vztek u 9mes mimi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
13.2.08 20:46

vztek u 9mes mimi?

pomoc zkusene matky, mam 9mes klucinu a zda se, ze je trochu vztekle povahy. pri prebalovani chce byt jen na brise, kdyz ho otocim na zada, tak zacne kopat nohama a vztekle vrestet a podobne vyvadi, kdyz ho krmim v houpaci zidlicce (zatim nesedi zato stoji u nabytku). jak na nej? ignorovat? domlouvat? neni trochu brzo na vzdor tak maleho prcka? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5255
13.2.08 20:52

zlobře:A bude hůř :lol: :lol: :lol: :lol: Né vážně,taky to znám,sice kapánek později,asi kolem roka,ale zato pořádně,vztekání vleže apod,třískání do stolu,nemyslím,že by byl vztekloun,ten to už docela přechází,takže to je určité období,ale mě pomohlo fakt ignorovat,nechat ho a šla jsem pryč nebo když je nejhůř,tak jsem mu plácla kapánek přes prdel a taky to pomáha :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
13.2.08 20:53

Jeje zlobře,
to my jsme měli taky , akorát že už od porodnice :lol: :lol:
Jsem byla pěkně nasupená na dětskou sestru, když mi dva dny po porodu řekla „ježiši ta je ale vzteklá!!!“ - a fakt byla, chudinka, takovej malej nervík. Nechtěla kojit, a všemožně to dávala najevo.
Dále nechtěla oblíkat (no to bylo něco, pochytat všechny ty končetiny!), o ležení na bříšku nemohla být řeč.
Chvíli jsme musely cvičit Vojtovu metodu, jeden cvik byl i na bříšku - no ten zkrátka nepřipadal v úvahu. Cvičilo se jen na zádech.

No a pak ve třech měsících se jí přestalo líbit klasické chování na ruce vleže, a chudinka zase šílela, než jsem přišla na to, že chce držet „vertikálně“, no prostě furt bylo něco.

Když přišel vzdor, tak to bylo jinačí. Už jí naštěstí zase přešel, ale taky jsme si užili! To bylo silnější než klasický rozčilování…

tak zlobre pevný nervy :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
13.2.08 20:56

jo ještě dodatek, tehdy jsem někde snad v Sama doma viděla takovou tu „chovací paní“ (nevím už jméno), která ukazovala, jak se má dítě držet, a měli tam nějakýho chlapečka Kristiánka, a Kristiánek kam se položil, tam ležel, jak ho chytli tak ho chytli, jak ho položili, tak zůstal ležet a ani nehlesnul (byly mu možná tak 4 měsíce, nevím) - a chovací paní si libovala, jak jí ty polohy fungujou…
A já jen zírala, jak to dítě bylo pořád v pohodě.
Kdybych jí tam ovšem půjčila naši dračici třeba tříměsíční, tak by jim zbořila studio 8) 8)
no ale stejně bych ji nevyměnila ani za největšího pohodáře, jednou je moje a milujem ji i vztekloučkou :lol:
ačkoli teď už je s ní taky řeč, když jí jsou tři. Leccos si nechá vysvětlit a taky líp poslechne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
13.2.08 20:57

Ahoj,

pred rokem jsem resila to same a divila se, ze obdobi vzdoru zacalo tak brzy. U nas opravdu v osmi mesicich bylo nejvetsi vztekani. Prebalit ho musis a u nas nezabiralo nic. Zkousela jsem zabaveni, zpivani, lechtani, plesknuti prez zadecek a stejne mi to bylo k nicemu. Proste z toho musela vyrust. Trvalo to asi 4 mesice a pak aspon trochu spolupracovala.
Pozitivni je, ze nejvetsi vzdor mame za sebou uz nejaky ten mesic a u vsech vrstevniku to zrovna graduje. Ted uz se rozcili jen 2× za den. Driv to bylo nonstop.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
14.2.08 12:55

Pitrisek: mám dojem, že pišeš o našem Matýskovi :-) Od narození všechno problém, představoval by si, že bude všechno řídit, o všem rozhodovat. Na vše odpovídá NE! No naštěstí je aspoň ten mladší kliďas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
14.2.08 16:37

Lasicko,
haha, tos mě pobavila :lol: :lol:
a my neodpovídáme pokaždý jen „ne“, my někdy, když máme tu správnou negativní náladu, tak odpovídáme i „nenenenenenenenenenenenene..... (pauza)…nenenenenenenenene!!!!!!!!“

no ale většinou se mi daří vítězit, ale je to teda vždycky lítý boj dvou umanutých osobností - já a moje zlatíčko :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.2.08 20:02

Pitrísek: tak my ještě dost používáme: nechciiiiii, já nechciiii anebo jiná varianta: já to chciiiii :-) Boj, to je to slovo :-) Ale už se lepším, studuju knihu Respektovat a být respektován i navštěvuju kurz k této knize a nestačím se divit, co dělám všechno špatně :-)
Lasička

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí