zvedání hlavičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
130
10.2.08 09:25

zvedání hlavičky

ahojte maminy když dám naši malou pást koně (2 měsíce má) tak se nezapírá o ruky …hlavičku trochu zvedneme…dávám ji několikrát za den na bříško ale řveme u toho 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
130
10.2.08 09:28

jo zapoměla jsem tam dopsat že někdo říká že už by to měla zvládat sama a někdo že je ještě malinká takprávě nevím jak na tom jsme.Můžete mě poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
10.2.08 10:42

Já bych v první řadě zachovala klid. . .u nás to probíhá tak, že dám na bříško, malá pár vteřin kouká, pak se poblinká (reflux), pak jí do toho spadne hlava a tím končím akce s nácvikem pasení. První byla to samý a je ok. Takže bych občas na chvilku na bříško dala, když má dítko dobrou náladu, ručičky hodně pod sebe a když začne brečet, tak bych jí netrápila, čas přijde. Toť můj názor a tyhle věci fakt neřeším. Stejně tak nebudu, jestli se mi přetočí ve 4 nebo 7 měsících, však on ten správný čas přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
10.2.08 10:50

Neboj, ještě je malinká. Každý den to chvilku zkoušej, ona se to naučí. Má ještě čas.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
10.2.08 11:04

Jojo, ve dvou mesicich se mi mala taky o ruce nezapirala, az ve ctyrech, i kdyz hlavicku celkem zvedala. Hlavu ma zvedat az ve trech a poradne past kolem toho 4. Takze klid. Jo a taky mi na brise rvala a blinkala (po jidle) a pred jidlem zase byla vztekla ze ma hlad, takze jsme skoro netrenovaly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
10.2.08 11:17

Nám dost pomohlo trénování na tom velikém balónu. Malý taky na bříšku vůbec nechtěl být, navíc měl třmínky, takže jsme to směli zkoušet vždy jen na chvilku před koupáním. A když jsme ho dali na balón a pomalu s tím balónem pohybovali tam a zpět, tak se to zlomilo a po pár dnech jsme už mohli pokládat na rovné. Ono je to na tom balónu jednodušší. Jo a inspirovala mě nějaká diskuse tady na eMiminu, takže dodatečně dík :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
10.2.08 11:32

No já si myslím, že se to dneska fakt přehání…to Ti řekla doktorka? Nám řekla, že od narození, ho mám na bříško dávat každej den 15 minut, řval mi u toho, jako tur, takže na bříšku byl maximálně večer asi 1 minutu po koupání…kdy začal pást koníčky ukázkově už nevím, ale je mu 11 měsíců a chodí kolem nábytku a to, jak měl držet hlavičku už mě jaksi nezajímá.

Žanet , každé miminko je jiné a každé má svoje tempo a v tomto případě bych se případně vykašlala na rady doktorky a držela se svého maminkovského srdíčka…

Snad mě za to nikdo neukamenujete!

Moje mudra teď např. přišla se skvělou věcí: Mirdovi je 11 měsíců a když jsem jí minulý pondělí na KO řekla, že chodí kolem nábytku, tak mi řekla, že ho mám hlídat a posazovat, že nemá STÁT natož CHODIT!!!! :twisted: :twisted: :twisted: Stačí vám to???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
10.2.08 11:53

Doktorka nám to řekla a dokonce nám řekly vojtovku ale tu jsem po 2 dnech cvičení zatrhla a taky už máme nového doktora . Chtěla jsem vědět jestli jsem to nezatrhla neprávem , ale vidím že máte stejný názor :) Tak to mě spadl kámen ze srdce. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
10.2.08 16:18

Ahoj Žaneto, já bych to taky moc neřešila, až přijde její čas, tak určitě začne krásně pást. I když já mám co říkat. Našemu Kubovi jsou tři měsíce a pár dní a ještě pořádně sám neudrží hlavičku (na bříšku krásně, ale když ho chovám tak jen chvilinku od mě hlavu odlepí a když ho zvedám z postýlky, tak ji nepřitáhne skoro vůbec, padá mu dozadu). I když u nás je to asi tím, že šel kleštěma :cry: . Od jeho 14 dnů s ním pravidelně cvičím Vojtovku, u toho je samozřejmě děsnej řev, ale výsledky to myslím má. Taky pořád řeším, co by už měl dělat a nedělá (například o deset dní starší holčička od mé kamarádky se už sama krásně přetáčí na bříško a hlavičku samo drží jako profík), pak si ale vždycky řeknu, že každej je jinej a ono to i na chvíli pomůže :-) Takže hlavně klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
10.2.08 16:28

Ahoj,
tak Deniska na ještě na 3 měsíční kontrole hlavičku nezvedala vůbec. Ale myslím, že jsem si to zavinila sama, protože měla třmeny a ji na to bříško nedávala vůbec. Tak jsme dostaly 14 dní, jinak Vojtovka. Poctivě jsme během těch 14 dní na bříško dávali a udělala obrovský pokrok. Takže jsme cvičení unikly. Teď už lítá kolem nábytku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí