Kakáme jen jednou za týden

109
11.2.08 11:41

Kakáme jen jednou za týden

Ahoj všichni! Vím, že kakání miminek jednou za týden a možná i víc dní je normální, ale u nás ten „kakací den“, vlastně i noc je doslova porod. :cry: Jakoby si všechno schovával až na ten den a pak 24 hodin neustále produkoval porce, za které by se dospělý nemusel stydět. Problém je však v tom, že pro něj je těch 24 hodin plných pláče, bolesti, totálně probděné noci, nechce jíst, nechce pít. Dá se to nějak upravit?Třeba Probiotickými kapkami nebo nepomůže na to nějaký Lactobacillus? Navíc se teď situace ještě víc zhoršila poté, co jsme museli přestat kojit a jsme na Sunaru. Není třeba hůř stravitelnější než Nutrilon? Mám pocit, že jsem slyšela, že Nutrilon má v sobě víc právě těch lactobacilů nebo či co to je. Už nevím, co s tím. Krom toho, noc před, strašně prdí a ještě víc smrdí. Tak nosíme, chováme, pusinkujeme :? Poradíte? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1751
11.2.08 12:02

Kadění jednou za týden je ok, ale pozor, jen u plně kojených mimin. Pokud je na UM a na příkrmech, měl by kadit denně. Vůbec se nedivím, že u toho tak vyvádí, musí ho už dost bolet bříško. Já bych se poradila s dr., nebo jestli to chceš nejdřív zkusit sama, tak mu dávej: hodně tekutin, žádná mrkev, žádná rýže, hodně švestkové přesnídávky a šťávy… + v lékárně ti určitě poradí, co koupit…

Držím palce, ať se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
11.2.08 12:17

Ahoj,

mame taky problem s kakanim i kdyz kaka kazdy den 1×, tak je to jen par pidi bobku. Nejhorsi je, ze se ji udelal nejaky vyrustek na zadecku a doktori rikaji, ze to je prave z toho spatneho kakani.

Nam poradili, ze mame zkusit Nutrolin B kapky. To maji deti rady. A k tomu spousta babskych rad, jako ovocne stavy, svestky, boruvky. Docela me prekvapilo, ze treba bile pecivo jist nema, ze to stavi. U nas je jeste problem od malicka, ze Zoe skoro nic neji a je problem do ni cokoliv dostat. Jeste jsem si vzpomnela, ze do jogurtu mame pridavat vlocky, ale nevim, jak je to u 7m mimi. Mala uz je starsi…Jeste jsem ted objevila kasi na dobrou noc proti zacpe, tu byste mohli vyzkouset…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
11.2.08 12:40

U nás zabírá kaše od Nestlé na dobré trávení, jmenuje se to PROTI ZÁCPĚ. Odpoledne dávám švestkovou přesnídávku HIPP, jinou jsem švestkovou nesehnala. Zkoušela jsem i pitíčko HIPP švestkové, ale to mě malá nechtěla. Z těch probiotik máme Biopron, dá se sáček denně do jídla, nebo pití. Já jsem dávala po troškách, protože to pak bylo cítit a malá to odmítala. Je to právě na úpravu trávení. Honzík to měl na střevní potíže, tak jsem to dávala i Renatce že právě špatně kakala a uplně se to upravilo, teď kaká pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
11.2.08 12:58

AHoj, taky jsme měli problém. Nevím, kdo vymyslel, že se má dítku dávat týden mrkev, další týden mrkev s bramborem… Jak to pak asi dopadá, že?

Kromě jogurtu, švestky, syrové mrkve atd. u nás zabral nočník. Do toho se mu kajdilo mnohem líp než do plíny. Okamžitě pochopil, na co je a hned napoprvé se vykajdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
11.2.08 13:34

Ahoj,

možná bych doporučila i Biopron na úpravu střevní mikroflóry. Nebo podobný výrobek (u Biopronu je výhoda že dětem obvykle chutná). Zkusit vyměnit UM. Přidat nějaké „projímací“ změkčující jídla (ovoce, švestky, meruňky) hodně tekutin (bacha na Kubíky a podobné džusíky- tvrdí). :? Rozhodně u dítka na UM a ještě třeba i s příkrmem je jednou týdně málo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
12.2.08 12:37

Děkuji moc! Jsme teprve na začátku. Na UM jsme přešli teprve v pátek. Když byl kojenej a s příkrmem, kakal taky jen jednou za týden, to jsem věděla, že je ok. Teď mě ty bolesti ale vyděsili. Přešli jsme na Bebu, švestky, meruňky atd :wink: Mudra mi říkala, že přechod z MM na UM dělá většinou dětem problémy. Snad se to spraví.
Hezký den Maaca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
12.2.08 13:56

Markétka jako kojená kakala jednou za 3 týdny, co jsme přešly na UM, tak ze začátku 1× týdně, ale evidentně jí to nevadilo. Pro jistotu jsem ale měnila značky, Nutrilon (a žlutý sytící obzvlášť) stavěl, Hami o malinko lepší a Sunar to teprve rozjel, kaká teď tak obden, max. po 3 dnech - a už po jakékoliv značce, takže jsme se vrátily k Hami, večer s kaší. Trochu tomu možná napomohly i příkrmy - zatím jsem zkoušela jen mrkev a bramboru. A konečne už nesmrdí když si prdne :D , jako kojená se mohla měřit s chlapama :D :D :D .
Co dáváš za UM? Třeba o Nutrilonu slýchám nejčastěji, že staví… a obzvlášť ty sytící. Dost si ještě chválí Bebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
12.2.08 14:04

A - omlouvám se, teď čtu „přešli jsme na Bebu“ :oops: :D … tak snad se to brzy zlepší :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí