Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Holky, už 4 roky pomáhám sobě, svým dětem a rodině s drobnějšími neduhy pomocí homeopatie. Uvítám jakékoli další zkušenosti a náměty. Teď jsme diskutovaly na téma odstavení miminka pomocí léku Ricinus communis 30CH, zvýšení laktace pomocí Ricinus communis 5Ch. Nemáme ale úplně jasno ohledně dávkování. Máte k tomu někdo co říci???? Zrovna tak se dost silně kamarádím i s Bachovými esencemi. Co třeba Vlašský ořech a těhotenství?, nebo Čekanka a závislé miminko?
Je tu někdo, kdo se se mnou podělí o zkušenosti?
Mickie
Mickie
zdravím, já jsem proti tobě v homeo nováček, ale alespoň tě podpořím v statistice ![]()
Mimo tvé otázky, náš chlapíček se „léčí“ s exémem, tedy pročišťuje, exém se už od prvního výskytu před cca 2měs neobjevil, ale co mě hodně překvapilo je, že asi s 14-ti denním spožděním po začátku léčby se upravilo spaní, přes den je schopen zastavit se a věnovat se jedné činnosti … je strašně zvídavý a dřív lítal od jednoho k druhému a zas zpátky, teď se to změnilo a spí celou noc a odstavil se sám, kojila jsem jen v noci. Možná je to souhra více okolností, ale i tak jsem moc spokojená.
pa Mia
Mio, v Organonu homeopatické léčby jsem se dočetla, že problémy, s nimiž pacient přichází za homeopatem, tedy problémy na fyzické úrovni, jsou v podstatě ty nejokrajovější, které člověk má. Většinou pramení z nějaké vnitřní nerovnováhy, kterou je třeba lékem zasáhnout. Zkrátka jsi narazila na skvělého homeopata. Můžu říci, že jich tak moc zase není.
Mne taky překvapilo, když jsem se takhle „trefila“ u staršího syna, jak velký poté následoval pokrok v celé jeho čtyřleté osobnůstce.
Mickie
Ahoj MICKIE ,
tak včera jsem na:,–(ila Ricinus Communis 5CH, včera jsem si v průběhu dne dala asi 10kuliček, vždy tak po dvou a večer měla prsa opravdu nalitá!!! Před kojením jsem odstíkala 60ml, jindy se mi povedlo tak 10ml…
Dnes zkusím brát kuličky pravidelněji, protože ráno jsem prsa měla skoro prázdná, ale to proto, že jsem pořád jedla kuličky jinak. Moc děkuji, snad se zase rozkojím.
Tak mě napadá, dá se homeopatikama vyléčit třeba i zánět středního ucha??? Malej ho teď má už po druhé a bojím se že zase skončíme na atb.
Mickie
jo jo také tak homeo chápu a pí.dr. si nemůžu vynachválit, dokonce jsme se dohodly, protože Max vypaá, že se opravdu „srovnal“, že léčena budu já (alergie) a on jen tak bokem ![]()
S mou alergií ještě není vyhráno, ale letošní sezóna stojí za to a já jsem i s Maxem v těhu zažila radikální zhoršení, prostě tělo musí někudy upouštět.
Tak ať se Vám daří, a piš zkušennosti.
Popilio
s tím středním uchem to vidím nadějně, Max měl strašlivý zánět na prstíku (při viróze a horečkách) rozšiřovalo se to dál a dál a hrzili ATB celkově, dostával dva léky, musela bych se kounout co přesně, asi po dvou hodinách a za půl dne se to zklidnilo a druhý den na kontrole a chirurgii to bylo zcela čisté, ti na to koukali jako na zjevení, nechala jsem je u toho, že děti e léčí zázraky ![]()
Vlastně mám specifický dotaz, Max se narodil císařem pro nepostupující porod po mé „nevhodné reakci“ naa vyvolávání a já mám teď strach aby to zas nespělo tímo směrem, nemáš zkušenost s ovlivněním rozběhnutím porodu? Jde mi jen o zkušenost, až přijde čes budu to jistě řešit s naší dr. a asi také s porodní asistentkou, ale zkušenost by potěšila ![]()
pa Mia
Mio,
nemohla bys mi poslat SZ kontakt na Tvého homeopata?
Díky moc
Theo
Omlouvám se, že se nezapojuji do diskuze..... ![]()
Theo
pošlu, snad hned ale hrozí „vyrušení“ tak případně večer ![]()
Mia,
aj ja si prosim kontakt.
A myslim, ze po tom, co si napisala, nas tu bude viac
Tak snad sa pani doktorka nezlakne ![]()
Dakujem !
MIO,
na rigidní čípek a nepostupující porod je skvělé Caulophyllum v nějaké nízké potenci. Porod je ale tak specifická záležitost, že je potřeba individuální konzultace s odborníkem. Léků je spousta a především budou rozhodovat Tvoje pocity při porodu. Jinak jestli mohu doporučit, zkonzultuj s homeopaatkou přípravu na porod s Arnicou. Já ji užívala před i po porodu a hojilo se všechno krásně a rychle - má někdo podobnou zkušenost?
Jinak o medikaci při porodu vyšla i kniha v češtině. Marně ji sháním. A taky brožůrka od formy Boiron o těhotenství, porodu a kojení. Byla ke stažení na jejich stránkách, ale zaváhala jsem a už jsem ji nenašla.
POPILIO -
mám radost! Jestliže už Ti Ricinus zabral, dávkování spíše snižuj. Ustanov si třeba 2krát denně 3 bobule a snižuj s přívalem mlíčka. Zvýšením dávkování bys přirozenou tendenci organismu a účinek léku potlačila. Ta diskuze o dávkování byla perfektní, díky za ni.
K tomu zánětu v uchu - existuje geniální lék, jmenuje se Aconitum napellus, nejlepší je ve třicítce (CH). Pokud Tvému drobečkovi začíná zánět probuzením se, strachem o život, křikem, hrůzou a panikou, náhle, třeba po pobytu venku na chladném vzduchu a větru, tak stačí tak 3 dávky Aconita v půlhodinových intervalech a za chvíli neví o ničem. Možná to zní jako zázrak, ale opravdu jsem to mockrát zažila. Jen je důležitá ta první bouřlivá reakce! Pokud to začíná jinak, určitě existuje lék, ale Aconitum to není.
Aconitum už o účincích homeopatie přesvědčilo spoustu nevěřících Tomášů.
Jo a kdybych byla moc chytrá, tak napište, Jsem skoro stoprocentní samouk a studovat profi školu jdu až v září!
Mickie
je holky a co takhle něco na těhu nevolnosti a zvracení - mám doma Ignatiu amaru, ale nějak nezbírá..
dík
asi se budu muset stejně dokopat ke své homeopatce ať mi udělá přesnou diagnózu,ale vzhledem k tomu že je mi tak ble že mám problém vylézt z baráku, tak nevím kdy to bude..
Klaris
Mio, také bych si prosila o kontakt do SZ:)díky:)
Jinak já o homeopatii nic moc nevím, ale ráda se nechám poučit. Skvěle mi zní:pomoc při odstavení+dobrý noční spánek…máte ještě někdo podobnou pozitivní zkušenost?
K.
Ahojky,
tak mi jezdily za jedním homeopatem do Prahy, je to jinak pediatr a je moc fajn, bráškovi moc pomohl od zánětů středního ucha (které měl i 20× do roka)
Klaris, jestli nedojdeš ani do lékárny, tak nevím…
Jinak mne napadá:
Sepia officinalis 9 CH - nepotlačitelná ranní nevolnost, zvracení po jídle, přecitlivělost na zápach jídla, chuť na kyselé pokrmy, averze k mléku
nebo
Ipecacuanha (Ipeca) 9 CH (volný prodej)
nadměrné slinění, nevolnost se zvracením nezmírňuje, chuť k jídlu trvá, jazyk zůstává čistý .
A nebo od Boironu volně peodejná polykompozita COCCULINUM, nebo Gastrocynesine. Přesná diagnoza by byla určitě nejlepší.
Mickie
Ahoj holky, čtu tady tu Vaší diskuzi a Mio, jestli by to šlo, mohla by jsi mi také poslat SZ na tvého homeopata? Díky Lenka