Přibírání miminek

51
20.11.05 22:56

Přibírání miminek

Opět tady nakousnu to téma,jak hodně a rychle někteří drobečci přibívají.
Davídek se narodil s 52cm a 3770g.Nyní je mu 8 měsíců a s hrůzou sleduji váhu ručičky na váze.Před týdnem na osmiměsíční kontrole už ho váha nezvážila.Podle naší váhy má přes 11kg,a měří 78cm.
taky doufám,že se to snad ustálí.Má nožičky,teda jestli se tomu dá říkat nožičky,jako řeckořímskej zápasník.A jelikož ještě sám nestojí,nechodí atd…mám s ním co dělat.
Ještě je to takovej malej rváč,nechce se moc nosit.Takže bojujeme.
Má ještě někdo taky takového malého obra?
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53
21.11.05 05:50

Ahoj,
Terezka měla když se narodila 3,60 a měřila 50 cm, teď při 8měsíční prohlídce měla 10,20 a to jen díky tomu, že se začala od 7,5m plazit, sice u toho byla chudák spocena, ale přibrala za měsíc jen 300g, do té doby to bylo tak 900g-1,2kg, taky jsem se bála, nohy máme jak zápasník pořád, ale bříško už nemá tak velké. Za 10 dní jdeme na 9m prohlídku, tak jsem zvědavá. Plně jsem kojila do 6m a kojím stále několikrát za den a noc, prý je to i tím.
Markéta + Terezka 8,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
21.11.05 08:12

Ahoj,
naše Anička je zatím moc malá na srovnání, ale mám kamarádku, která má 5 měsíců starého chlapečka Kubíčka. Ten se narodil s 3900 g a 51 cm a dnes v pěti měsících má 9 kg, délku nevím. Vypadá jako zápasníček sumo. Je plně kojený, zatím nepřikrmují. Teď nedávno se začal otáčet na bříško a tím víc „posilovat“ a tím pádem se přibírání zpomalilo. Můj první syn měl v půl roce přes 8 kg a pak se přibírání také začalo zpomalovat a když začal běhat, bylo po faldících, zůstala mu jen kulatá pusinka. Tak si nedělejte starosti, až se vaši prckové rozběhnou, všechno to vyběhají.

Obříčkům zdar

Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
21.11.05 08:38

Tak já se teda taky pochlubím (příjde mě že se na emiminu rozměry mimíse chlubím pořád :oops: ) V 6 měsících máme 9,8kg a 71cm. A to už tolik nepřibíráme díky neustálému obracení a teď už i plazení - v 5 měsících to bylo 9,3 kg, ve 4 8,66 8O . Tou dobou jsem si fakt říkala, jestli bych mu neměla nějak ubrat UM, jenže to prostě u takhle malých miminek nejde.
Je pravda, že si hodně musím dávat pozor na elasticitu punčošek, aby ho neškrtily, ale zase nějak moc faldíkatej není :D . A taky je pravda, že my rodiče jsme taky byli hrozně tlustý mimina a docela jsme z toho vyrostli…
Tak ať jsou zdraví, lepší faldíkatí než vyhublí…
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
21.11.05 09:34

Ještě jsem zapoměla dodat, sousedka má chlapečka, kteremu je o tři měsíce méně než nám, jezdíme do poradny spolu a při naší 8m a jejich 5m prohlídce nás dohnal měl 10,050 kg, také je skoro stejně veliký a plně kojen.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
21.11.05 12:39

AHoj holky,
vy těm svým miminkům dávate snad smetanu a hamburgery ne? :lol: My měli ve 4m 5,83kg a 63 cm… ale mám od narození živý dítě, pořád se obrací, nohama utíká a ručičkama taky hází, takže spíš všechno vysportuje..
Jinak kamarádky dcera váží 10,5 kg v 6m… ale je taky líná, neleze a tak.
Podle mě je to tím, že máte výživný mlíko nebo to máte prostě v genech…anebo líný děti s dobrým vzthem k jídlu :) (tím nechci nikoho urazit).
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
21.11.05 12:49

No,ani nekojím a to od 4týdnů.Mám tak živého chlapečka,že když ho koupu,jsem zlitá od hlavy po paty.Když ho přebaluju,musím mu vyměňovat předměty v ruce,abych ho zabavila.Celý den se kutálí a plazí.Mrská nohama i rukama.Proti tomu staršímu fakt o dost živější.Prostě malý šídlo.Budu jen doufat,že až začne běhat,budou ty faldy rázem pryč.Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
21.11.05 13:23

Ahoj :)

Jak už jsem do několika podobných diskusí přispívala, tak naše Karolka je taky z „větších“ a to už od narození - 3800g 53cm. Nejnižší váha na kterou jsme se v porodnici dostaly, byla 3650g, takový byla jedlík už od narození :)

Není nijak zvlášť faldíkovatá, či na pohled tlusťoučká. Je to extrémně živé a pozornost vyžadující dítě…

A míry v necelých 6m? 9220g a 68cm… Sama doktorka se mě vždy ptá, kde to to dítě schovává :) To je spíš otázka pro ni, že? :wink:

Děsím se toho, kolik kg budu nosit za pár týdnů… Malá je kojená, od minulého týdne jsme začaly přikrmovat. No ani tady naše malá nezklamala a cpe se, až se jí boule za ušima dělají :) Údajně by už tolik přibírat neměla, nejbouřlivější období má pomalu za sebou… No uvidíme 8)

Podle toho, co vidím vždy v poradně, bych řekla, že velké děti nejsou dnes vyjímkou… Naopak. Pediatři by se jistě tolik mírám „obříků“ nedivili… Vidím to i u naší dr., která vždy s úsměvem a ledovým klidem zapíše váhu malé do průkazu…

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky