Termín porodu květen 2009

4243
29.8.08 21:21

Termín porodu květen 2009

Ahoj holky, včera jsem zjistila, že jsem těhotná. Nenašla jsem diskuzní skupinu Vás, které budou čekat mimčo v květnu. Vím, že je to brzo a pár Vás ještě přibude. Ale bude zajímavé si pokecat, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
107
30.8.08 07:57

Osmanko, tak prece jen to vyslo?:) GRATULUJU a preju pohodove tehu;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.8.08 09:46

Díky, snad to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.8.08 10:59

Ahoj Osmanko,
gratuluju k těhu a hlásím se též do května :wink: Mám svoji domovskou diskuzi v červnu 07, takže nevím, jestli zvládnu pravidelně navštěvovat obě, ale ráda alespoň občas nakouknu.
Mimochodem, přemýšlím, jak je možné, že na tvém metříku je psáno: zbývá 197 dnů, zatímco na mém 245 :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
30.8.08 12:30

Ahoj holky, taky můžu?

Včera a dneska pozitivní test. Poslední MS 25.7., ale jsem si naprosto jistá, že jsme počali 10.8., takže termín porodu někdy okolo 19.5.2009.

Všem // gratuluji a těm co budou testovat držím palce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.8.08 17:08

Jana T.: Zajímavé, nechápu, jak se to vypočítalo, ale počet týdnů souhlasí. Uvidím, jak to bude počítat.

Nela: Jasně, našla jsem někde nějakou kalkuli na datum porodu a tam vyšlo, že mám t.p. 12.5., poslední MS 5.8. Nicméně jsem to jinak nepočítala. U sebe termín početí myslím na 19.8., ale nejsem si jistá - zase na to mi reagoval test dnes dost výrazně a ve čtvrtek večer byl už pozitivní a to mám MS dostat až zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.8.08 19:12

Holky jak se počítají měsíce - po 4týdnech? To by pak při 40týdnech trvalo 10měsíců, nebo od data poslední MS je další stejný datum nový měsíc? Od kdy je vidět srdíčko, který týden je poslední možnost ukázání srdíčka než se jde na potrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
31.8.08 14:29

Ahojte…

tak se taky hlasim…ovsem zatim jenom hooodne tise :lol:
Uz mam za sebou spatnou zkusenost, tak abych to nezakrikla :roll: Navic jsem porad nervozni, aby to nebylo mimodelozni, protoze me poboliva levy trislo a chvilema i vys. Tak doufam, ze to bude jenom neco skriplyho :roll:
Jinak Neli jsme na tom dost podobne…posledni MS 25.7. a poceti 14.8. :)
Osmanko ty pocty by mely byt…10 lunarnich (po 28 dnech) nebo devet normalnich :) A srdicko je videt mezi 6-7 tt. A do kdy se ceka, jestli se ukaze? To je myslim dost individualni…taky podle doktora. Ja posledne sla na prvni ultz skoro v 8tt, jenomze srdi nebylo a dr. zhodnotila, ze to vypada tak na 6tt, ze treba se mi posunula ovu jinam a ze mam prijit za dva tydny. Cili podle mne uz ta dalsi kontrola byla skoro 10tt…srdi nebylo, takze jeste mi brala krev na hcg. Klesalo…cili dalsi den revize v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
31.8.08 15:03

Ahojky :wink:

Osmanko - mně zas vychází těch 244 dní akorát do 2. května, kdy jsem si spočetla pravděpodobný termín porodu.
Ono se těhu počítá právě spíš na týdny než na měsíce - to je jenom takové „lidové“ počítání, aby to bylo snažší a jinak je to 10 lunárních (10×28 dní), jak psala BRUMLA… A nad tím ustáním srdeční činnosti radši moc nedumej, i když já vím, že se to snadno řekne, v člověku ty obavy hlodají :roll: Teď na takové úvahy teda s Marjánkou nemám moc času, navíc ještě studuju - za 3 dny mám státnice :? , ale když jsem čekala Marjánku, tak jsem měla strach skoro pořád až do12. týdne :oops: Ale hlavu vzhůru - v květnu rodíme krásná miminka, uvidíš :wink:

Brumlo - to bude určitě OK, neboj!

Holky, kdy se chystáte k Dr.??? Na začátku těhu jsem chodila ke gynekologovi pravidelně 1× za měsíc, protože jsem měla jiné problémy a do toho přišlo v podstatě neplánované těhotenství, tak vlastně ani nevím, kdy je tak normální se objednat na první prohlídku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
31.8.08 21:02

Lékaři zavolám ve středu, čekám i na výsledky testů, protože mne po revizi pobolívalo trošku břicho. Chci to s ním probrat i kvůli tomu, že jsem byla v březnu na revizi, kdy v 8.tt srdce nebylo. Proto mám strach. Chci se objednat na 6tt-7tt. Moc ráda bych, aby mi řekl, že srdce vidí.

Brublo: To jsme na tom úplně stejně, to jsme potratily ze stejného důvodu, proto se ptám na srdíčko, moc ráda bych šla na ultr. s tím, že tam bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
1.9.08 07:46

Ahoj holky,

co se týče Dr., tak já tam budu volat dneska, protože bych tam měla mít výsledky cytologie. Tak se zeptám, kdy by mě jako chtěli vidět, když jsem podle MS v 5+3, ale podle početí tak 3+3. No uvidím, co mi řeknou.

Jinak stejně jako u prvního těhu (to jsem ale zjistila až v 11tt :oops:) nemám žádný příznaky, nezvravcím, nepnou mi prsa nic. Na jednu stranu je tofajn, kvůli Adamovi, že se mu můžu věnovat, na druhou stranu pořád nemůžu věřit timu, že už je to ASI zase tady :D Jsem zmatená, tak se omlouvám za bláboly. Abych to shrnula, tak za dva až tři dny zvracení bych se nezlobila (ale víc teda radši ne :wink:)

Gratulace Brumle

Mějte se hezky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
1.9.08 07:59

NELO - vyměním, okamžtiě - posílám zvracecí stavy a bolavá prsa :lol:
Já bych zas potřebovala, aby to alespoň 4 dny ještě počkalo, protože ve St a Čt dělám státnice a představa, že odběhnu na WC zvracet je mojí noční můrou :oops: a ty prsa mě taky dost štvou, protože Marjánku ještě kojím a cítím je právě hlavně při tom kojení - jako bych zase měla novorozence - už hledám, kam jsem uklidila zbytek Bepanthenu :roll:

Mějte hezký den a opatrujte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
1.9.08 08:47

Tak jsem mluvila s Dr. a pozval si mě až na 19.9., takže žádný stres :wink: Akorát možná 18.9. odletíme na last na dovču, tak se to bude muset ještě posunout… No, aspoň bych pak už snad dostala těhotenskou průkazku - být těhotná bez „papíru“, kterým se můžu kochat mě nějak nebere :D

Jani to Ti nezávidím, ale každopádně Ti na státnicích budu držet palce!!!! Jo, a s tím kojením nejsi sama :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
1.9.08 09:48

Re: Termín porodu květen 2009

Ahoj holky, tak asi i já se zatím tiše přidávám…poslední MS 26.7. a 29.8. pozitivní testík, další dva pozitivní den poté…Dnes jsem se objednala k panu doktorovi, na 10. 9. Jsem zvědavá…bylo to teda neplánované, ale v podstatě chtěné…z jednoho jediného pokusu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
1.9.08 11:19

Ahojte…

Osmanko tak to jsme na tom vazne stejne. Ja byla na revizi v dubnu :(
Ja jdu k dr. 10.9. a to hlavne diky tomu, ze jsem se v cervenci sla objednat na prevenci…volno meli az 10.9., takze jsem to odkyvla, ze stejne na vyber nemam. Predpokladam, ze tu preventivni prohlidku mi stejne bude delat, kdyz jsem byla naposledy pred rokem, ze? Akorat je teda blby, ze je to jeste moc brzo na srdicko, tak zase budu stresovat :roll:
Leni u nas je to taky chtene, ale spis neplanovane :lol: Po revizi jsem zacala cvicit Mojzisovou, jenomze mi to tak strasne lezlo na nervy, ze proste na dovolene moje draha polovicka zhodnotila, at si nekazim dovcu a necvicim. Pri cviceni se nema otehotnet, protoze z toho muze byt mimodelozni. No my jsme si na dovce rekli, ze se nebudeme omezovat…cili kondomy zustaly v supliku a vratili jsme se tri :) Jenomze ted jsem jeste tim spis nervni, aby bylo vsechno v poradku a na spravnym miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí