Zvykani na školku ...2.

Anonymní
5.9.22 13:01

Zvykani na školku ...2.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s tím, že jste prcka 3,5 dali do školky a nechtěl tam být… Plakal celé dopoledne… Tak mě paní učitelka navrhla aby tam byl jen do 10hod..když jsem doma ( mám před porodem )… Jak dlouho si tak prcek bude zvykat? Děkuji. Pěkný den.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
5.9.22 13:11
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s tím, že jste prcka 3,5 dali do školky a nechtěl tam být… Plakal celé dopoledne… Tak mě paní učitelka navrhla aby tam byl jen do 10hod..když jsem doma ( mám před porodem )… Jak dlouho si tak prcek bude zvykat? Děkuji. Pěkný den.

To je individuální. Některé děti pár dní, jiné týden, dalším to trvá třeba i do Vánoc. Když si doma, tak buď ráda, že může mít postupnou adaptaci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
5.9.22 13:12

Můj mladší taky teď nastoupil, ma 3 roky a 8 měsíců. Jako jediný z 15 dětí brečí. Vím, že si zvykne a paní učitelka to taky ví. Starší syn byl téměř to stejné. Trvalo to asi 14 dni nebo 3 tydny než byl fakt úplně v pohodě. Den ode dne to bude doufám lepší. Jinak je to hodně individuální, protože od kamarádky syn chodil se slzickama asi do června. Samozřejmě si normálně hrál, byl v pohodě, ale prostě po ránu ho to brali, když přišel do školky. Ale upustil slzu a běžel si hrat s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
5.9.22 13:15

Syn si zvykla skoro půl roku, řešili jsme to tak, že chodil po obědě. Po půl roce si sám řekl, že by tam chtěl být odpoledne s klukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.22 13:17

No on nás prcek je takovej „samotář“ nema rád velký kolektiv tak je z toho takovej nervózní… Má to tak od miminka, kde je prostě hodně lidí nevydrží tam… Chodí ve školce na zahradu a tam sedí na lavičce a prostě jen kouká a fňuká :/
Ale zase po ránu se do té školky těší.. jde tma s radostí a pak vidí někoho jak pláče a už brečí taky…

• Citovat
  • Upravit
5889
5.9.22 13:17

Pokud jsi doma a nezvládá to, tak bych se domluvila, že v září bude ve školce do 10,v říjnu bych už zkusila vyzvedávat po obědě. A v listopadu(pokud to máte v plánu) bych ho tam nechala spát a vyzvedla hned po spinkání. Pokud to není nutné a nebrání postupné adaptaci práce apod.,tak bych se jí nevyhýbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
5.9.22 13:18

Mě teď malá táky řve. Už co se ráno vzbudí tak řve, že nechce jít. Hodně brečí. Je jí 2,5. Ale řvou tam ráno všichni. Tak předpokládám že si to snad sedne. Je to ale o nervy. Když odejdu tak pak řvu taky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.22 13:19

Čtvrtek a pátek tam zvládl do oběda… Prý jen na zahradě si tedy hrát nechtěl..
Ale dneska proplakal cele dopoledne dokud sem nepřišla…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.22 13:21

@Cekk no já ještě jak sem teď těhotná tak sem pěkně citlivá a když ho vidím brečet třeba dneska tak sem se držela taky…
Jiný chlapeček tam taky brecel a drželi ho aby tatínek mohl utéct. Je to takový kolektivní brek že prý jeden začne a ostatní se přidají no.

• Citovat
  • Upravit
5889
5.9.22 13:24
@Anonymní píše: Čtvrtek a pátek tam zvládl do oběda… Prý jen na zahradě si tedy hrát nechtěl..
Ale dneska proplakal cele dopoledne dokud sem nepřišla…

Pokud je to jeden den, dala bych tomu čas. Ve čtvrtek a pátek byl i můj tříleťák nadšenej a dnes mi řekl, že do školky nejde.Ale já to mám zase tak, že u nás neexistuje, že řekne, že nejde a opravu nepůjde. Dokážu si představit jak by to pak fungovalo, kdybych nebyla zrovna na mateřské, ale už v práci a oni mi říkali, že se jim nechce. Takže i když nechtěl, tak šel, nemusí tam být ten den dlouho, ale bude tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
5.9.22 13:25

Dcera teď začala se státní, ráno je řev neskutečný, dnes jsem ji slyšela přes půl obce :,( Předtím chodila do DS a tam to trvalo tak měsíc, pak začal řev prozměnu odpoledne (“Nechci domů, maminka je fuj,….” :lol: ). Teď je tam víc dětí na ni, tak to moc nezvládá, že se kolem ní tolik všichni netočí. Ale na doporučení nechávám celý den, přestože jsem doma s mladším. Ona si zvykne - bolí to, ale ustupovat jí nemůžu donekonečna, kdybych musela do práce, tak to taky nepůjde. O to víc si užíváme jedna druhou odpoledne, takhle se neznáme moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
5.9.22 13:25
@Anonymní píše:
@Cekk no já ještě jak sem teď těhotná tak sem pěkně citlivá a když ho vidím brečet třeba dneska tak sem se držela taky…
Jiný chlapeček tam taky brecel a drželi ho aby tatínek mohl utéct. Je to takový kolektivní brek že prý jeden začne a ostatní se přidají no.

Já jsem taky těhotná, vím o čem mluvíš. Jsem z toho taky špatná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.22 13:40
@HloupýFlop píše:
Dcera teď začala se státní, ráno je řev neskutečný, dnes jsem ji slyšela přes půl obce :,( Předtím chodila do DS a tam to trvalo tak měsíc, pak začal řev prozměnu odpoledne (“Nechci domů, maminka je fuj,….” :lol: ). Teď je tam víc dětí na ni, tak to moc nezvládá, že se kolem ní tolik všichni netočí. Ale na doporučení nechávám celý den, přestože jsem doma s mladším. Ona si zvykne - bolí to, ale ustupovat jí nemůžu donekonečna, kdybych musela do práce, tak to taky nepůjde. O to víc si užíváme jedna druhou odpoledne, takhle se neznáme moc :srdce:

A tohle úžasné doporučení Ti dal který inteligent? :cert:
Jasně, proč trénovat, můžu rovnou běžet maraton? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
5.9.22 13:51
@Svistice píše:
A tohle úžasné doporučení Ti dal který inteligent? :cert:
Jasně, proč trénovat, můžu rovnou běžet maraton? :zed:

Protože už byla poslední rok v té soukromé, takže to beze mě zvládá, jen si zvyká na jiné prostředí. Hlavně je do 10-15 minut už klidná, vřeští jen při předávání a než se rozkouká. Kdyby tam probrečela celý den, tak ji v tom samozřejmě nenechám. Tady to doporučení bylo čistě pro to, abych ji neodvlekla při prvním zakňourání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.22 14:03
@HloupýFlop píše:
Protože už byla poslední rok v té soukromé, takže to beze mě zvládá, jen si zvyká na jiné prostředí. Hlavně je do 10-15 minut už klidná, vřeští jen při předávání a než se rozkouká. Kdyby tam probrečela celý den, tak ji v tom samozřejmě nenechám. Tady to doporučení bylo čistě pro to, abych ji neodvlekla při prvním zakňourání :nevim:

I tak bych dítěti právě kvůli novému prostředí dala klidnější rozjezd, alespoň týden jen po O, když tě nic extra netlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí