Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny, prosím vás, nevím jak dostat ze šatiček žvýkačku, neznáte nějaké tipy a triky?
Ahoj, prý pomůže dát šaty do mrazáku a pak žvykačku sloupnout, ale sama jsem to nezkoušela …
Taky jsem pro ten mrazák. U mě to fungovalo,tak držím pěstíííí
![]()
Mrazák jo, ale lepší je bych řekla jakejkoli alkohol-nejépe slivovice nebo vodka
![]()
tak já z manžestráků ledem žvýkačku nedostala ani poté co se kalhoty mrazily přes noc
Nakonec zabral líh ![]()
líh docela dobrej…ale stejně sem to drhla nehtem asi půl hodiny. uvidíme jak to bude vypadat po vyprání…:/
Zkoušela jsem mrazák na žvýkačku na nové mikine. Nepomohlo to. Máte tip, co zkusit? Líh nemám.
@Sára 1 píše: VíceŽvýkačku jde odstranit i tuky. Jestli sis někdy strčila do pusy žvýkačku a pak čokoládu, tak se ta žvýkačka rozpustila. Mohlo za to kakaové máslo. Mám to ozkoušeno jen na smůle, ale i žvýkačka by měla jít odstranit sádlem, máslem nebo olivovým olejem. Tuk je pak ideální prodrbat kapičkou jaru a vyprat.
@Sára 1 píše: Více
Ano, přesně, jak je psáno výše. Normálně na dej olej. Pořádně ji promasti a ona pustí. Pak to vem něčím na nádobí, ať tam nezůstane mastný flek a vyper. Vyzkoušeno. Mrazák nám na něktré taky nezabral.