Váha 14let (hubnutí)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14127
26.3.22 10:00
@zrcadlo píše:
U dospělé ženy ano, u 14leté dívky by ta kila opravdu měla být níž, ale mělo se to zarazit směrem nahoru, teď směrem dolů je to podle mě už dost nereálné. Jen pro zajímavost jsem mrkla na růstové grafy, tak ve 14letech je s touto výškou a váhou úplně mimo graf, tzn. ani 2 dívky ze 100 dívek se stejnou výškou neváží stejně nebo víc než ona.
U dospělých by to samozřejmě bylo výrazně jiné, ale tady ten věk v potaz brát musíme.
Pokud by měla na tu výšku váhu 65kg, tak je někde na percentilu 80, tzn. 20 dívek ze 100 se stejnou výškou váží více.
Mám v rodině pediatra, říká, že fyzická kondice dětí jde dlouhodobě do háje, ale je naprosto šokovaný tím, co vidí v ordinaci teď po Covidu, kolik dívek ve věku 12-15let má postavu dospělé ženy po dvou dětech s poporodními kily. Osvalená dívka, u které ho váha zarazí (očekává výrazně méně) je naprostá výjimka. Naopak spíš jsou dívky, které vypadají hrozně, ale protože nemají žádné svaly, tak to číslo na váze kriticky nevypadá, ale jejich stav ano.

Jj, s tim souhlasim. Ale i tech 80 percentil proste bude vypadat normalne, pokud bude mit dost pohybu blabla…pokud reknea dospivajici holce, aby zhubla 20 kilo, tak ji nasmerujes primo na PPP nebo ji znicis sebevedomi.

Jinak muj 10lety klid ma vahu vyska -100 a vypada štíhle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16078
26.3.22 10:08
@FlorenceF Jenkins píše:
Jj, s tim souhlasim. Ale i tech 80 percentil proste bude vypadat normalne, pokud bude mit dost pohybu blabla…pokud reknea dospivajici holce, aby zhubla 20 kilo, tak ji nasmerujes primo na PPP nebo ji znicis sebevedomi.Jinak muj 10lety klid ma vahu vyska -100 a vypada štíhle :nevim:

Ale tenhle poměr se s věkem různě mění, proto taky ty grafy nejsou rovné čáry. Moje šestiletá má 110cm, to by musela vážit tvým výpočtem 10kg :lol: :mrgreen: A taky je to trochu jiné u kluků/holek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.3.22 10:17
@Havlova píše:
Já nepsala zcela vyřadit, ale část nahradit zeleninou - např. místo 2 rohlíků sníst jeden a k tomu zeleninu.

Lepší je radit konkrétně. Taková holka si z toho vyvodí, že pečivo je špatně. Radši nejíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
26.3.22 10:19
@zrcadlo píše:
Ale tenhle poměr se s věkem různě mění, proto taky ty grafy nejsou rovné čáry. Moje šestiletá má 110cm, to by musela vážit tvým výpočtem 10kg :lol: :mrgreen: A taky je to trochu jiné u kluků/holek.

Okey, takze bereme grafy a vyplacnem, ze tato divka by mela vazit 51 kilo, protoze graf? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16078
26.3.22 10:23
@FlorenceF Jenkins píše:
Okey, takze bereme grafy a vyplacnem, ze tato divka by mela vazit 51 kilo, protoze graf? :lol:

Ne, jen ti ukazuju, že posuzovat čtrnáctiletou holku podle toho, že desetiletému klukovi výpočet (váha mínus 100) sedí, je nesmysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.22 10:31

@FlorenceF Jenkins ve škole 2× týdne TV, 2×tydne trénink volejbalu, během týden chůze, při hezkem počasí kolo

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
26.3.22 10:43

Přestaň jíst sladkosti, bagety fastfood, pít limonády a podobně, jez víc ovce a zeleniny a jez normálně - tedy snídaně, oběd, večeře a rozumná svačina ve škole.

A hlavně se zači pořádně hýbat. Rychlá chůze, kolo, plavání, in-line brusle. Alepsoň 60 minut denně.

Nevynechávej jídlo, nevrhej se na zázračné diety - jedině si zničíš metabolismus. Potřebuješ jíst a hýbat se. A ten pohyb je klíčový. Když budeš normálně, vyváženě jíst, nebudeš mít nutkání jíst zbytečné prázdné kalorie ze sladkostí a jiného junk foodu.

Potřebuješ svůj životní styl proměnit na zdravější, pak se do zdravější podoby promění i tvoje postava. Ne hledat cestu pro zázračné rychlé hubnutí. Nic takového neexistuje.

Ideálně zajdi do knihovny a nebo si kup tuhle knnížku https://www.smartpress.cz/…e-a-natrvalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.3.22 10:48
@Anonymní píše:
@FlorenceF Jenkins ve škole 2× týdne TV, 2×tydne trénink volejbalu, během týden chůze, při hezkem počasí kolo

Aha, tak to je docela hodně pohybu. Tím pádem beru zpět výše napsané a nejdřív zajdi na in-body měření. Je docela dobře možné, že jsi osvalená - a svaly váží výrazně více, než tuk. A prostě máš jen jinou postavu, než se ukazuje na instagramu. S tím nic moc nenaděláš - ostatě ty instagramové postavy jsou většinou jen obrázky, upravené vším možným, ne odraz reality.

Nadváhu máš, pokud ti vyjde více jak 30 % objemu tuku v těle. A to pořád není úplně rozhodnující argument ohledně zdraví.

Základní typ postavy hubnutím nezměníš. Tam je potřeba se naučit mít se ráda taková jaká jsi a překvapivě to dost pomůže k tomu, aby si najednou byla výrazně atraktivnější pro okolí. sexappeal je primárně v hlavě a v neverbální komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.3.22 10:51
@FlorenceF Jenkins píše:
Co to vykladas? Jaky o 20 kilo min? :roll:Pokud je slecna mohutnejsi konstituce, tak bude vypadat hodne stihle, i kdyz bude mit 65, tak tu neplacej blbosti :roll:

Tak nejdriv se uklidni, ano? Ja tady nenabadam nikoho k anorexii…ma 171cm, ne 190cm a se 65kg rozhodne nebude vypadat stihle, pokud to neni nasvalena hokejistka…jasne, kdyz bude mi 65kg, tak nebude tlustoprdka, ale zalezi na tom, co se svou figurou udela, jestli ma nejaky pohyb atp…ja mela v 15ti 171/65 a doktorka jasne rekla moji mame, ze mam zhubnout…necvicila jsem tehdy a normalni postavu tzn velikost 38-40 jsem mela nekdy kolem 60kg..takze pisu z osobni zkusenosti, neplacam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.3.22 10:57
@Melodie91 píše:
Tak nejdriv se uklidni, ano? Ja tady nenabadam nikoho k anorexii…ma 171cm, ne 190cm a se 65kg rozhodne nebude vypadat stihle, pokud to neni nasvalena hokejistka…jasne, kdyz bude mi 65kg, tak nebude tlustoprdka, ale zalezi na tom, co se svou figurou udela, jestli ma nejaky pohyb atp…ja mela v 15ti 171/65 a doktorka jasne rekla moji mame, ze mam zhubnout…necvicila jsem tehdy a normalni postavu tzn velikost 38-40 jsem mela nekdy kolem 60kg..takze pisu z osobni zkusenosti, neplacam :roll:

docela dobře je možný že je osvalená volejbalistka.

Tvoje zkušenost ze zcela irelevantní. Radit někomu po internetu hubnutí většího množství kilogramů je vždycky debbillita a ne nedaří se ti to obhájit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
26.3.22 11:00
@FlorenceF Jenkins píše:
Okey, takze bereme grafy a vyplacnem, ze tato divka by mela vazit 51 kilo, protoze graf? :lol:

Ne, ale neměla by vážit 82. To už není ani váha kulturistky. O 20 méně je 62, o 10 72.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16078
26.3.22 11:09
@Melodie91 píše:
Tak nejdriv se uklidni, ano? Ja tady nenabadam nikoho k anorexii…ma 171cm, ne 190cm a se 65kg rozhodne nebude vypadat stihle, pokud to neni nasvalena hokejistka…jasne, kdyz bude mi 65kg, tak nebude tlustoprdka, ale zalezi na tom, co se svou figurou udela, jestli ma nejaky pohyb atp…ja mela v 15ti 171/65 a doktorka jasne rekla moji mame, ze mam zhubnout…necvicila jsem tehdy a normalni postavu tzn velikost 38-40 jsem mela nekdy kolem 60kg..takze pisu z osobni zkusenosti, neplacam :roll:

Tak já z mojí zkušenosti: měřím 168cm, ve 23letech jsem vážila 63kg a byla rozteklá lehce oplácaná hrouda ležící v knížkách a učící se na státnice. Ve 28letech jsem vážila stejných 63kg a nosila o 1-2 velikosti menší oblečení a uběhla půlmaraton. Takže i u konkrétního člověka stejná výška a váha v různých obdobích může znamenat viditelně jinou postavu podle životního stylu. Ale v 16letech jsem při stejné výšce vážila asi 55kg, protože taková ta ženská kila přišla později. Nechat to dojít malou holku (předpokládám, že ve 14 letech nepřibrala 30kg za rok) takhle daleko je smutná vizitka rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.3.22 11:16
@Ou píše:
docela dobře je možný že je osvalená volejbalistka.Tvoje zkušenost ze zcela irelevantní. Radit někomu po internetu hubnutí většího množství kilogramů je vždycky debbillita a ne nedaří se ti to obhájit.

Ok, mas pravdu…ale jasne pisu, ze se ma v prvni rade poradit s pediatrem, ktery asi vidi, jak je devce trenovane, nebo jestli nema nejake metabolicke potize a proste nevim, kolik by musela mit svalu, aby 82kg akorat..to podle me neni mozny, jeji vyska neni nejak zavratna a jde predevsim o zdravotni problemy a celozivotni boj s vahou, nez aby byla twigi, take pisu +- 20kg..nikdo nevi, jak slecna vypada..take mohla projit pubertou a vyrostla ji prsa a boky, ale take mozna ne, takze ji ceka dalsi pribirani..omlouvam se zakladatelko, neuvedomila jsem si, jak ten prvni prispevek vyznel hrozne pro vsechny, hlavne drzim palce, at se ti podari byt se sebou spokojena a citit se dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.22 11:45

@Melodie91 právě jsem už asi prošla tím přibíránim v pubertě, prsa, boky…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA