prášky na zoubky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
234
16.7.07 21:24

prášky na zoubky

U doktorky jsme dostali prášky na zoubky, Natrium fluoratum.
Jak je dát půlročnímu dítěti? rozpouštíme v čaji ale kdyby měl někdo jiný nápad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1999
16.7.07 22:19

Ahoj, já dám na umělohmotnou lžičku čaj nebo vodu a v tom pak prášek nechám rozpustit. Malá to takhle vždycky dobře spolkla a praktikujeme to dodnes :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
16.7.07 23:28

ahoj,
teda že jsou prášky na zoubky, o tom vím … ale naše dr. mi nic nepředepsala ani nedoporučila. Mám se jí na to zeptat nebo už to nemá cenu?

Díky andělka

• Citovat
  • Upravit
234
17.7.07 08:00

Já si pamatuju že my jsme je dostávali ve školce a i ve škole.Taky byly malé bílé.Takže podle mě to jsou ty samé.Tak když mi je mohli brát takhle pozdě tak bych se zeptala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
17.7.07 10:56

Já jsem je taky dostala, ale někde jsem četla, že zbytečně zatěžují srdce, takže je holkám moc nedávám. Jinak když byly malé, tak je taky měly na lžičce a pak celé do kaše.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.7.07 11:12

Taky jsme je dostaly, když bylo dceři 6měsíců. Nejdřív jsem si zavolala zubařce a po poradě s ní jsem tabletky nikdy nedala.

Její odpověď zněla, že se doktoři nemohou shodnout na tom, zda dávat nebo nedávat, že dávat můžu, ale nemusím. A když jsme byly nap orhlídce ve 2,5letech, tak mi řekla, že je dobře, že nedávám. Používám pastu vhodnou pro její věk se správným obsahem fluoru (do 2 let se používat pasta nemá).

Zoubky má v pořádku.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
17.7.07 11:43

Taky jsme tabletky dostali a nedávám je (nemáme ještě ani zuby). Četla jsem odborný článek, že tabletky mají smysl, když přijdou do co největšího kontaktu se zuby - čili pořádně rozkousat.
A navíc, jak píše Gabinka, doktoři se opravdu nemohou shodnout, jestli dávat, nebo nedávat.
Bylo o tom psané v některém z nedávno vyšlých časopisů Maminka, ale nevím číslo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
17.7.07 12:11

Ahoj, my je dáváme taky od půl roku a dám je malé do pusinky celé a ona si s nima poradí. Nikdy s tím neměla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.7.07 12:17

Tak to bych nedělala. Zatím je to v pohodě, ale ono se kdykoliv může stát, že to vdechne…To se mi zdá moc nebezpečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
17.7.07 12:36

Já je také nedávám, protože… první Dr. mi říkala, že může docházet ke zvýšené pravdědopobnosti leukemie… (trochu jsem ji podezřívala, že mi je nechce napsat, abych nezvyšovala náklady na ordinaci, docela dost to hlídala, nikdy mi nic moc nenapsala, fakt jsem všechno kupovala) Druhá Dr. mi je dala na 3leté prohlídce s tím, ať mu to občas šoupnu. No, už ani nevím, kde je mám… Navíc, Tomášek určitě spolkne i nějakou tu zubní pastu, takže tam trošku fluoru je, pak je v soli…
Asi je to každého názor, ale když není nějaká vyloženě rodinná zátěž a zubař to nedoporučí, tak bych to nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.12.07 23:28

Náš pediatr nám nabídl fluoridové tablety při půlroční prohlídce.
Ale na rovinu mi řekl, že se doktoři nemohou shodnout, jestli dávat nebo nedávat a tak nám je nemůže doporučit ani nedoporučit.
Ať se kdyžtak zeptáme zubaře a sami se rozhodnem.
Jsme přestěhovaní, takže zubaře právě hledáme … ale tabletky pravděpodobně dávat nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
7.12.07 01:22

Já jsem je dávala tak od roka až měl Honzík stoličky a to občas. Jak jsme začali čistit zuby tak nedáváme, taky jsem slyšela že to není dobré. Renatce asi ani dávat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.