Přichází láska okamžitě??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1099
15.2.08 11:11

Přichází láska okamžitě??

Tak nevím :nevim: všude v časopisech píšou jak maminky ihned na porodním sále zachvátí OBROVSKÁ láska k dítěti. Asi jsem divná, mně nic podobného nezachvátilo. Všechno mně bolelo, prcek byl tak prťavej že jsem se na něho bála šáhnout, nic mi nešlo, o kojení nemluvě…, a hlavně teprve teď jsem si uvědomila že bezstarostný život končí :( . Samozřejmě prcek byl plánovaný, milovaný a je to moje všechno, ale taky už je nám skoro 9 měsíců a je to můj parťák do nepohody, podnikáme spolu spoustu věcí a položila bych za něj život. Ale skutečně a poctivě mi řekněte, skutečně jste všechny měly ten záchvat lásky už na porodním sále??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2218
15.2.08 11:21

Malá se mi narodila císařem.Přinesli mi ji asi až za 18hodin po porodu a záchvat mateřské lásky se nekonal :( Byla jsem z toho zmatená,ale jak říkáš,všechno bolelo,všechno byl problém,kojení nešlo…Trvalo to ještě nějakou dobu i doma,ale ne že bych ji neměla ráda,ale právě,že tak nějak RÁDA,nebyla to tak šílená láska,jak jsem všude slyšela a četla a jakou jsem očekávala.Poznávala jsem to postupně,každý její úsměv ve ma vyvolával tu něhu a asi i tu LÄSKU.A dneska?Miluju ji tak,že občas nemůžu ani dýchat a položila bych život za to,aby tu teplotu nebo výražku neměla ona,ale já :wink: Já myslím,že je to takhle v pořádku,prostě každá jsme jiná a každá se s novou situací srovnáváme jinak.Toť můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
15.2.08 11:29

Ani u jednoho dítěte jsem nezažila záchvat lásky a štěstí. Jen bolest, únavu, vyčerpání… A pocit, že jsem špatná, protože jsem si myslela, že to tak mám jenom já.
Stejně tak jsem nezažívala žádné krásné pocity při kojení. Spíš naopak.
Celý život jsem se právě na tyhle pocity popisované v knihách strašně těšila a ono nic. Byla jsem ze sebe strašně zklamaná.
No, naštětstí už vím, že to ty knihy přehánějí a že je nás takových víc.
K dceři jsem si opravdovou lásku hledala snad půl roku, u syna to bylo rychleji. Dneska je miluji, za nic na světě bych je nedala, neublížila jim… ale po porodu jsem opravdu lásku necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
15.2.08 11:29

ahoj, já teda záchvat lásky měla hned po porodu, ale moje nejlepší kamarádka to tak neměla. Byla sice v jiné situaci než ty, ale stejně. Bylo jí dvacet když otěhotněla s přítelem, se kterým už to vypadalo na rozchod, takže téměř nechtěná svatba, téměř nechtěné těhotenství…když se malej narodil byla už sama a už v porodnici doktoři uvažovali o psychiatrovi, malej jí nic neříkal, všechno kolem něj dělala protože prostě musela :( Nakonec se tím vším nějak prokousala a tak v jeho roce se to zlomilo, teď je klukovi patnáct a miluje ho nade vše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
15.2.08 11:33

Ahojky,

mně okamžitě popadly ochranitelské pudy.. po císaři jsem sice dceru mohla mít chvíli u sebe (na sále), ale pak mi ji vozili jen na přisátí a já šílela, jak se asi cítí, ztracená bez mámina bezpečného bříška, bez mého hlasu, uklidňujícího tlukotu srdce… Jen co mne z JIPky pustili na šestinedělí, okamžitě jsem si vzala dceru k sobě.. sice chtěli, ať ještě 2 dny jsem bez ní že mi ji budou jen nosit na kojení, ale to nepřipadalo v úvahu.. už jsem chtěla mít nad miminkem kontrolu sama…

Láska to tehdy také podle mne nebyla, jen ochranitelství něčeho mého (našeho), co je odkázáno na mne a ne na nějaké cizí lidi…

Myslím, že nemusíš být zmatená, tvůj partner to cítil podle mne podobně jako ty…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
15.2.08 11:33

Ahoj, já měla záchvat lásky až u druhého porodu, to jsem byla celkově klidnější, už jsem věděla, co a jak a když prcek vylezl na svět, tak jsem ho chytila za ty droboučké ručičky a myslela jsem, že se láskou pominu. Ale u prvního jsem na něj jen koukala, vyčerpaná, unavená, nevěděla jsem, co s ním mám dělat a spíš než s láskou, tak ze zvědavosti jsem ho okukovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
15.2.08 11:43

Kdo to teda v těch časákách (Betynka, Maminka…) píše?? Pak jsou většinou prvorodičky zklamané, že se nedostavila očekávaná euforie. Taky asi maminky které čekají druhé nebo třetí nebo xté miminko asi takové časopisy nekupují protože mají vlastních zkušeností na rozdávání. Taky si kolikrát říkám že při druhém dítěti už bych tak nestresovala k každou prkotinou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.2.08 11:48

Ahoj, u me se take zachvat lasky nekonal…A to jsem po porodu ani nijak zvlast bolava nebyla, spis jenom zmatena, jak jsem nevedela do ceho poradne jdu..U druheho potomka to bylo daloko lepsi, byla to pohoda, clovek uz vi co ho ceka. Ale take opravdovy zachvat se nedostavil…Ated? Ted jsou to samozrejme nasi milackove, a treba vecer kdyz uz je klid, a premyslim, a uvedomim si jak moc je miluju, ze me to az vhani slzy do oci, jojo, zenska se uplne zmeni, kdyz ma ratolesti..misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
15.2.08 11:53

Že jo?? :lol: Třeba teďka spí, a já furt nakukuju, protože už spí 1,5hod a mně se po něm strááááášně stýská, zdá se mi že už jsem ho nekonečně dlouho nepomuchlila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
15.2.08 12:11

Ahojky,

taky nevím, kdo to do těch časáků píše :roll:

Kamarádky mne předem připravily na to, že žádný záchvat mateřské lásky se asi konat nebude. Porod jsem měla rychlý, moc vyčerpaná jsem nebyla, za 2 hodiny už jsem seděla. Měla jsem pocit úlevy, byla jsem trochu zmatená a vyjukaná z miminka, měla jsem velkou radost a cítila jsem taky pýchu na to krásné miminko. Ale ta „velká“ láska, kdy se mi občas zatají dech, když si uvědomím, jak ho mám ráda, přišla tak nějak postupně později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
15.2.08 12:11

Tři porody a ani jeden okamžitý záchvat lásky :)

Poprvé: obrovská úleva, překvapení a údiv
Podruhé: paráda, je to za mnou - a po chvíli safra, mohla bych se zeptat, co se nám to narodilo :D
Potřetí: Zase baba? Tak to je fór…

Miluju všechny tři, ale u všech to přišlo postupně a nenápadně…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
15.2.08 12:13

Ahoj,
nevim teda, jestli bych to nazvala „zachvatem lasky“ :), ale matersky pudy me prevalcovaly hned od prvniho okamziku a to sem dceru videla jen pet vterin po cisari, nez sem upadla do bezvedomi, a pak az rano po probuzeni. Myslim, ze jak to kdo ma, nezalezi na porodu - u me to stalo za prd, 23 hodin v porodnici a nakonec stejne cisar, u kteryho sem jeste navic rvala bolesti, a presto sem z ni byla nadsena hned od zacatku. Bude to proste asi zalezitost nejake chemie v mozku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
15.2.08 12:57

Ahoj

u prvního nevím,co to je záchvat lásky,byla jsem z něj neštástná,když jsem si ho v porodnici prohlížela,jak je malinký a bezbranný a odkázaný na mě!!!Spíš jsem brečela,že ho nezvládnu,co s ním budu dělat???bála jsem se ho!

A u druhýho,jak se narodil a dali mi ho na břicho,tak mě přepadla taková láska,že jsem se nesmírně tetelila štěstím a hned jsem ho utěšovala,jak plakal…To bylo fakt nádherný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
15.2.08 13:05

Ahoj,
u mě se taky žádný „záchvat lásky“ hned po porodu nekonal. Byla jsem šťastná, že jsme oba přežili, malý je zdravý, ale jinak šlo všechno tak nějak mimo mě.
Začínala jsem si všechno uvědomovat postupně, ještě v jeho 2 měsících jsem seděla u postýlky, koukala, jak spí a přemýšlela, jak je možný, že se tohle stane a že je to opravdu MOJE DÍTĚ a já ho dokážu milovat víc, než jsem si dovedla představit 8O :D ( a přitom byl plánovaný a radostně očekávaný)

Mmch na tohle téma vyšel článek i s úvodníkem v poslední Mámě a já :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
15.2.08 13:18

U me se nic takoveho nekonalo, zadnej zachvat lasky ci neco podobneho. Trvalo to delsi dobu, nez se to rozjelo. Mela jsem slusnej poporodni blues a mela jsem co delat sama se sebou. KOjeni neslo, prckova mela tezkou zloutenku a ze by nejak pomohly sestry se taky rict neda. Jeste, ze mam tak skveleho chlapa a uzasnou kamosku co mi pohli, dodneska jsem jim za to strasne vdecna.
Ted bych ji laskou sezrala :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky