Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky z Ostravy-Poruby,
od jakého věku se chodí s mimi do dětského bazénu v Porubě? Mám 8 letou dceru a 8 měsíčního syna. Rádi bychom šli na bazén, mám pocit,že jsem tam mimča kdysi viděla. Četla jsem o jednorázových plínkách do bazénu. Asi bych tam s ním byla jen chvíli, ale voda tam bývala dost teplá… ![]()
Dík za rady
zdraví Hela
Ahoj.
Mimča, batolata a předškoláci mají v porubském bazéně kurzy plavání, které organizuje BC Kenny.
Jinak se dá chodit normálně na dětský bazén. S menším mimi je fajn vyhlédnout dobu, kdy je tam málo malých „dravců“. S Radimkem jsme tam bohužel ještě nebyli. Nedoporučovala lékařka - vyrážky na tělíčku.
Jednorázovky do bazénu se obvykle doporučují. Dají se koupit běžně v drogerii nebo v supermarketu. Od kamarádky mám zbytek Huggies Little Swimmers (7 - 12 kg). Oblékají se jako normální kalhotky, žádná lepítka.
Jó, ta voda nic moc teplá. Teda alespoň pro mě. Řadě dětí to prý nevadí, když se hýbou. Bývá teplejší než ve velkém bazéně, kde je opravdu „kosice“.
Tak jsem instruovaná od zkušenějších kamarádek.
Beruška
Ahojky,
popravde, bydlim vedle bazenu, a i kdyz obe holky plavaji od miminka, tak jsme jeste na nasem porubskem bazenu nebyli
Ted se chystame na hromadny plavaci vylet do Klimkovic, ale asi s tim jeste pockame, az Pepi trosku povyroste ![]()
Jak jsem si zjistovala podminky v plavacich kurzech pro miminka - tak musim rict, ze Kenny z toho vychazel snad nejhur
A jedno z hledisek byla i studena voda v detskem bazenu v Porube.
Ale rozhodne bych to aspon jednou zkusila a uvidis
Me osobne to zatim moc nelaka, sama vim, jak Ada reaguje na chladnejsi vodu - a to i ta nejchladnejsi byla mnohem teplejsi nez ta porubska.
Lesina
tak to se mi tam ani moc nechce
s mimi to necháme na jaro
díky Hela
A jaký by jste doporučili kurz plavání v Ostravě?? A od kolika měsíců se teda dá chodit s mimčem. Chtěl by chodit manžel, ale může jen o víkendech a přes týden po třetí odpoledne. Jde to vůbec někde? ![]()
Díky moc. Ještě jsem nic nezjišťovala, tak jsem úplný neználek.
![]()
Ahoj Iva
My plaveme ve Vitkovicke nemocnici v rehabilitacnim bazenu - plave se patek odpoledne, sobota dopoledne a sobota odpoledne - a hlavni plus je skvela plavaci teta
A k tomu dobra cena - tusim, ze ted po zdrazeni je to kolem 900 za deset lekci, do bazenu smi oba rodice (nebo dva dospeli na jedno dite) a lze se omlouvat bez problemu SMSkou - omluvene absence lze v pohode vybrat v zaplacenem obdobi. A to treba i po roce.
Ada zacala plavat v peti mesaich, Pepi v sesti tydnech. Obe maji vodu rady a tak jsme vsichni spokojeni. ![]()
Lesina
Ahoj Lesino.
Tak to vaše plavání se mi zamlouvá. Našla jsem správné informace k vašemu kurzu?
http://www.eostravainfo.cz/firmy/delfinek/
Beruška
Jo, to je presne ono - jen uz to teda nestoji jen 700 ![]()
![]()
![]()
Za 750 jsme zacinali plavat prede dvema lety
Posledni zdrazeni probehlo asi pred mesicem, bohuzel presnou soucasnou cenu nevim, protoze mame predplaceno az do ledna. Prvni kurz je vzdy o padesat korud drazsi, pak se stavas clenem klubua tak mas slevu. Pokud plavou dve deti z rodiny, tak je tam dalsi sleva, padesat korun na dite.
A taky se uz neplave ve stredu odpoledne, plave se v patek a v sobotu. Je to kvuli zprisnenym pozadavkum hygieny - pred a po plavani deti se musi menit voda a tak se stredecni plavani muselo zrusit a vsechny tri
y kurzu probihaji za sebou.
Ovsem je pravdou, ze nejvetsi vyhoda je plavaci teta - instruktorka, ktera je opravdu moc fajn a deti ji miluji - kdyz lekci vede nekdo jiny, je to hned znat
Vsak je mozne se kdykoli prijit podivat, takze pokud uvazujes o plavani a chces videt do ceho jdes, prijd se nekdy podivat - sice te asi nepusti primo k bazenu, ale je mozne kdykoli sledovat deni v bazenu pres prosklenou stenu s dvermi.
Lesina
Musím souhlasit s Lesinou, plavací teta je v Delfínku skvělá. Ani mi nevadí horší zázemí. V Atomu je tuším saunička, šatna zvlášť pro maminky a tatínky, hernička…
Tady je jenom jedna šatna a kabinky. Mimi se dají odložit do ohrádky. Hraček moc není. Na druhou stranu jde tady o plavání a to je skvělé. Děti dělají fantastické pokroky.
Já bych neměnila. Ani za nic.
Radka
Přidávám se k pochvale Vítkovic, chodíme tam s Matýskem asi od 3. měsíce, chodila jsem tam plavat i jako těhotná. Plavací teta je opravdu perfektní. My jsme taky hlavně sháněli plavání, kam může chodit i manžel i já současně, a to skoro nikde neumožňují a navíc je spousta plavání dopoledne. My teď plaveme po těch úpravách v sobotu odpoledne. Radši bychom sice brali pátek odpoledne, protože o víkendech jezdíme často pryč, ale musíme čekat, až se uvolní místo. A je fakt , že to je opravdu nejlevnější plavání v Ostravě.
A Lesino, že my chodíme spolu plavat! Já si pořád říkala, jestli to nejsi ty, když jsem četla, že máš malou Pepču, a asi fakt jo, dneska jsem se přesvědčila:-)). Gabka
(my chodíme i s manželem a s Matýskem , momentálně v sobotu v půl druhé, jo a nosíme někdy v šátku - poznávací znamení, a když jsme ještě chodívali společně ve středy, tak chodívala ještě kamarádka s Honzíkem v šátku, co se s váma převlíkali na stole, že je to tak? )
Jeee, ano
Svet je vazne malej
Nenapadlo me, ze na plavco do Vitkovic chodi i nekdo dalsi z emimca
Teda krome Gabule - o te vim ![]()
Ja jsem za plavani strasne rada, moc me to bavi a doufam, ze holky budou plavat nebo provozovat jiny sport i v budoucnu
A navic Daniela je vazne skvela, myslim, ze lepsi instruktorku bychom jinde nenasli.
My chodime v patek na tri a na pet, ale tatka se nam v patky nestiha vracet domu vcas, takze moje odjezdy na plavco byvaji dost hororove - takze uvazuju, ze pokazde, kdy budeme v Ostrave budeme chodit v sobotu. Teda asi jenom ja, Petra a Adlou zazenu do bazenu uz v patek - ona po obede spinka a tak plavani v sobotu je pro nas hodne nesikovne. Strasne se nam styska po plavani ve trech
Ale chteli jsme dve deti a tak se vsichni najednou do bazenu nedostaneme
Skoda Nekdy nam opravdu chybi aspon jedna hlidaci babicka ![]()
L.