Jak často Sab Simplex?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
178
12.2.08 13:32

Jak často Sab Simplex?

Zdravím všechny maminky, které mají také zkušenosti se šílenou „tříměsíční kolikou“ - málého to trápí takřka nepřetržitě,ale přijde mi, že na noc mu docela zabírá Sabík. Chci se zeptat, protože na příbalovém letáčku tahle informace není, jak často se může dávat? Já se tedy nesnažím ho dávat stále po 3 hodinách,ale začnu třeba v šest večer a do rána mu ho po těch třech hodinách, když jdu kojit, dám…ale nevím jak dlouho se to může?
Díky za vaše zkušenosti.Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
386
12.2.08 13:35

Ahoj Milo,
Adámkovi jsem ho ze začátku dávala před každým kojením - na doporučení lékařky. Prý je neškodný, jen ve střevech váže na sebe vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
12.2.08 13:40

To jsem chtěla slyšet .-)))) Malému chutná a v porodnici tomu sestřičky říkaly „dobrůtka“,ale měla jsem strach, zda se to nemá přehánět… :-) Dík, uklidnila si mě .-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
12.2.08 20:07

Taky jsem dávala před každým kojením a nemyslím si,že by to malého nějak poznamenalo :wink:
Tak ti přeji,ať už je aspoň duben,to už bude líp :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
13.2.08 20:55

ted už je to lepšíahoj Mílo,já ho taky dávala před každým kojením a ještě ted ho dávám na noc,my se bez něj nehli ani na krok :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
13.2.08 20:59

ahoj my jsme Sab krutě zvraceli,
ale doktorka nám tehdy říkala, že ho máme dávat při každém krmení. Takže pokud ho snášíte, klidně dávej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
13.2.08 21:10

Ahoj, my taky dávali při každém jídle a ještě u každého přebalování mazali bříško pupíkem a přežili jsme :) docela mě uzemnila zmínka o sabu v porodnici, mě tvrdili, že až přijdeme domů mám si vařit fenyklový čaj a malý ho dostane v mlíčku, konečně někde kde nejsou předpotopní, dětská doktorka nám ho dala hned při první návštěvě a vychvalovali jsme ho do nebes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
14.2.08 09:11

Holky,
já teda úplně zírám 8O . Nám řekli, že Sabík se může až od třech měsíců a magistra v lékárně mi dokonce vynada, když jsem ho chtěla koupit a malé bylo teprve 10 týdnů - prodala mi jen feniklový čaj a chtěla mi nacpat rektární rourku, baba jedna. Sabíka jsem koupila jinde a do té lékárny už radši nechodím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
16.2.08 10:02

Ahoj,
znáte Baby Calm? Moje Inna na něm byla skoro 4 měsíce. Není to chemie jako Sab (i ten je samozřejmě neškodný, jen mi to přišlo jako lepší alternativa). Baby Calm je čistě přírodní, je tam olej z anýzu a fenyklu a moc jí chutnal. Dávala jsem taky před každým kojením, mají ho v každé lékárně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
16.2.08 10:12

Ahoj, taky jsem si říkala, že sem hodím dotaz, jak často Sab, ale předběhli jste mě..
My jsme koupili i Sab a i Baby Calm a v lékárně a na naší lednové diskuzi jsme zjistili, že Sab je spíš na bolení bříška, kdy se kvašením mléka dělají ve střevech bubliny a Sab je pomůže zlikvidovat a miminko je pak vyprdí, kdežto Baby Calm je jen na prdíky. V lékárně mi magistra říkala, že se to může i kombinovat, mě zatím spíš pomáhá Sab Simplex..A v porodnici ho dávali taky, v lékárně bez problému, dávám 5 kapek před kojo, na večer to zvyšuju dle potřeby :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
18.2.08 15:15

Fenyklový čaj ani rourka nejsou předpotopní. Mohou také hodně pomoci. Když máte například miminko, které po sabu blinká.

Mám dvě děti, každé jiné. U starší nakonec nezabíral ani samotný sab a nejlepší byla rourka a pravidelně 2× denně mamka musela fenykl. Každé kojení byla procedura. Nakapat sab. Nakojit. Při prvním pláči namazat bříško Pupíkem, promasírovat, pokopat nožičkama. Když nezabralo nic, pak naběhla rourka. Nemohla jsem jíst skoro nic. Všechno mě nadýmalo a pak následně i Evku.

U mladší to byla pohoda. Stačilo jen večer tři týdny dávat Sab. Nekonalo se žádné hodinové řvaní. Nebylo potřeba uhoupávat do spánku. Po Sabu mi blinkala, takže byl jen jednou denně navečer a zbytek zachranoval fenyklový čaj a rourka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí