Jak čistit první zoubky?

23
21.11.05 09:47

jak čistit první zoubky

Ahoj všichni, mojemu Kubíkovi se vyklubal první zoubek. Poradíte mi, jestli ho mám nějak čistit, popřípadě jak? Děkuji, Tanja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
21.11.05 10:13

Ahoj, mala ma zuby dva a zatim necistime a asi dlouho jeste nebudem. Ale urco ti napise spousta mamin co cisti od prvniho zubu a jak. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
21.11.05 15:29

Ahojky,

mám kamarádku zubní hygienistku a ta nám řekla, že nejdřív stačí jen otíra gázou a dostali jsme od ní teď malek kartáček. Tak teď čistíme s ním. Malej si to nechá v pohodě líbit. Zatím má jen dva dole. Uvidíme jestli mu to vydrží i u těch horních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
21.11.05 16:35

Ahoj, nam dr. rekl, az budou tak 4 kousky, tak mame cistit. Takze 4 uz mame,tak se snazim cistit, ale chce sama , tak ji pak kartacek dam, a a ona si s nim sudla v pusince. misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
21.11.05 19:11

Ahojky,
já byla u svého zubaře a ten mi řekl, že až bude mít malej první zoubek, tak hned čistit. Koupila jsem si :,-(u kartáčků v DM. Než se mu proklubal ten první, dávala jsem mu kartáček masážní. Teď už má se štětinkami. :lol:
Ahojky jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoo
61
21.11.05 20:05

ahojky, mama je detska zubarka a tak kdyz se Roze objevily prvni zuby jen jasala…nicmene je dobre detem cistit uz nalite dasnicky-zvyknou si ze jim tam „smrdlas“ a pak jim to neprijde divny a zaroven si pro celej dalsi zivot utvarej rirual cisteni zubu.
My mame takovej „prstacek“-navleknes ho na prst a cistis-super. Ma jemny gumovy steticky. Da se koupit bud u zubare nebo v peci o zuby.
Roze se to moc libi aje to lepsi nez „velkej-malej“ detskej katracek-s tim si muze trochu ublizit-nesikovne narazite do dasne a je tu strach z cisteni zubu…jako kdyz natece poprve do ocicek voda s mydlem…

No, nic. Takze tak, doporucujem prstacek. Hezke cisteni-pozor na ukousnute prsty… :lol:
 Zoo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
21.11.05 20:09

ahojuky

my čistíme kartáčkama firmy MAM, gázu v puse nesnese:o(

jinak kouknite na :

http://www.dent.cz/…sk/usmev.htm

jsou tam hned zezačátku dva články o čistění dětských zoubků a hlavně o pastách - jak a kdy a v jakém množsví používat

tak pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
21.11.05 21:10

Ahoj, my máme taky prsťáček, drbali jsme s ním dásničky když začaly růst první zoubky a od té doby čistíme, jen jsou potíže s tím, že nás malá nechce pustit, když chceme s čistěním končit, nějak si to oblíbila :lol: . Jen musíme dávat pozor, aby někde nezůstal a nezmocnila se ho, bojím se, že by se dal docela snadno spolknout. :?
Takže prsťáček ano (taky je levnější než všelijaké ty miminkovské kartáčky s rukojetí, stojí asi 40 Kč).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
7.7.11 20:44

Asi jsem našla blbou diskuzi.Chtěla bych se zeptat od kdy pastu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
7.7.11 20:55
jani09 píše:
Asi jsem našla blbou diskuzi.Chtěla bych se zeptat od kdy pastu?

Pry od roka. Rika moje zubarka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
7.7.11 21:25
Majdula83 píše:
jani09 píše:

No,já mam strach,že ta pasta v žaludku vadí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
7.7.11 21:38
jani09 píše:
Majdula83 píše:
jani09 píše:
No,já mam strach,že ta pasta v žaludku vadí. :nevim:

My jeste mame cas, ale pak chci koupit tuhle pastu http://www.lekarna.cz/…-pasta-50ml/

Tam pisou od prvniho zoubku, ale prave moje dr. rikala zhruba od roka to staci. I kdyz mozna zacnu o neco driv -maly je 7 mesicu a roste ji uz 6.zub :roll:
Sami tam pisou, ze deti zacnou plivat pastu az mezi 4.a 5. rokem, takze to v zaludku snad vadit nemuze - kdyz s tim pocitaji, ze to spolknou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
7.7.11 21:44

Elmex se asi používá nejvíc,prý ani moc nepění.Koupim taky.Dík za stránku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
8.7.11 06:49

Ahojky, když měla naše malá jen pár zoubků, čistili jsme jí je prsťáčkem-gumovým kartáčkem, co se nasazuje na prst, bez pasty, v roce jsme byli na prohlídce u zubařky a ta nám doporučila jednosvazkový zubní kartáček (máme ELMEX) a Elmex dětskou zubní pastu, takže je používáme, malé se to líbí, zuby si čistí ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
8.7.11 16:49
Pikulenka píše:
Ahojky, když měla naše malá jen pár zoubků, čistili jsme jí je prsťáčkem-gumovým kartáčkem, co se nasazuje na prst, bez pasty, v roce jsme byli na prohlídce u zubařky a ta nám doporučila jednosvazkový zubní kartáček (máme ELMEX) a Elmex dětskou zubní pastu, takže je používáme, malé se to líbí, zuby si čistí ráda.

Ja jsem měla taky prstáček,ted už ma druhej kartáček normální.Jakej je jednosvazkovej?Elmex pastu jsem koupila až dnes,do té doby jen s vodou :nevim: ,jsem to nevěděla.čISTÍ SI RÁD SÁM,ALE KDYŽ ČISTIM JÁ,NECHCE TO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí