Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj jmenuji se Niky,pracuji v recku,vzala jsem si sebou svou 8letou dceru a tady mi onemocnela.3 dny zvraci ma prujem a mela i teploty.Ted ma bolesti bricha a nechce jist,nasadila jsem ruzne sirupy proti prujmu,proti vsem priznakum,ale zadna zmena.Muze mi nekdo poradit?
Neporadim ti jak vylecit prujem, ale urcite ji kup nejaka probiotika v lekarne. Daji se davat i preventivne, ale pri prujmech urcite. Podporuji vytvoreni prirozene strevni mikroflory. Dr mi rikala, ze se dneska podporuje nedavat ani smectu, ani endiaron, ale jen ty probiotika, aby si telo pomohlo samo. My jsme malou furt lecili z nejakych strevnich problemu a az ta probiotika nam skvele pomohla. Ale zalezi na situaci, pokud nic nezabira, tak radsi k lekari.Nidky nevis, mohal chytit take salmonelu a tu probiotikama nevylecis.
Ahoj. Pokud se neděje žádná změna ani po volně prodejných lécích proti průjmu, a ještě k tomu je teplota, tak bych neváhala a rozhodně zašla k lékaři - opravdu se může jednat o salmonelozu nebo campylobaktera nebo něco podobného . Nechci Tě tím strašit, jenom pro jistotu.
Jako úlevu na žaludek bys mohla malé dát coca colu - myslím to úplně vážně . Nechej ji chvíli v mražáku, abys měla ledovou tříšť a tu ji dávej po lžičkách - ne víc. Uleví to žaludku a malinko pomůže od zvracení.I nám to poradila dětská doktorka pro malou
.
Držím palečky, aby holčička byla brzo v pořádku.
jojo s cocacolou mi to radila už před 10 lety se starším.A k doktorovi zajdi,když opravdu nic nezabírá. ![]()
Cocacola je dobrej nápad. Určitě bych dala probiotika, ale chvíli trvá, než se střeva osídlí. Smectu bych taky dala - je to hlavně na zahuštění stolice a nevstřebává se to. Ale když i zvrací, tudíž nic v sobě neudrží, šla bych k doktoru - po 3 dnech už může být dost dehydratovaná a vysílená.