
26.3.22 09:12
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 14 let, meřím 171cm a vážím 82kg. Chci zhubnout. Je moje váha v pořádku nebo ne? Popřípadě jak zhubnout?

No…hele, ciste na čísla je to dost :think:

Ale dulezitejsi je, jak vypadas. Hodne holek vidam, co maji uz v tomhle veku pneumatiku na břiše nebo proste viditelne zavalce.

Pokud treba delas zavodne nejaky husty sport typu hazena nebo tenis, tak budes mit hodne svalu, pokud ne, tak to budou ty špeky.

V tvem veku bude stacit vynechat prasarny (hlavne slazene napoje, chipsy a sladkosti), jist ‚normalni‘ varenou stravu a nevynechavat jednotlive slozky zivin (jeste se vyvijis a rostes, tak at se ti neodvapni kosti nebo si nerozhodis traveni apod). A hlavne!!! Hodne se prirozene hybat.

Jak vypada tvuj den, jak vikendy? Chodis ven? Se psem? Na sport?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30564
26.3.22 09:13

BMI mas 28, takze nadvaha. Idealne bys mela dat dolu alespon 8-10 kg. Zalezi, jak se stravujes. nejhorsi je mlsani veci, bez kterych by se clovek obesel (coko-tycinky, sladke piti, buraky a chipsy,…). U mladeho cloveka by mi prislo nejlepsi zacit travit cast volneho casu sportem, dela se venku pomalu hezky. Klidne zacit dlouhymi prochazkami, pokud mas kde. Ja chodila od 14 jednou tydne plavat a kazdy vikend na prochazku aspon 7km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
26.3.22 09:14
@Melodie91 píše:
Ahoj, doporucuju probrat nejdriv s mamou, jak spravne v tvem veku zhubnout, by ti asi nejlip poradil pediatr, pripadne nekoho doporuci..zaklad bude jiste pestra, pravidelna strava a pohyb. Zalezi i na typu postavy, jaky mas pomer svaly/tuky, jestli nezadrzujes vodu..,ale ciste v cislech bys mela mit tak +- o 20kg min

Co to vykladas? Jaky o 20 kilo min? :roll:

Pokud je slecna mohutnejsi konstituce, tak bude vypadat hodne stihle, i kdyz bude mit 65, tak tu neplacej blbosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16045
26.3.22 09:21

Kdyby to náhodou nebyl troll, tak doporučuju přidat se v dubnu k výzvě deset tisíc kroků , a dodržovat jednoduché pravidlo - nejíst jinde, než v klidu u stolu. Tzn. ve škole o přestávce si svačinu dát, ale cestou ze školy hrabat brambůrky nebo čokoládu ne. Doma u stolu k večeři ano, ale v posteli nebo na gauči u knížky ne. Večer v restauraci ano, ale v kině při sledování filmu ne. Ono je to totiž většinou tak, že nejvíc prázdných kalorií do sebe lidi dostanou cestou z krámu, v autě, při čekání na autobus, nebo pak při tupém nabírání u sledování TV. A pak má takový člověk pocit, že toho vlastně tolik nejí, protože ráno měl jen jeden rohlík, k obědu trochu těstovin, k večeři kuře a zeleninový salát. A všechny ty věci, které zhltnul na stojáka, při chůzi, nebo v pololehu, jaksi nepočítá.
A staré známé „hlad je převlečená žízeň“, tzn. při pocitu hladu nebo když honí mlsná, nejdřív vypít sklenici pití a počkat, jestli to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16045
26.3.22 09:41
@FlorenceF Jenkins píše:
Co to vykladas? Jaky o 20 kilo min? :roll:Pokud je slecna mohutnejsi konstituce, tak bude vypadat hodne stihle, i kdyz bude mit 65, tak tu neplacej blbosti :roll:

U dospělé ženy ano, u 14leté dívky by ta kila opravdu měla být níž, ale mělo se to zarazit směrem nahoru, teď směrem dolů je to podle mě už dost nereálné. Jen pro zajímavost jsem mrkla na růstové grafy, tak ve 14letech je s touto výškou a váhou úplně mimo graf, tzn. ani 2 dívky ze 100 dívek se stejnou výškou neváží stejně nebo víc než ona.
U dospělých by to samozřejmě bylo výrazně jiné, ale tady ten věk v potaz brát musíme.
Pokud by měla na tu výšku váhu 65kg, tak je někde na percentilu 80, tzn. 20 dívek ze 100 se stejnou výškou váží více.
Mám v rodině pediatra, říká, že fyzická kondice dětí jde dlouhodobě do háje, ale je naprosto šokovaný tím, co vidí v ordinaci teď po Covidu, kolik dívek ve věku 12-15let má postavu dospělé ženy po dvou dětech s poporodními kily. Osvalená dívka, u které ho váha zarazí (očekává výrazně méně) je naprostá výjimka. Naopak spíš jsou dívky, které vypadají hrozně, ale protože nemají žádné svaly, tak to číslo na váze kriticky nevypadá, ale jejich stav ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41680
26.3.22 09:46
@zrcadlo píše:
U dospělé ženy ano, u 14leté dívky by ta kila opravdu měla být níž, ale mělo se to zarazit směrem nahoru, teď směrem dolů je to podle mě už dost nereálné. Jen pro zajímavost jsem mrkla na růstové grafy, tak ve 14letech je s touto výškou a váhou úplně mimo graf, tzn. ani 2 dívky ze 100 dívek se stejnou výškou neváží stejně nebo víc než ona.
U dospělých by to samozřejmě bylo výrazně jiné, ale tady ten věk v potaz brát musíme.
Pokud by měla na tu výšku váhu 65kg, tak je někde na percentilu 80, tzn. 20 dívek ze 100 se stejnou výškou váží více.
Mám v rodině pediatra, říká, že fyzická kondice dětí jde dlouhodobě do háje, ale je naprosto šokovaný tím, co vidí v ordinaci teď po Covidu, kolik dívek ve věku 12-15let má postavu dospělé ženy po dvou dětech s poporodními kily. Osvalená dívka, u které ho váha zarazí (očekává výrazně méně) je naprostá výjimka. Naopak spíš jsou dívky, které vypadají hrozně, ale protože nemají žádné svaly, tak to číslo na váze kriticky nevypadá, ale jejich stav ano.

Máš pravdu, jednou z těch osvalených bývala moje dcera (60/170), ale byla to výjimka a doktoři ji vždy chválili. Teď vlivem zdraví přestala s ligovým sportem, zhubla na 48 a vypadala fakt příšerně - naštěstí už zase nabírá kila i svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí