Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, dnes jsme byli na neurologie a mam takove rozpolcene pocity. Nikdy jsme tam nebyli, ale nejak jsem nepochopila, proc chtel doktor ukazat na povel Tomikuv usmev. S cim to souvisi a co z toho mohl vypozorovat?? Tomik se na me usmiva, teprve zacina, ale rozhodne to nedela na povel. A muzu rict, ze mi bylo trapny se pred doktorem pitvorit a snazit se jako blazen, aby se Tomik usmal. Nastesti se pak usmal na doktora a to mu stacilo, ale pry to mame do priste trenovat. Byli jsme tam kvuli zvedani hlavicky, tak jsem usmev moc neresila, ale ted se mi to rozlezelo a tak me zajima, zda mi nekdo nereknete, proc to chtel tolik videt. Tomikovi je 2,5 mesice. Diky.
Neurologie a zvedání hlavičky - hmmmm, tak mě napadá, že úsměv vzniká díky svalům a ty jsou ovládány nervy, tak třeba proto, mimický svaly máš i na krku, tak se tím možná dá něco vysledovat
no možnám jsem vedle jak ta jedle, ale jiný důvod nevím, nejsem ani náznakem z oboru
ale asi to nějaký opodstatnění má snad někdo řekne víc
Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:51
Alenko , taky jsme chodili na neurologii a na úsměv se ptali taky a já jsem stará koza zvědavá, se na vše ptám
- proto můžu být za chytrou…chichichi , sice doktorka nechtěla, aby se smál na ní
, ale ptala se jestli se směje z toho důvodu, že v určitém věku miminka, miminko má reagovat na vnější podněty, právě tím úsměvem…takže pokud se směje na Tebe, tak je vše v naprostém pořádku…se ani nedivím, že na doktora se nechtěl smát
, bych se taky nesmála
a nevím teda, proč máte jako trénovat se smát zrovna na povel, až se malýmu bude chtít, tak se zasměje sám…doktor trošku s prominutím „divnej“…takže buď v klidu
!!!
taky chodíme na neurologii, a já si myslím že ten úsměv psíš souvisí s psychyckým vývojem dítěte, než s motorickým. A rozpolcená nebuď, my už tam chodíme jenom se sportu, pan doktor vždycky něco brebentí, stejně každé mimi se vyvýjí jinak a oni mají jenom ty svoje tabulky… ![]()
Každé mimino nakonec začne lézt, stát, chodit - tabulky, netabulky!!!!
Ahoj,
taky jsme sledovaní na neurolce, naši kluci se ale smějou na každýho, takže i na pí dr. Do zprávy napsala - hezký sociální kontakt. U mimin je motorika a psychika provázaná, pokud by se vůbec nesmál, byl by to pro dr. další dílek do skládačky.
Tak to jste me trochu uklidnily, ale uz ted se desim dalsi navstevy, kdy to zase budeme predvadet jako cvicene opicky.
No tos to hezky napsala - jako cvičené opičky…
![]()
Počkej až budou očekávat že se na pobídku bude otáčet na jeden bok, na druhý bok a nedej bože když to na povel nepude ![]()
Skutečně už se tomu jenom směju, náš prcek přestože je to už velký dacan tak tam vždycky leží na zádech jak vyvrženej vorvaň takže doktorovi nezbyde nic jiného než se mně ptát co už umí a věřit mi že si nevymýšlím ![]()
Ivusha: tak to sedí
Zrovna posledně tam ležel jak placka ani se nepřetočil na břicho. Přitom doma ho nemůžu ani přebalit ani oblíct, protože je jak z hadích ocásků a neustále u něčeho stojí
Ale naše dr. je super, nespěchala, cvrlikala na něj poctivě až se teda uráčil se mrsknout a nakonec i sednout a stoupnout ![]()
Lasička