Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jelikož jsem měla prvního pinďu v létě, nemám zkušenosti s rýmou u tak malého dítěte…stačí kapičky do nosu a odsávat odsávačkou?Myslím, že by se mělo opatrně a né moc často,ale fakt nevím…nechce se mi kvůli rýmičce běžet hned k doktorovi…
Mila
Ondra mel rymu v 8 dnech a trvala pres tyden
. Odsavala jsem, kapala morskou vodu a vyvysila hlavicku v postylce (knihami). U doktorky jsem nebyla.
Daleko jemnější a štrnější je odsávání vysavačem (i když to zní divně je to tak). Postačí kapat voda a pokud není teplota a ani jiné příznaky, myslím, že k Dr. nemusíte.
L.
Ahoj,
my jsme měli rýmu a kašel ve 2 měscících. U MUDr. jsme byli (zrovna byla pravidelná KO). Takže:
Rýma a kašel se prý miminek drží 1-2 týdny. U nás to trvalo cca 6 dnů a pak jsem ještě tak 2 týdny ráno a večer odsávala rýmičku.
Přeji brzké uzdravení.
Moje holčička má rýmu teď - kapu kapky Libenar, zvýšená poloha v postýlce, odsávání vysavačem - to dělám vždy když jí to v nosíku dost buble asi1× za 2 hod, snad to není moc často, a na postýlce máme mokrou plínu na zvlhčení vzduchu. Já jsem doktorce volala jen jestli to dělám dobře - jiného rádce kromě emimina nemám. Řekla mi že léčená rýma trvá týden, neléčená 7 dní. No mi ji už ten týden máme, ale zlepšení nevidím ![]()
Malá měla pořádnou rýmu v měsíci, já u doktorky byla, protože kvůli zahlenění i zvracela, tak jsem byla vyplašená. Předepsala dětské nosní kapky (bez názvu), ty moc nezabíraly, já koupila odsávačku na vysavač, ta zabrala okamžitě. Pak jsem koupila Libenar a preventivně vykapu nosánek vždycky po koupání, v tomle počasí ho má plný každou chvíli. Odsávačku díky Libenaru ani nemusím moc používat, někde jsem slyšela, že se namá moc používat, ale nevím, co je na tom pravdy.
Anonymni píše:
Ahoj holky,to je jako jaky vysavač na odsavání rýmy?
Tak zrovna na tohle jsem se taky chtěla zeptat
Vím, že je nějaká odsávačka, která se nasazuje na vysavač, ale jak to tady popisujete, tak to vypadá, že odsáváte přímo jen vysavačem a nevím co si o tom myslet, jestli je to jen mé zdání nebo fakt ![]()
Ahoj, na vysavač je tahle odsávačka a je super.
http://www.babyvac.cz/
@Anonymni píše:
Ahoj holky,to je jako jaky vysavač na odsavání rýmy?
Je odsávačka na vysavač a doporučuji. Samotné mi ji doporučila kamarádka a nemůžu si jí vynachválit. Nosánek je čistý během minutky
Zdravim, taky nas trapi rymicka je nam sedum tydnu..zvlhcujeme mame vyvysenou postylku a nejak se nam to nelepsi uz to bude skoro tyden. Chtela bych se zeptat odsavam odsavackou na vysavac pred tim chvilku kapnu morskou vodicku Quixx baby, odsavame zhruba po trech hodinkach ale strasne to trva je to skoro hodinove odsavani s pauzama
jelikoz ze začátku cca deset minut skoro nic nejde ale porad mu tam bubla pak se to najednou rozjede tak tahame spoustu hlenu a pak se to zarazi ale stale trosku bubla az se mu treba zacne zvedat zaludek ale neblinka jen se lekne jak uz to ma nakraji v krcku tak plaka plaka dokud nema cisty nosik aspon tak aby se mu hezky dychalo a nebublalo tak odsavame dal chvilku nic a pak se to zase spusti.. nakonec se nam uvolni dychani a je to ok. Nevite jestli existuje neco co ty hleny rozpusti nebo neco co nam pomuze rychleji odsat je to hrozne ho trapit takovou dobu vysavac ho uklidnuje ale ve chvili kdy zacneme tahat hleniky ven place. Nemuzu odsavat kratsi dobu jelikoz plaka sam z toho jak mu to tam bubla je klidny a zacne se usmivat az kdyz muze krasne dychat. Ale takovou dobu
je to hrozne ![]()
@Misa310 píše:
Zdravim, taky nas trapi rymicka je nam sedum tydnu..zvlhcujeme mame vyvysenou postylku a nejak se nam to nelepsi uz to bude skoro tyden. Chtela bych se zeptat odsavam odsavackou na vysavac pred tim chvilku kapnu morskou vodicku Quixx baby, odsavame zhruba po trech hodinkach ale strasne to trva je to skoro hodinove odsavani s pauzamajelikoz ze začátku cca deset minut skoro nic nejde ale porad mu tam bubla pak se to najednou rozjede tak tahame spoustu hlenu a pak se to zarazi ale stale trosku bubla az se mu treba zacne zvedat zaludek ale neblinka jen se lekne jak uz to ma nakraji v krcku tak plaka plaka dokud nema cisty nosik aspon tak aby se mu hezky dychalo a nebublalo tak odsavame dal chvilku nic a pak se to zase spusti.. nakonec se nam uvolni dychani a je to ok. Nevite jestli existuje neco co ty hleny rozpusti nebo neco co nam pomuze rychleji odsat je to hrozne ho trapit takovou dobu vysavac ho uklidnuje ale ve chvili kdy zacneme tahat hleniky ven place. Nemuzu odsavat kratsi dobu jelikoz plaka sam z toho jak mu to tam bubla je klidny a zacne se usmivat az kdyz muze krasne dychat. Ale takovou dobu
je to hrozne
Doktorka dnes říkala že rýma u miminka může trvat i 14 dní. Zajděte za vaším dětským doktorem a on vám něco napíše. My jsme dnes dostali kapky do nosánku které nám v lékárně namíchaly
@Kira89 píše:
Doktorka dnes říkala že rýma u miminka může trvat i 14 dní. Zajděte za vaším dětským doktorem a on vám něco napíše. My jsme dnes dostali kapky do nosánku které nám v lékárně namíchaly
No u Dr. Jsme prave byli a rikala odsavat a strikat morskou vodu jenze to nejak nepomaha jeste rikala ze mame dat nasivin tak ho asi jeste zkusime pred odsavanim dame morskou vodu a po odsavani kapneme nasivin a uvidime je to hrozny chudinka
jinak dekuju a at jste brzo fit
@Misa310 píše:
No u Dr. Jsme prave byli a rikala odsavat a strikat morskou vodu jenze to nejak nepomaha jeste rikala ze mame dat nasivin tak ho asi jeste zkusime pred odsavanim dame morskou vodu a po odsavani kapneme nasivin a uvidime je to hrozny chudinkajinak dekuju a at jste brzo fit [/citace
@Misa310 píše:
No u Dr. Jsme prave byli a rikala odsavat a strikat morskou vodu jenze to nejak nepomaha jeste rikala ze mame dat nasivin tak ho asi jeste zkusime pred odsavanim dame morskou vodu a po odsavani kapneme nasivin a uvidime je to hrozny chudinkajinak dekuju a at jste brzo fit
Děkuji také vám přeji brzké uzdravení. Nám napsala pamycon tak se na nej zkuste zeptat.