Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojte maminy když dám naši malou pást koně (2 měsíce má) tak se nezapírá o ruky …hlavičku trochu zvedneme…dávám ji několikrát za den na bříško ale řveme u toho ![]()
jo zapoměla jsem tam dopsat že někdo říká že už by to měla zvládat sama a někdo že je ještě malinká takprávě nevím jak na tom jsme.Můžete mě poradit?
Já bych v první řadě zachovala klid. . .u nás to probíhá tak, že dám na bříško, malá pár vteřin kouká, pak se poblinká (reflux), pak jí do toho spadne hlava a tím končím akce s nácvikem pasení. První byla to samý a je ok. Takže bych občas na chvilku na bříško dala, když má dítko dobrou náladu, ručičky hodně pod sebe a když začne brečet, tak bych jí netrápila, čas přijde. Toť můj názor a tyhle věci fakt neřeším. Stejně tak nebudu, jestli se mi přetočí ve 4 nebo 7 měsících, však on ten správný čas přijde.
Neboj, ještě je malinká. Každý den to chvilku zkoušej, ona se to naučí. Má ještě čas.
Halka
Jojo, ve dvou mesicich se mi mala taky o ruce nezapirala, az ve ctyrech, i kdyz hlavicku celkem zvedala. Hlavu ma zvedat az ve trech a poradne past kolem toho 4. Takze klid. Jo a taky mi na brise rvala a blinkala (po jidle) a pred jidlem zase byla vztekla ze ma hlad, takze jsme skoro netrenovaly ![]()
Nám dost pomohlo trénování na tom velikém balónu. Malý taky na bříšku vůbec nechtěl být, navíc měl třmínky, takže jsme to směli zkoušet vždy jen na chvilku před koupáním. A když jsme ho dali na balón a pomalu s tím balónem pohybovali tam a zpět, tak se to zlomilo a po pár dnech jsme už mohli pokládat na rovné. Ono je to na tom balónu jednodušší. Jo a inspirovala mě nějaká diskuse tady na eMiminu, takže dodatečně dík
.
No já si myslím, že se to dneska fakt přehání…to Ti řekla doktorka? Nám řekla, že od narození, ho mám na bříško dávat každej den 15 minut, řval mi u toho, jako tur, takže na bříšku byl maximálně večer asi 1 minutu po koupání…kdy začal pást koníčky ukázkově už nevím, ale je mu 11 měsíců a chodí kolem nábytku a to, jak měl držet hlavičku už mě jaksi nezajímá.
Žanet , každé miminko je jiné a každé má svoje tempo a v tomto případě bych se případně vykašlala na rady doktorky a držela se svého maminkovského srdíčka…
Snad mě za to nikdo neukamenujete!
Moje mudra teď např. přišla se skvělou věcí: Mirdovi je 11 měsíců a když jsem jí minulý pondělí na KO řekla, že chodí kolem nábytku, tak mi řekla, že ho mám hlídat a posazovat, že nemá STÁT natož CHODIT!!!!
Stačí vám to???
Doktorka nám to řekla a dokonce nám řekly vojtovku ale tu jsem po 2 dnech cvičení zatrhla a taky už máme nového doktora . Chtěla jsem vědět jestli jsem to nezatrhla neprávem , ale vidím že máte stejný názor
Tak to mě spadl kámen ze srdce. ![]()
Ahoj Žaneto, já bych to taky moc neřešila, až přijde její čas, tak určitě začne krásně pást. I když já mám co říkat. Našemu Kubovi jsou tři měsíce a pár dní a ještě pořádně sám neudrží hlavičku (na bříšku krásně, ale když ho chovám tak jen chvilinku od mě hlavu odlepí a když ho zvedám z postýlky, tak ji nepřitáhne skoro vůbec, padá mu dozadu). I když u nás je to asi tím, že šel kleštěma
. Od jeho 14 dnů s ním pravidelně cvičím Vojtovku, u toho je samozřejmě děsnej řev, ale výsledky to myslím má. Taky pořád řeším, co by už měl dělat a nedělá (například o deset dní starší holčička od mé kamarádky se už sama krásně přetáčí na bříško a hlavičku samo drží jako profík), pak si ale vždycky řeknu, že každej je jinej a ono to i na chvíli pomůže
Takže hlavně klid ![]()
Ahoj,
tak Deniska na ještě na 3 měsíční kontrole hlavičku nezvedala vůbec. Ale myslím, že jsem si to zavinila sama, protože měla třmeny a ji na to bříško nedávala vůbec. Tak jsme dostaly 14 dní, jinak Vojtovka. Poctivě jsme během těch 14 dní na bříško dávali a udělala obrovský pokrok. Takže jsme cvičení unikly. Teď už lítá kolem nábytku ![]()